Атентаторите от летище Сарафово бяха осъдени на доживотен затвор

Присъдата е окончателна
8 мар 2023 15:11, Нели Христова
33
Атентаторите от летище Сарафово бяха осъдени на доживотен затвор
Снимка: БГНЕС

Доживотен затвор без право на замяна получиха двамата мъже, признати за виновни в спомагане на осъществяването на терористичния акт на летището в гр. Бургас, съобщиха от Апелативната прокуратура в Бургас.

Доживотен затвор без право на замяна получиха австралийския гражданин М.Ф. и канадския гражданин Х.Х, признати за виновни за спомагане на осъществяването на терористичния акт на летището в гр. Бургас. При атентата, извършен през 2012 г. година, бе отнет живота на един български и петима израелски граждани, а повече от 40 души бяха ранени. Престъплението е без аналог в България през последните над 90 години.

Прокуратурата полага всички усилилия, използвайки и методите на международното правно сътрудничество и помощ, да открие осъдените лица, които да бъдат установени и предадени на българските власти за изтърпяване на наказанията им.

Присъдата, постановена по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Бургас, е окончателна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Да, преди 1 година
задочно. Ще хванат ги хванат на св. Мукавей.
18
0
 
1
 
! Отговори
Shshshshsh преди 1 година
Пак на умрел нож вадите, тия помагачи нито ще ги видите нито нищо.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакащият групата туристи на излизане и интересуващият се от полета имал ли закъснение,и от продължителното чакане му омръзнало да стои в залата за очакване на пътници с готова бомба заредена в туристическа раница на гърба му,че излязъл да ги чака направо на автобусната площадка за очакващи туристически групи пътуващи по назначение без групови съпровождащи лица от туристически агенции поемащи ги от летището до хотела за настаняване как му бе името щом на взривили те го от страни/баира били такива
16
0
 
5
 
! Отговори
едикойси преди 1 година
Те може и да не са живи вече кой знае Мосад дали не им е видял сметката най вероятно но иначе нашето "правосъдие" имитира дейност.
15
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До факт....Доколкото разбирам,визираш атентата в църквата "Св. Неделя" ?...ДА,и това е атентат,но:..-Той беше опит да се ликвидират лица от УПРАВЛЕНИЕТО на България...А този на гара Буново е просто гнъсен акт с/у мирни,с нищо не виновни човешки същества !!!!...ТРЯБВА да правим разлика,....без разбира се да оневиняваме едните или другите!
14
1
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Евалата... след 10 години успяха най-накрая да кажат очевидното.... направо не ми се мисли за по-сложните дела!
13
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 1 година
а предишния атентат беше дело на комунистите .
12
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото,понеже става въпрос за тероризъм:...-Турските екстремисти трябва да са благодарни на НЕПРАВИЛНО проведената акция за "Смяна на имената" !!...Благодарение на това ТЕ СЕГА си имат "партия" !!...Ако навремето Живков ги беше интегрирал по друг начин,така нареченото "дпс" НЯМАШЕ да съществува !!!...Но,дет са вика :-"От ума си пати"..
11
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
о,не!!!...Няма аналог престъплението на гара Буново,извършено от турските терористи !!!!!..Верно че тогава ги екзекутираха,но трагедията остава..А за Сарафово:...-Ако немаше неколко жертви -евреи,вероятно щяха да приложат друга тактика...Но,както знаем:-Щатските "граждани" и Израелските Мошета са.."Превилегировани персони"../разбира се,престъплението си е престъпление../..
10
0
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
До 9......Хич не са бели, само паспортите им са бели.
9
1
 
2
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 1 година
Ше фанат на босия цървулите.
8
7
 
3
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
"Престъплението е без аналог в България през последните над 90 години" Не се съмнявайте, че русофилите чакат заповеди от коминтерна за да взривяват църкви. Всички русофили са спящи клетки.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аха ама задочно... кат ги фанат. всичката ни е такава. ама като се появи някой от ес и изцепи че правосъдието ни е шит, поне 4-5 министъра ще изкочат обидени да го опровергават също като онази пародия с границата. просто трябва да се примирим че държавата е умрела и всеки ден дамо се преструваме с ония леояди в все още сме в денаял.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аааа, те не са хванати, само са осъдени, по подозрения, скалъпени от Израелците, нищо доказано, кого съдят - бай Ангел стражаря.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че ги няма тея, та Гешев да завърши първото си дело през живота.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам дали нашата съдебна система усеща колко е смешна и жалка. За престъпления за които е ясно кой ги е извършил се дават мижави присъди, а доживотен се дава на хора, които знаят, че никога няма да бъдат хванати...пълна пародия...
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей, 11 години след атентата, браво на съдебната ни система... Шегата настрана - с тая съдебна сисмета сме за никъде и първо трябва да се изринат всички прокурори и съдии, та след това държавата може и да потръгне нагоре.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не им съобщите имената? В крайна сметка това са престъпници.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре.