Дават 10 000 паунда на англичани да станат фалшиви бащи

Те се представят за бащи на деца с мигрантски произход
16 май 2023 21:48, Елка Василева
24
Дават 10 000 паунда на англичани да станат фалшиви бащи
Снимка: архив, БГНЕС

Британски мъже вземат плащания в размер на хиляди паунда, за да се представят за бащи на деца на жени мигрантки, установи разследване на Би Би Си.

Разследването на програмата Би Би Си Newsnight разкрива, че на британски мъже са предлагани до 10 000 паунда, за да бъдат добавени имената им в актове за раждане, което дава възможност на децата да получават британско гражданство, а на майките възможност за пребиваване в страната, предаде кореспондентът на БНР.

Измамници използват фейсбук, за да рекламират този бизнес и твърдят, че са помогнали на хиляди жени по този начин. От фейсбук реагираха с твърдение, че подобно съдържание просто е забранено по неговите правила.

Разследването на Би Би Си Newsnight установява, че измамата се случва в различни общности във Великобритания, предимно азиатски и африкански. Съществува мрежа от агенти в цяла Великобритания, които намират британски мъже за фалшиви бащи.

Измамата е установена от хора под прикритие, влезли във връзка с такива агенти. Ана Гонсалес, адвокат специалист по имиграционни въпроси, е цитирана от Би Би Си да казва, че този вид измама е „невероятно сложна и трудна за полицията“. Тя посочи, че в голяма степен това показва колко отчаяни са тези жени и на какво са готови, за да си осигурят право да останат в Обединеното кралство.

Ако мигрантка е в Обединеното кралство нелегално и роди дете от британски гражданин или мъж с разрешение да пребивава безсрочно, бебето автоматично получава гражданство по рождение. Майката след това може да кандидатства за семейна виза, която ще ѝ даде право да остане във Великобритания и на някакъв етап да кандидатства за британско гражданство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Британски мъже ,трънки,британски но от Индия и Пакистан )
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Я, какъв бизнес! Столипиновчани веднага ще го прекопират.
20
0
 
2
 
! Отговори
bl преди 11 месеца
Мда... предлагам да се цензурира думичката "днес", щото като се има предвид какви хора работят там, то си е жива обида. Днес! Днес!
19
1
 
3
 
! Отговори
Sasho преди 11 месеца
Я сиктир. Припознаваш дете по документи за 10 хилки и после плащаш издръжка 18 години като те осъди ***...
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 17 - Не и ако имаш фалшива самоличност или десет ;)
17
0
 
3
 
! Отговори
bl преди 11 месеца
Може, тук не става въпрос за научни методи за установяване на бащинство, а за законова рамка. По закон е достатъчно майката и въпросният мъж да подпишат че той е баща и готово. В статията се оплакват че схемата е ясна но нищо не могат да направят защото в Англия все още много неща стават на доверие - до тази година за гласуване не искаха документ за самоличност. Единствения въпрос, както казах, е от къде идват парите.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Требе да съм луд да се хвана на тая въдица.
15
0
 
5
 
! Отговори
Моше преди 11 месеца
До bl . От никъде не идват. Това е една безсмислена схема . А и няма кой да се хване на въдичката . Още повече че ДНК тест веднага ще разкрие измамата , и тогава на пишман "таткото" дори тези 10 хил няма да му стигнат да се измъкне от съда.... А ако е някой от новополучилите британско гражданство мигранти може и да си изгуби британскоя сертификат и да го депортират ако установят че е в такава измамна схема и е получил пари .Впрочем мислиш ли че в днес.бг знаят за тая измама а в Англия никой ?
14
1
 
3
 
! Отговори
грешка преди 11 месеца
Англия е най лошото място за миграция в целия свят. Всичко им е сгрешено . Спокойно може да се каже, че на остров с човекоядци има по голям шанс или в България. Имам осещането, че канибалите идват на теория в Англия и после се връщат по островите.
13
0
 
2
 
! Отговори
bl преди 11 месеца
Нещо ми е мътно това. Някой лъже.Не става ясно от къде идват тези 10000 паунда. Ако жената пребивава законно в Англия и има работа то детето ще си получи гражданство по каналния ред. Ако има пари за подкуп, значи има пари да дойде и да живее законно в държавата. А ако не е нито едното нито другото, от къде идват тези 10000?
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аве ква Русия ? Ако на никой не му пука за България няма и да я бъде . Всеки който иска да има независима държава България разни болни мозъци почват да говорят за Русия . Кво ме интерисува мен Русия ? Интересува ме южен поток и евтин газ . Само мене и германците ги интересува това . Интересува ме АЕЦ Белене за да имаме въобще индустрия и икономика . Само мене Чехия и Украйна ни интересува това . Много малко сме българите в България затова тази държава вечно ще е колкония бедна .
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 2Излезе списък на държавите в най голяма рецесия и - На първо място Англи/////Дори и в рецесия в западните държави ще се живее 10 пъти по-добре от Мордостан
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 9 по ДАННИ НА ООН и други европейски статистически организации процентът на бедните живеещи под прага на бедноста в Русия Е ОСЕМ ПРОЦЕНТА....... А в САЩ са регистрирани 17.8 процента американци живеещи като скоттове, без жилище и без работа /////Отново руска ЛЪЖА!Според Росстат 30% от руснаците са под прага на бедност. А в САЩ същите имат минимум 1кола и всяка лято ходят на почивка.
9
4
 
2
 
! Отговори
Lost Angeles преди 11 месеца
До До 2 ... и въпреки че Русия е с такава мърлява според теб икономика по ДАННИ НА ООН и други европейски статистически организации процентът на бедните живеещи под прага на бедноста в Русия Е ОСЕМ ПРОЦЕНТА....... А в САЩ са регистрирани 17.8 процента американци живеещи като скоттове, без жилище и без работа ......... За България този процент е 11% .... Така че провери си пропагандата дето са ти дали да разпространяваш да не ставаш смешен.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ТАКА Е ВЪЗНИКНАЛ АНГЛИЙСКИЯ НАРОД
7
5
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 11 месеца
Това дето се случва в Англия и другите западни държави веднъж на десет години и се нарича рецесия в Русия е хронична бедност . Само да ти кажа че богатата на природни изкопаеми Русия със 150 милионно население има икономика по малка от италианската и дори не е в топ 10
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По-добро тези да направят по няколко деца за да им плаща държавата, а други да се правят на бащи на децата им.
5
1
 
4
 
! Отговори
Българин от Англия преди 11 месеца
Как да се свържем с тези жени не се казва мамка му
4
0
 
8
 
! Отговори
Моше преди 11 месеца
Абеее, а дано ама надали. Това са някакви Фанта-с-Магории. Няма как дете което да не е родено в Англия и автоматично да получава британско гражданство. А на новоизлюпената двойка дори и таткото да е англичанин се иска поне 2-3 години назад доказателства че са живели на съпружески начала .... а ЗА НАЙ БЕЗМОЗЪЧНИТЕ ИМА И ДНК ТЕСТ Отнема 10 мин и резултата излиза след седмица . След това за пишман таткото има съд и глоба за опит за измама на държавни служби. А там присъдата винаги е максимална .
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поредната глупост малко, че плащаш всеки месецдетски(чрез данъците за държавата) да отидеш да гледаш детето на някой ром като бавачка ами не мерси не ми го позволявадостойнството.