Бой в парламента в Грузия заради спорен закон

Управляващи и опозиция се сбиха
3 мар 2023 13:45, Нели Христова
25
Бой в парламента в Грузия заради спорен закон
Снимка: БГНЕС

Спорен закон предизвика скандали и бой между депутати в Грузия. Предложението се обсъждаше на парламентарна комисия и след викове и обвинения, управляващи и опозиция се сбиха.

Управляващата партия иска да приеме закон за чуждестранните агенти. Всяка организация, която получава над 20 процента от доходите си от чужбина, да се обяви за чуждестранен агент.

Опозицията твърди, че законът е същият, който Русия прие през 2012-та. Впоследствие той беше използван за репресии срещу медии и политици, предава NOVA.

В Грузия 60 медии и неправителствени организации заявиха, че дори законът да бъде приет, те няма да го спазват. От външното министерство на Съединените щати казаха, че са притеснени от предложения текст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: парламентбойГрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Разочароващо.Бой не видях.Само бутане и крясъци.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и в нашия, като гледа човек какви хора влизат. Вече и Парламента олекна силно, всеки има усещането, че там е място за лицемери и далавераджии и най-страшното народни изедници.
12
0
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Shshshshsh: Май не са прозападни. След войната на Саакашвили за Южна Осетия се отказаха да влизат в НАТО, отказаха да отварят втори фронт срещу Русия и вкараха Саакашвили в затвора (за силово разгонване на демонстрация, за побой на опозиционен депутат, за неправомерно харчене на държавни пари и т.н.).
11
0
 
1
 
! Отговори
По нашенски преди 1 година
До Демокрация: Казал го е още Андрей Ляпчев: "Со кротце, со благо и со малце кьотек".
10
1
 
4
 
! Отговори
Щo тpиeш, бe? преди 1 година
Cъщo kaтo npи нaзe! Tea ge нe cakaт pyckи areнти ce бъxтaт c oнea ge нe cakaт aмepиkaнckи areнти...
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи опозицията в Грузия се бие за хляба си хахаха Ако този закон го приемат няма да имат толкова парички, колкото сега... :)
8
0
 
14
 
! Отговори
САЩ били притеснени преди 1 година
Да отменят тогава собствения си закон за чуждите агенти (FARA) от 38-а година. Нагли лицемери.
7
0
 
7
 
! Отговори
Демокрация преди 1 година
Ето така се решават политическите противоречия на парламентарно ниво, с дебати и малко бой.
6
1
 
10
 
! Отговори
Червендалест преди 1 година
Напълно нормално. За какво да отиват парите на най богатата страна-диверсии,подкупи и саботажи. Така е най лесно и властта се държи. Да сте чули да поведат света в инициатива за опазване на планетата, да покажат инженерната си мисъл например в отбор от формула 1,демокрация,стандарт,,,,,,,все чужди думи.
5
0
 
20
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 година
Да си припомним как в САЩ реагират дори на предполагаема намеса в техните избори. А считат, че те могат да се намесват навсякъде, да финансират журналисти и цели медии (а сигурно и политици) за да служат на техните интереси.
4
0
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ами няма друг начин при нас 30 години се мотаят само капиталисти само с боимогат да се изгонят такива понятия като срам чест достоинство не са познати потези геог ширини заради тях не гласуваме защото няма за кого всички са еднаквикражби и пари келепир да пада
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само у наше село се бият и грузинците се тепат.
2
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е платила на грузинските си слуги и агенти за този закон. Нищо чудно и българските слуги на Москва които са истинските чужди агенти но получават парите тайно да предложат същия закон.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Принципно, трябва да се обяснява за какво се използват парите от чужбина, напр. мен ме интересува НПО "Комунистическа България" + "Продължаваме подмяната", за какво получават пари, за какво ги харчат и ако правят нещо в ущърб на България, ЕС в съда. Подписването на Македония за ЕС си е чисто национално предателство от страна на Кицата