Зеленски убеден, че Украйна може да преговаря за ЕС още 2023 г.

Ние говорихме и вече говорим като членове на европейската общност
98
Зеленски убеден, че Украйна може да преговаря за ЕС още 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Володимир Зеленски настоя за бързо присъединяване на страната му към Европейския съюз след срещата на върха в Киев с лидерите на ЕС.

"Ние говорихме и вече говорим като членове на европейската общност", заяви Зеленски по време на вечерното си видеообръщение. Статутът просто трябва да бъде закрепен със закон, добави той.

По-рано обаче председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Киев все още има да извърви дълъг път, преди да стане член на Европейския съюз.

Въпреки това Зеленски заяви, че на срещата на върха в Киев снощи лидерите на ЕС са запазили перспективата за започването на преговори за присъединяване. "Съществува разбиране, че е възможно преговорите за членството на Украйна в ЕС да започнат още тази година", каза той.

Законодателите от Брюксел не са правили такива конкретни изявления, въпреки че Фон дер Лайен похвали решимостта и волята за реформи на украинския лидер в Киев. Тя подчерта, че работата предстои и засега не е определен график.

"Подготвяме Украйна за по-широка интеграция във вътрешния пазар на ЕС - това означава повече приходи за украинските компании, повече производство и работни места в нашата страна, както и повече приходи за държавния и местните бюджети", каза Зеленски. Украйна ще направи всичко по силите си, за да гарантира, че руската агресия ще се превърне "в самоубийство" за Москва, добави той./БТА, Владимир Арангелов 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те му казват, че не може, ама той убеден, че може. А да видим!
67
0
 
16
 
! Отговори
Берлинската стена преди 1 година
Искам да ги приемат до една седмица! Колкото по бързо си разпадне ЕС, толкова по добре!!
66
1
 
12
 
! Отговори
dr. Haus преди 1 година
Наглостта на този няма граници! Преди да преговаряш за ЕС що не вземеш да преговаряш за мир? Или мислиш, че това някак ще въвлече НАТО във война срещу Русия и ще ти спаси кожата?
65
12
 
0
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Бих ги разменил веднага за недоразумения като Унгария или България.
64
19
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 1 година
С двете рьце гласувам за Украйна в ЕС!!! И С ГЕОГРАФИЯТА СИ И С менталитета си и с начина на живот,с героизма си ...с всичко заслужават да са в НАТО и ЕС! Шепа народ се осмелиха да си запазят честта и достойнството срещу вечните агресори,империята на злото!Украинци,имате уважението на всички честни и мразещи несправедливостта хора в целия свят!Те са с вас!Слава Украине!!!!!Героям слава!!
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗЕЛЕНСКИ да преговаря в ада ли отива или в рая Може би *** отиват на едно място
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ги е страх само от БСП! Гласувайте за Социалистите!
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То до тогава няма да има такава държава.
60
1
 
19
 
! Отговори
На надрусаното преди 1 година
зелено човече не му остана нито една работеща мозъчна клетка, за да разбере, че Европа и най-вече САЩ го използват като маша за войната срещу Русия. Кой ще те приеме в Европа бе, наркоманино, като държавата ти е със срината енергетика и икономика, дълговете ти са чудовищни и имаш милиони емигранти, които лежат на издръжката на европейските страни?
59
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като му обещават всичко, само и само да воюва с Русия, ще каже ми.Нито народите ги интересуват, нито последствията за тях с тази война. Но Русия не е Афганистан или Косово, и ще обърне пак световния ред.
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нас в Шенген не ни пуснаха, че не сме били сигурни. .... Каква сигурност има в Украйна???
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Името на държавата говори само за себе си. Коя държава ще се нарече себе си "в края" в края? Това е руска дума тоест е ясно....
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелено наркоманче!!
55
1
 
9
 
! Отговори
До 62.Точно преди 1 година
Така става след война и за губи на територии на враждебни държави територията изчезва.
54
0
 
8
 
! Отговори
Ок Срайна става преди 1 година
Ватикана за Православните народи нова туристическа атракция като град - държава и братска Поляна,пердон Полша става колкото територия на днешния Балкански цирей Косово с обединени граници.
53
2
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДАНО КИРО КАНАДЕЦА И КРИПТО ИВАНОВ НЕ СА В ПАРЛАМЕНТА !!!
52
26
 
2
 
! Отговори
с таз война преди 1 година
от един близък народ Путин си създаде вечен враг, Народа на Украйна ще помни таз война завинаги. Тва направи изкуфелия параноичен кремълски татарин с изпукналите скули и малките свити очички
51
1
 
16
 
! Отговори
Вън преди 1 година
окраинците!
50
1
 
16
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
окрайна!
49
0
 
15
 
! Отговори
мак преди 1 година
Щом говори като "член на ес", значи има защо. Приказките на фоннещоси, че имат още много за оправяне са прах в очите. Ще ги приемат спешно само защото са във война и ще се окаже, че вече са ликвидирали корупция, върховенството на закона е пълно, въобще, ще ни вменят, че украйна като никоя друга държава заслужава членство. И затова ес ще продължи да налива пари, за оръжия и после за възстановяване.