Арестуваха 64 души за плячкосване на сгради в Турция

Най-малко 31 643 са жертвите при двата разрушителни труса
13 фев 2023 13:19, Елка Василева
25
Арестуваха 64 души за плячкосване на сгради в Турция
Снимка: архив, БГНЕС

Турските служби за сигурност арестуваха най-малко 64 лица, заподозрени в плячкосване на засегнатите от земетресенията в южната част на страната сгради, съобщи турският министър на правосъдието Бекир Боздаг, цитиран от Анадолската агенция.

Още по темата
След множество сигнали за инцидентите в последните дни Боздаг подчерта, че полицейските управления са се заели с ефективно разследване на престъпленията.

„Досега 64 заподозрени са заловени във връзка със 75 отделни инцидента в региона, “ каза Боздаг.

Най-малко 31 643 души са загинали при двете разрушителни земетресения, които разлюляха Южна Турция миналата седмица.

Земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер с епицентър в окръг Кахраманмараш засегнаха над 13 милиона души в 10 окръга, сред които Адана, Адъяман, Диарбекир, Газиантеп, Хатай, Килис, Малатия, Османийе и Шанлъурфа.                                          
(БТА, Симона - Алекс Михалева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
4
 
! Отговори
емлак конут преди 1 година
сабирайте помощти за анем тюркие, Ердоган има нужда от вашите пари, Емине пие чайз а 1 800 евро, гяуриииии, сабирайте пара за Еминето , Ненджибето и Реджепа
17
2
 
7
 
! Отговори
eвреин преди 1 година
аз кат гледам кадри от земетресението само мангалллли виждам, а в Турция *** се водят 6-7 милиона, според мен са поне 50 милиона до 60 някъде реално, то и в Бг се водят 300 хиляди ама са 1 милион.
16
7
 
3
 
! Отговори
Българовъд преди 1 година
До турчин-Ти си един манаггагалин от махалатта, който се мисли за турчин. Срещам понякога такива като тебе, сритвам ги по муццунките им гадни и ги отпращам по-живи и по-малко здрави. Турция е велика страна, великан, приспан за кратко от кемалсктката пасмина прокажена, но вече се събуди. Да, най-големият лидер на турския народ Ердоан разкова букаите на този великан. И ... да, има много турци в Европа, защото понякога е по-лесно да завладееш една страна с корав ряззан, отколкото с остър меч.
15
0
 
9
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Такива трябва да ги застрелват на място....
14
2
 
8
 
! Отговори
турчин преди 1 година
турчин съм, само че не от радикалните турци като теб. а гледам обективно, работя в Белгия, за разлика от повечето турци имам наблюдение над нещата и не вярвам сляпо колко велика страна сме, като гледам колко много турци има от Турция в Европа
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До турчин-Ти си толкова турчин, колкото моята котка е подводничар! Плячкосващите в болшинството си са представители на кюрдското арийско племе, затова и манталитета им е толкова сходен с манггалитетта на арийските българи. Плячкосвай, плячкосвай, плячкосвай!! И като ги питаш "Защо плячкосвате и грабите, мамите и крадете?" извинението им е едно и също "Борим се за освобождение от турско робство!"
12
11
 
9
 
! Отговори
турчин преди 1 година
има и някой качествени стоки в Турция, но като цяло е така, за съжаление нашата прародина при Ердоган стана жалка страна, не наложихме санкции на Русия, отделно без причина не пускаме Финландия и Швеция в НАТО, бомбардираме братята си мюсюлмани в Сирия и Ирак, изключително лошо се държим с кюрдите, сякаш те са ни виновни за немотията и ниските заплати в Турция. Срамувам се от Ердоган и ДНЕШНА ТУРЦИЯ
11
2
 
3
 
! Отговори
Хасан Бирханлъто преди 1 година
Айди на шопик ф одрин - урганизирам се , да трагваме братя роми и балгари
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз от години разправям че Турция е номер 1 по един показател - производство на ментета и реплики, бият Тайланд , Индия и Виетнам като съотношение произведени стоки менте общо от всички стоки.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сите земни кълбета са тесни за турските геройства
8
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какъв срам да имат турците те избиха 1,8 милиона арменци само преди век, заклаха ги за по-евтино, и даже и не дадоха обезщетения, отделно някой като им признае геноцида скачат, не наложиха санкции на Русия, отделно и на Швеция и Финландия мизерии правят, и избират Ердоган, отделно супер много контрабанда вкарват в Бг и ЕС, жалко че имаме толкова недостойна държава и хора за съседи, жалко
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
турска работа cpaма нямате еййййй
6
2
 
8
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Има доста канали в Телеграм, където "случайно" се пубкикува как полицаите "съветват" такива хора. Не знам що за мазоhист трябва да си, за да си го причиниш. А и като им зарастнат след месец-два кокалите, колко ли бой ще изядат и в зандана ...
5
10
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
За сведение става въпрос за Сирийци.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мародерство наказанието е едно-разстрел на място!Не разбирам защо ги арестуват!?
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички турци кътат злато в домовете си. Затова има далавера да обикаляш руините със светлоотразително яке и каска и да се правиш, че издирваш оцелели, а всъчност да събираш злато.
2
0
 
2
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Разделечавате се казваш:)))радвам се за вас:))))
1
2
 
4
 
! Отговори
гост преди 1 година
очаквано е и ще бъде още по-злепък и болести и ще плъзне нов емигропоток