Пореден случай на насилие: Жена е била на косъм от смъртта

Тя има две деца от мъжа, който е опитал да я убие
22 май 2023 08:33, Нели Христова
42
Пореден случай на насилие: Жена е била на косъм от смъртта
Снимка: Pixabay/Alexas_Fotos

Поредното жестоко насилие над жена. Този път случаят е от Дупница, където мъж нападнал жената, с която доскоро живеели на семейни начала и само късметът я е спасил от смърт. Тя е с дълбока порезна рана на врата, била е удряна в главата и ритана в корема, защото насилникът подозирал, че е бременна от друг. Извършителят е задържан. Пред камерата на NOVA жената, чиято самоличност е скрита, разказа за преживения ужас.

Ще наречем жената Мая. Тя има две деца от мъжа, който е опитал да я убие. В последните месеци той не спирал да я заплашва. Ревнувал я след раздялата им. Миналият четвъртък дошъл пред блока й.

"Започна да крещи "Ще те заколя, слизай". Казах, че няма да дойда и той заплаши, че ще се качи", разказа потърпевшата.

Мъжът се качил, но забелязал, че има и други хора на етажа и си тръгнал, за да се върне малко по-късно, когато вече Мая била сама.

"Чух, че входната врата се тресна. Чух стъпки и после го видях срещу мен с нож. Огледа се, видя, че няма никой и започна да ме удря. Риташе ме в главата и корема. Говореше, че съм бременна от друг", споделя жертвата на насилие.

Боят продължил десетина минути. Тогава Мая в отчаянието си започнала да крещи, че всеки момент баща й ще се появи.

"Той стана и започна да тича надолу по стълбите. Погледнах се в огледалото. Видях, че ми е срязал бузата. Течеше ми кръв от носа. Веднага се обадих на 112. Лекарите казаха, че животът ми е спасил 1 см. Ако 1 см по-надолу ме е бил срязал, е щял да ми засегне сънната артерия и умирам", разказа още жената.

Заплахите срещу Мая били почти ежедневни в последните месеци. Освен към нея мъжът бил много агресивен и към 9-годишната им дъщеря, която също обиждал и заплашвал.

"Мислех си, че ще се укроти, ще си намери приятелка. Но вече година и 5 месеца ме тормози. От март активно си пускам жалби в полицията. Може би го викат, но го пускат след това. Беше ме заплашвал, че ще ме залее с киселина, за да не мога да съм с друг", обясни Мая пред NOVA.

Жената е категорична, че насилието срещу нея всъщност е било откровен опит за убийство.

"От полицията ме успокоиха, че ще лежи години в затвора. Имам вътрешно усещане, че няма да стане така. Ще живея в страх", споделя жената. И поясни, че ще търси помощ от неправителствени организации, за да се чувства защитена, доколкото е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нужно е доста напомпано его.
34
2
 
2
 
! Отговори
Отличник преди 11 месеца
Георги, кажи моля те че 1/Ще почнеш да си пиеш хапчетата и 2/Не си и не смяташ да се размножаваш. Нещо силно не ти е наред в главата пич
33
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 11 месеца
И не сравнявайте жената с мъжа. Към бащата детето изпитва уважение заради силата и авторитета му, а към майката любов заради топлите грижи и непорочността.
32
4
 
1
 
! Отговори
Георги преди 11 месеца
Нужно е доста изкривено ултрафеминистко мислене, за да се оправдава жена, майка на малки деца, ходеща по мъже. Социалната функция на една жена в едно добродетелно общество е най-вече да бъде добра и грижовна майка, а какъв пример може да дава на децата си чрез разврат. Майката е най-святото нещо за едно дете. И не, тук не става въпрос за див патриархат, това е идея във всички духовни учения.
31
4
 
7
 
! Отговори
една преди 11 месеца
Читател, разюзданите с кого хойкат, я ми обясни - може би единствено с непорочни момченца по на 15 годинки, то толкова няма да се намерят по чисто демографска причина. Хойкат точно с такива като тях, но мъжете герои, а другите еди-какви. То бива балканска проооостотия, ама толкова не бива.....
30
7
 
4
 
! Отговори
Георги преди 11 месеца
Добре де, тази е с малки деца, и ходи да се такова с друг. Що за безочие и разврат? Толкова ли не може да пази някакво благоприличие? Какъв пример дава на децата, това я прави лоша майка, а и по този начин унижава мъжа си в очите на другите. Най-малкото да се е преместила в друг град да се развява. Никакво съчувствие към лека жена
29
0
 
4
 
! Отговори
Дони преди 11 месеца
Поредният комплekcap, дет нещо все се огуеждал...
28
3
 
