Вучич: Американците създават мощен блок в Европа

Ще има промени в политическата карта на Европа
26 мар 2023 14:14, Александър Попов
45
Вучич: Американците създават мощен блок в Европа
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза, че е очаквал войната в Украйна, но и че е почти невъзможно страната да спечели в този конфликт. Затова, посочи той, вероятно ще започнат спешни преговори за членство в ЕС и това ще доведе до промени в политическата карта, които ще засегнат и Сърбия.

Tой посочи, че промените в Европа са неизбежни.

„Мисля, че още през юни трябва да има голям импулс за Украйна към европейския й път, тъй като тя няма да спечели лесно във военен смисъл, мисля, че ще има спешни преговори“, каза той.

Вучич каза, че неговата задача е да се опита да спаси страната от война, но и да спаси всички политически принципи.

„Американците създават блок в Европа, отделен блок, който ще се състои от Полша, балтийските страни и Украйна“, каза още Вучич. „Ще има държави, които са по-големи от Франция по население. Ако към това добавите и Румъния, тогава този квинтет или секстет става най-мощният в Европа и е под прякото влияние на Америка“, посочи Вучич.

Той посочи, че има видима промяна към Китай и че за първи път Урсула фон дер Лайен използва фразата стратегически съперник, което е американски термин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Александър Вучич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито Украйна,нито Русия могат да спечелят войната
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 24 СатаНиста:И какво общо има Левски с НАТО?!Нищо!Вие даже искате да ни махнете националния празник.Точно ти на 3-ти март пишеше тъка като обезумял срещу България и българите.Разкарай се!А под "лоялни" какво имаш предвид?!Да ни пратите за пушечно месо ли?!Бре я у лево!
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или нещо не правилно е обяснил или нещо не правилно са го чули,като туй ще има държави по-големи от Франция що ще са квинтет или секстет по население,заради що Запада и Изтока повече да се ядат до пълната победа на Комунизма и Социализма кат равни,но понеже национализма е вече опорочен от Национал-социализма от ВСВ,заклеймен след туй от тез течения и някои др,но са му намерили заместител либерал *** в/у тях ще се поупражняват скрито докат комунистите бият нацистите вербувани от тях самите.
37
1
 
2
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Необходимостта от изграждането на такъв съюз зависи от съотношението на силите на украински терен.А изгражданего на такъв съюз ще бъде просто жизнено необходимо за привържениците на евроатлантическата идея,ако Русия превземе Харков, Днепропетровск и Николаев и установи контрол над Одеса.За тези които не знаят ще кажа ,че от началото на миналия век е имало идея "Одеса -свободен град "Този сценарий има доста високи шансове за реализация и считам,че изказването на Вучич се базира именно на него!
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ти ли, Вуче, предаде Цар Путетър Велики? Цар Путетър е казал: "Дълбах, бомбих, загубих"
35
2
 
4
 
! Отговори
Жиката преди 1 година
Американците искат да направят нова Жечпосполита .Вучич казва неща за който официално не се говори.Румъния може да не влезе там,а може и да влезе.Идеята е да не се пръсне на части Западна Украйна.Дали ще стане не се знае.
34
12
 
13
 
! Отговори
Ewiak Ryszard преди 1 година
Накъде отиваме? В Книгата на пророк Даниил четем: "В определеното време [северният цар] ще се върне." (Даниил 11:29а) Русия отново ще има военни бази в чужбина. Това означава също военни действия и велика криза. Ще се срине не само еврозоната, но и ЕС и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат към военен съюз с Русия.
33
23
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
СЪРБИЯ ОФИЦИАЛНО ПРИЗНА, ЧЕ МИЛОШЕВИЧ Е БИЛ ТЕРОРИСТ КАТО ФАЛШИВИЯ ПУТЪН! СЪРБИЯ ОФИЦИАЛНО СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НАТО И ЕС И ВЕЧЕ ЗАЧИТА ЮРИДИЧЕСКИ КОСОВО! ПОРЕДНАТА ЗАГУБА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО!
32
29
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич се чуди как да оцелеят сърбите. Голяма грешка че се сприятелиха с руснаците, които немогат да им дадат нищо
31
13
 
16
 
! Отговори
Долу гледам преди 1 година
някакви хора възхваляват Вучич и Сърбия колко било добре. А дали същите тези хора знаят, че примерно средната заплата в София е с почти 50% по - висока от тази на Белград? Дали си имат представа, че наемите и средната цена на жилищата там са по - скъпи от колкото в София? Мога да пиша с часове, но няма смисъл.
30
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя и идея си няма от политика. Невъзможна е Русия да позволи съществуването на Украйна . Няма такова опция !
29
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа приключи. Без колонии, без ресурси и даже без ткехнологии. Бай бай. Ай да видим, ако има нещо, ще си покаже, ама пак май ще има гилотини. Във Франция натам отиват нещата. Първата лейди на Макрон да се подстриже, че ще е по-лесно да и отсекат тиквеницата.
28
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците вече нищо не могат да създадат. Европа изпуши комина и чао. Ква Европа, че и мощна?
27
36
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България задължително трябва да е част от новия военен блок и да громи империята на злото джудже !
26
30
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Вучич е новия говорител на Кремъл.Взе хляба на Захарова.
25
12
 
27
 
! Отговори
хай преди 1 година
ощеедин политически труп с реторика от 1990 довел страната си рекордни нива на корупция и липса на правосъдие , мафия , силикони, поршета и мързел с псуване на всички комшии и цял свят , без еу инвестиции са с бвп на узбекистан
24
31
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбите не бързат да влизат в ЕС, все още имат свобода и не се съобразяват с Брюксел, за разлика от нас, които искаме не искаме трябва да изпълняваме законите на Съюза.
23
26
 
34
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
България имаше едно просто и лесно задължение - безалтенативно! Да бъде лоялен член на НАТО. Даже още по-просто - да застане страната на правото и човещината. И даже още по-просто - да застане на принципите, върху които е изградена Българската нация, тези принципи, на които са стояли Любен Каравелов, Ботев, Левски, Захари Стоянов и Ст. Стамболов. И бидейки в центъра на събитията, щеше да се покрие със слава. Вместо това пловдивските мижитурки фътмаци ни закопаха с тьпигьозлука и селтащината си
22
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петров, като нямаме нищо, нашите управници-пиндостански слуги ще хвърлят в огъня пушечно месо. Те не могат да откажат на господаря.
21
4
 
7
 
! Отговори
Петров преди 1 година
До АнонименА ние с какво ще се включим в тази антируска армада, с въоръжени с колове и лопати казанлъшки роми?