Зеленски убеден, че Украйна може да преговаря за ЕС още 2023 г.

Ние говорихме и вече говорим като членове на европейската общност
98
Зеленски убеден, че Украйна може да преговаря за ЕС още 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Володимир Зеленски настоя за бързо присъединяване на страната му към Европейския съюз след срещата на върха в Киев с лидерите на ЕС.

"Ние говорихме и вече говорим като членове на европейската общност", заяви Зеленски по време на вечерното си видеообръщение. Статутът просто трябва да бъде закрепен със закон, добави той.

По-рано обаче председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Киев все още има да извърви дълъг път, преди да стане член на Европейския съюз.

Въпреки това Зеленски заяви, че на срещата на върха в Киев снощи лидерите на ЕС са запазили перспективата за започването на преговори за присъединяване. "Съществува разбиране, че е възможно преговорите за членството на Украйна в ЕС да започнат още тази година", каза той.

Законодателите от Брюксел не са правили такива конкретни изявления, въпреки че Фон дер Лайен похвали решимостта и волята за реформи на украинския лидер в Киев. Тя подчерта, че работата предстои и засега не е определен график.

"Подготвяме Украйна за по-широка интеграция във вътрешния пазар на ЕС - това означава повече приходи за украинските компании, повече производство и работни места в нашата страна, както и повече приходи за държавния и местните бюджети", каза Зеленски. Украйна ще направи всичко по силите си, за да гарантира, че руската агресия ще се превърне "в самоубийство" за Москва, добави той./БТА, Владимир Арангелов 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрогата не прощава никому и на наште соропитеци също дет драскат тук без мозък
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантически ценности ... това е такава гннннусссс че няма накъде! В основата им е най-значимата американска поговорка която ръководи битието им, та и нашето - cash is king - демек за пари се очаква за продадеш майка, баща, родина, любов, съвест, деца, та и душата си! Предпочитам да се върнем към българските ценности!
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2023 по кой календар? По някакъв староукраински в който тази година се високосна с 35600дни
25
0
 
9
 
! Отговори
Лицев хирург преди 1 година
Това момче зеленски е талант. Рядко пъргави лицеви мускули има.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ние говорихме и вече говорим като членове на европейската общност", заяви Зеленски по време на вечерното си видеообръщение. Статутът просто трябва да бъде закрепен със закон, добави той." Ами какво чакаш бе зельо приемай си го тоя закон и си готов европеец ние останалите за какво сме ти
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя посред зима по тениска, бая го сгря Путин!
22
20
 
6
 
! Отговори
EU citizen преди 1 година
Разликата между украинци и руснаци е очевидна. Украинците споделят евроатлантическите ценности и харесват Новото и Модерното. А руснаците са затънали в техните ретроградни и закостенели православни и традиционни семейни ценности. А както знаем, семейството и православието нямат място в Модерна Европа.
21
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
свършиха мъжете в Украйна,ако влезът Европа ще трябва да ги защити или да изпрати европейците да се бият а това пък от другата страна може да доведе до ядрена война на нашият континент
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние дубре хич с глъвътъ завалията страна във война и никакви права на хората там ни език ни нищодори и българите тормоьят там яко яяя у лево
19
1
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Нагъл по нагъл укройнец!! Дай още дай дай дай!!!
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е тоя бееееееееее!!!!!
17
1
 
19
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Може и да стане като част от Полша!
16
0
 
20
 
! Отговори
СЛАВА КОКАИНА преди 1 година
Тоя пак е сбъркал дозата!
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо да! Даже още този Април. Ще вземат Украйна заедно с окупираната територия тоест ще ги приемат и с Русия и Европа ще стане част от БРИГС. Как доживяхме такива глупости да се говорят и разпространяват от медийната мафия? Европа Сърбия не приема а ще приеме тази европейско напреднала страна направо в Шенген..... Искам да се събудя! Спрете земята искам да сляза!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинския гражданин наш Брендо ще влезе в ЕС, а там го чакат три държави с присъди към него - Италия, Румъния, България. А в Украйна такива като Брендо са много.
13
0
 
16
 
! Отговори
КУРтев преди 1 година
Какъв европейски съюз го гони тоя бре! По вероятно е дъщеря му ще ражда и отглежда децата си в противоядрен бункер!
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То , мeлезът е убеден и , че Соледар още е окраински, също и , че Крим е окраински и ..... Ние сме убедени пък , че е с голяма устa и разтворен зaдинк.
11
3
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Украйна ще бъде...приета в ЕС до лятото,за това Путин,трябва да...побърза с приключването на СВО.
10
2
 
16
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Всички мигранти, хрантутници, *** и още каква ли не *** искат в Европа. Те не искат в Русия, щот там не ги харесват и ги превъзпитават. Други въпроси? Ае, бегай сега да живееш на социалки в Германия, докато щерка ти ти доведе Мюмюн за зет.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са ползите за ЕС от Украйна в него? - никакви. Какви са вредите? - От къде да започна да ги изброявам.....