Руските войски обкръжават украинския град Бахмут

Това твърди назначен от Москва представител
1 фев 2023 12:53, Елка Василева
196
Руските войски обкръжават украинския град Бахмут

Руските войски обкръжават Бахмут и водят боеве за установяване на контрол над магистралата, свързваща града със съседния град Часов Яр, съобщи назначен от Русия представител в Източна Украйна, цитиран от Ройтерс.

Още по темата
"Бахмут се намира в оперативно обкръжение, нашите сили затягат обръча около града", каза по държавната телевизия Ян Гагин, съветник на назначения от Русия високопоставен представител Денис Пушилин. "Сега се водят боеве за контрола над магистралата Часов Яр - Бахмут."

Ройтерс отбелязва, че тези твърдения засега не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

Русия твърди, че е установила контрол над няколко населени места около Бахмут, където от месеци войските ѝ и наемниците от частната военна компания "Вагнер" водят ожесточена битка за града с подразделенията на украинската армия, в която едната страна се опитва да изтощи силите на другата.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
1
 
! Отговори
МИР ЗА УКРАЙНА! преди 1 година
Спрете войната и преговаряйте като нормални хора!
135
2
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До Глух Пор глупости, без много жертви ? Не, разбра ли, че само Вагнер загубиха 30-40 хиляди и за да могат да задържат украинците да не прехвърлят подкрепления, руснаците атакуват регулярно по целият фронт и дават сериозни загуби. Загубите за сега се покриваха, защото мряха затворници, ама вече почват да пращат и мобилизираните и скоро ще има значително увеличаване на клипчетата на ридаещи майки и вдовици.
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се интересуваме от чужди икономики. И в момента спасяваме локалната.
133
1
 
4
 
! Отговори
За това ли преди 1 година
Прекъснаха рускатъ ОРТ. И то от американския оператор. Дадохме най-хубавата част от икономата ни на компании отвъд океана. А кобснветик та ниващжм е линш иев на ЦРУ
132
14
 
2
 
! Отговори
123 преди 1 година
Руснаците още от септември твърдяха, че са обградили Бахмут. А па тоя говорителя на руското МО обясняваше как са унищощили 7200 украйнски танка, обаче Украйна никога не е имала повече от 2 500 танка. Едва ли още има хора които вярват на нещо казано от руснаците.
131
4
 
12
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
До дядо йоцо гледа- Целта от месеци не беше превземато на Бахмут, а с смилането на украинската армия. Направи си труда да провериш колко украйнски батальона бяха изпратени там в рамките на тези месеци. И какво стана с тях. Тактиката на руснаците не бе бързото му превземане с което ще дадат много жертви, а украинците да се изтеглят и барикадират на задни позиции и после пак, а да без много жертви и местете от тук натам да демилитаризират Украйна. А такриката на Зелю е са хвърля всичко в огъня
130
1
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Труднооооооо.....
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
казвай истината, не гадай чужди мисли, не приемай всичко лично
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трънки
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам удоволствието да демонстрира човек служебна осведоменост за лични работи на други хора. Ако това му е службата. Иначе си е маниакална зависимост.
126
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съветската работа е от ден до пладне, съветското накендзване е ЗАВИНАГИ!
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Попива всичко
124
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не мое се потвърди бе нал си имат некви там "губернатори" които непрекъснато бърборят за цивилни жертви.
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или Фотоволтаици на камионите
122
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците отстъпват победоносно в плен и със колосални загуби. Знаете ли какво следва след контрола на магистралата Часов Яр - Бахмут?
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че има тук някой от умен по-умен.
120
4
 
6
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 1 година
Един американец решава да обере банка, но вместо маска решил да намаже лицето си с лимонов сок само, защото е чул,че лимоновия сок става за невидимо мастило и щом си намаже лицето камерите няма да го разпознаят.Така той обрал даже две банки и още същия ден го хванали.И въпреки,че му показвали записите от камерите той,не разбирал къде е сбъркал.Това се нарича Ефекта Дънинг-Крюгер или как *** е толкова глупав,че дори не може да разбере,че е глупав.
119
6
 
19
 
! Отговори
Боби преди 1 година
1. Бахмут е Ъкраинското наименование на Града 2. Оригиналното наименование е Артемовоск(с бг клавиатура не може правилно да се напише извинявам се) 3. Ъкраинците преименуват масово неща от 2014(1990) година стигна се до абсурда Ню Йорк ако се сещате.
118
10
 
23
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Ще бъдат изритани мн скоро от бахмут укронацитата. Ест зелето ще отрича поражението месец два и ще държи все още града от дивана
117
9
 
25
 
! Отговори
Накратко преди 1 година
Украинската армия отстъпва от руския град Бахмут.....