Поставиха паметна плоча на предполагаемия гроб на Васил Левски

Паметникът се намира на улица "Даме Груев" №6
20 фев 2023 16:12, Красимир Ангелов
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паметна плоча на предполагаемия гроб на Васил Левски бе поставен в София навръх 150-тата годишнина от обесването на Апостола.

Паметникът се намира на улица "Даме Груев" №6.

Инициативата е по случай 150-годишнината от обесването на Апостола на свободата, а мястото на гроба му е посочено от историка Николай Иванов. Според последните изследвания там са се намирали старите софийския гробища, а гробът на Левски би трябвало да се намира точно там.

В момента на улицата има паркоместа и тротоар, а на едно от паркоместата е поставен паметен знак с думите "Тук през 1873 г. е погребан Васил Левски".

Вижте още в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
КойтоТоя преди 1 година
Стига слухове,има много версии за гроба на Васил Левски ,но не се знае къде е точно.От тогава са минали 150 години.Стига сте вдигали костите на човека.Почивай в мир Апостоле.
23
0
 
1
 
! Отговори
Теодор преди 1 година
Крайно време е тази държава да вземе нещата в ръце и на намери истинското място къде е погребан най-великият българин, светиня за всички нас! Ние и до ден днешен го предаваме, дори и гробът му не знаем къде е, за това и държавата е на този хал. Ванга е казала, когато намерите гробът на Левски, тогава ще тръгнем нагоре!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ще правите нещо, поне направете постамент и т.н. както се полага. Това не е комшията ви. Всичко в бг е направи си сам. Пак с подръчни материали
21
0
 
0
 
! Отговори
заинтригован преди 1 година
тва са в синя зона ли е ?
20
0
 
0
 
! Отговори
Апостола преди 1 година
И аз четох скоро доста нелицеприятни неща за теб
19
1
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Гробът на Левски е в църквата Света Петка Самарджийска, това го доказа Николай Хайтов, мир на праха му! Издаде специална книга за това! И там в книгата привежда сериозни доказателства!
18
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
наскоро попаднах на една интересна книга за така наречения апостол.Между светоста исветскоста та не е бил много цвете за мирисане тоз апостол!
17
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Изсипано насред улицата.А можеше да го обособят и да се интегрира в градската среда с грамотен проект.Направо са отбили номера.Срамота.
16
1
 
8
 
! Отговори
В. преди 1 година
Това си е гавра. Все едно са изгорили на паркинга националния флаг с герба.
15
2
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 година
доста пошло и глупаво ми се струва това действие . ако някой ден някой открие че предполагаемия гроб е в халите , в бившия цум или на мястото на турското посолство , кво правим ?
14
1
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 18 Май на опашка ще трябва да се редим, макар че едва ли ще оцелее след първия.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15Моля се само някой хубав ден, случайно да се срещнем и да ми разкажеш това в очите. Тогава ще седиш българин как бие.
12
4
 
12
 
! Отговори
явеяв преди 1 година
*** майтапа. насед паветата изтапанчили плочата!!! Ало, отдолу е канализация и ел мрежи. И да е имало там гроб, хубаво, поне направете бутафорията да се вписва в средата. Българи диваци!!!!!
11
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая османлийските власти са принудени да се помлят на един поп, който навремето се е познавал с него, да му вземе трупа и да го погребе някъде подобаващо на християните. Попът се съгласява и го погребва тайно, защото знае, че ако българите научат къде му е гроба, ще го разровят и ще му извадят трупа да го изгорят. Затова днес не се знае къде му е гроба на конекрадеца, крадеца, ракетьора, разбойника и дете убиеца Васил Кунчев. И да - обесен е за конекрадство и детеубийство, нищо друго!
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата да се вземе в ръце и да проучи най-накрая къде точно е гробът на Апостола!!! Чак пък толкова не е скъпо да се разкопаят две места и да се пратят за изследване останките! Сигурно ще струва най-много колкото две вечери в ресторант на Фандъкова! Айде стига сме се правили на бедняци! Не може за гробът на такъв свят човек да нямаме пари!
9
14
 
15
 
! Отговори
Издънкова преди 1 година
По нареждане на англосаксонците не трябва да празнуваме 3 март да разрушим паметниците и историята си и така няма да се учудя ако паметника на Левски бъде премахнат и там да има питейно заведение на наши хора.
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левски е навсякъде. Няма необходимост от нова паметна плоча на мястото на предполагаем гроб.
7
6
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
До ЗозоТи явно си пропуснал уроците по история!!!Сатанистите по името ФАЩ бомбардират СОФИЯ И УНИЩОЖАВАТ ЦЪРКВА св Николай ОТ 4 ВЕК където е бил погребан Васил Левски!!!Останките му няма да бъдат открити никога вече благодарение на тези който заличиха Българският език така като не е било под робството 500г.Това което са направили е грозно и единствената цел е да станат известни!!!Левски го носим в сърцата си и той е жив докато е жив спомена за него.
6
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
дано е шега
5
1
 
28
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Поклон пред паметта на великите Българи. Ако можеха Ботев и Левски да се върнат, направо биха изпаднали в шок от това, което е видят в днешно време.