0
 
! Отговори
вихо преди 11 месеца
Комплексарите в затвора. В бойковата държава уви няма да стане. Жената трябва да си плати на прокурора за да го опандизят.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Читател Редно е да продължиш емоционалното си изказване. Разбрахме какво според теб трябва да се случва на жените, които са имали предбрачен полов живот. Но не пишеш какво трябва да се случва и на мъжете, които си позволяват да се оженят недевствени.
26
1
 
4
 
! Отговори
Етнограф преди 11 месеца
Можем да го разберем този. Според техните обичаи, щом момичето навърши 9 г. вече става мома за омъжване. И точно в този момент, когато може да вземе някой лев за щерката, жената го напуска и иска само тя да търгува дъщеричката им на брачния пазар. Ама как може така, бе? Тази не сспазва традициите!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Когато липсва държава и 100 закона, конвемнции - монвенции да има, такива случаи ще са ежедневие.
24
5
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 11 месеца
До Фифо:Убий ***-обичам тъ!!!Това си е от хиляди години.Сега просто е модерно да се оплачеш-привличаш и непозната публика.Природата не търпи равенство.От растенията до живите организми-все има борба за надмощие.
23
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Фифо Правилен въпрос. И ако се огледаш, ще видиш отговора. Хората още като малки се възпитават в толерантност към насилието, отстъпчивост и примирение. Казва им се "не обръщай внимание"... Това, разбира се, не работи. Някои не приемат този модел и се научават да се пазят, но тези, които повярват, че неприятностите и насилието може да се избегнат само с едно игнориране, не развиват умения да се защитават и после лесно стават жертви.
22
6
 
3
 
! Отговори
до читател преди 11 месеца
И точно с такива типчета като теб, жената трябва сама да се справи. Никаква полиция, никакви молби. 1000 лв. за наем на някоя *** и бой до по---ране.
21
5
 
8
 
! Отговори
Урсула преди 11 месеца
Защо не е заключила входната врата ? :)))
20
4
 
7
 
! Отговори
Фифо преди 11 месеца
И още нещо. Спомних си един предишен подобен случай как жената беше уубита от бой от такъв подобен изруд ....ТЯ ГО НАПУСКАЛА И СЕ Е ВРЪЩАЛА ПРИ НЕГО ШЕСТ ПЪТИ .... Докато накрая оня не я е спукал от бой. ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ? При този случай същото . Тормоз със месеци и години а "Мая" ТЪРПИ .... Чака нещо ... Аз съм мъж. Обичам жена си. Дори приятели не познавам които биха посегнали на техните жени. Знам че има и агресивни мъже. И ОКОЛО ТЯХ ВИНАГИ ИМА НЯКОЯ ЖЕНА? Защо? Обичат да са жертва ли ?
19
12
 
12
 
! Отговори
Читател преди 11 месеца
И еманципацията у нас е по български.Разюздани млади фусти,перфорирали се на 13-год.днес беснеят когато трябва да си задоволят сърбежа.Фалш в отношенията в семействата преобладава, справка "Ергенът"където спали с по 40-50 еб.чи,се правят едва ли не на девственици.Да би мирно седяло,не би юмрук яло.
18
5
 
9
 
! Отговори
17 преди 11 месеца
Ако темата наистина ви интересуваше, щяхте да проучите сам въпроса. Има тонове информация онлайн за психиката на жените жертви, за това какво и е сбъркано изначално и как се досъсипва бавно и методично. За това как някои насилници се прикриват с ГОДИНИ. За това, че дори да се опиташ да се махнеш, често не ти се позволява. И още много. Но самият факт, че предпочитате да дрънкате тук, вместо да навлезете в темата сериозно, говори достатъчно и няма смисъл да ви убеждавам в нищо друго.
17
8
 
6
 
! Отговори
Фифо преди 11 месеца
До фифи ... Дали го е заслужила или не, не е от голямо значение. Въпросът който ТРЯБВА да се зададе е ЗАЩО ТЯ Е ИЗБРАЛА ДА ЖИВЕЕ С ТАКЪВ МЪЖ, РЕВНИВЕЦ И С АГРЕСИВНО ПОВЕДЕНИЕ? Надали е бил кротък като офчицц , когато са се запознали. Защо го е търпяла толкова години такъв? Не е ли по-добре вместо да чакаш такъв да ти резне гърлото или да те пребие някой ден до смърт ДА СИ СЪБЕРЕШ БАГАЖА И ДА ГО НАПУСНЕШ ? КАКВО ВИ СТАВА НА ВАС ЖЕНИТЕ ? То бива любоф към лоши момчета ...ама чак пък толкова.......
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има едни нерваци, които си позволяват ужасно държание и обиди. Вчера в магазина срещнах точно такава двойка, мъжа крещеше на жената на щанда за детски моливи и химикали, говореше и на "***" и въобще си беше пълен кре*ен. И обисновенно си хващат едни по-невзрачни, тихи женици, които ги търпят щото не са много харесвани. Искренно ги съжалявам, аз бих предпочела да съм без мъж, вместо такъв тормоз.