Пореден случай на насилие: Жена е била на косъм от смъртта

Тя има две деца от мъжа, който е опитал да я убие
22 май 2023 08:33, Нели Христова
42
Пореден случай на насилие: Жена е била на косъм от смъртта
Снимка: Pixabay/Alexas_Fotos

Поредното жестоко насилие над жена. Този път случаят е от Дупница, където мъж нападнал жената, с която доскоро живеели на семейни начала и само късметът я е спасил от смърт. Тя е с дълбока порезна рана на врата, била е удряна в главата и ритана в корема, защото насилникът подозирал, че е бременна от друг. Извършителят е задържан. Пред камерата на NOVA жената, чиято самоличност е скрита, разказа за преживения ужас.

Ще наречем жената Мая. Тя има две деца от мъжа, който е опитал да я убие. В последните месеци той не спирал да я заплашва. Ревнувал я след раздялата им. Миналият четвъртък дошъл пред блока й.

"Започна да крещи "Ще те заколя, слизай". Казах, че няма да дойда и той заплаши, че ще се качи", разказа потърпевшата.

Мъжът се качил, но забелязал, че има и други хора на етажа и си тръгнал, за да се върне малко по-късно, когато вече Мая била сама.

"Чух, че входната врата се тресна. Чух стъпки и после го видях срещу мен с нож. Огледа се, видя, че няма никой и започна да ме удря. Риташе ме в главата и корема. Говореше, че съм бременна от друг", споделя жертвата на насилие.

Боят продължил десетина минути. Тогава Мая в отчаянието си започнала да крещи, че всеки момент баща й ще се появи.

"Той стана и започна да тича надолу по стълбите. Погледнах се в огледалото. Видях, че ми е срязал бузата. Течеше ми кръв от носа. Веднага се обадих на 112. Лекарите казаха, че животът ми е спасил 1 см. Ако 1 см по-надолу ме е бил срязал, е щял да ми засегне сънната артерия и умирам", разказа още жената.

Заплахите срещу Мая били почти ежедневни в последните месеци. Освен към нея мъжът бил много агресивен и към 9-годишната им дъщеря, която също обиждал и заплашвал.

"Мислех си, че ще се укроти, ще си намери приятелка. Но вече година и 5 месеца ме тормози. От март активно си пускам жалби в полицията. Може би го викат, но го пускат след това. Беше ме заплашвал, че ще ме залее с киселина, за да не мога да съм с друг", обясни Мая пред NOVA.

Жената е категорична, че насилието срещу нея всъщност е било откровен опит за убийство.

"От полицията ме успокоиха, че ще лежи години в затвора. Имам вътрешно усещане, че няма да стане така. Ще живея в страх", споделя жената. И поясни, че ще търси помощ от неправителствени организации, за да се чувства защитена, доколкото е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
18
 
! Отговори
фифи преди 11 месеца
Тия, дето питат "А дали тя с нещо не е залужила побой и заливане с киселина" няма да ги коментирам. Те живеят в духовна нищета и така ще си умрат. Но не разбирам самите жени защо не почнат да вземат нещата в свои ръце. Малко планиране, малко риск. Няма тяло - няма убийство. Ако на мен ми се случи, изобщо не бих се колебала. Нито на държава ще разчитам, нито на полиция, нито на антиправителствени организации.
14
6
 
18
 
! Отговори
анонимна преди 11 месеца
До до 1 - не се чудете, защото в малките населени места си е така, от жените се иска да са работен доооообитък и да си траят, защото мъжът е господар. Дълго време ще е така, защото доста жени разсъждават така, че жената е длъжна да си пази къщата с цената на нейния живот и да приема всичко като някаква мъченица, но е добре, че младите момичета не мислят така.
13
12
 
12
 
! Отговори
Не се хващайте преди 11 месеца
Такива статии ще има все повече, докато ни накарат да подпишем Истанбулската конвенция. Да. Насилието трябва да се спре. Но не трябва да приемем д.жен. дър културата, която искат да ни наложат с тази конвенция.
12
4
 
18
 
! Отговори
Отличник преди 11 месеца
Само в ориенталска *** при обит за убийство ще се намери някой *** да пита дали не го била тя тормозила психически. Къв тормоз като е избягала от него преди година и половина?
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви години, те убийците ги пускат, а този ли няма.Полицаите също така не са нито съдии, нито прокурори, решението се взима от съда.Дор иза тежка телесна повреда може да няма затвор, такива са ни законите, че съдиите, ни решават живота винаги в полза на престъпниците
10
13
 
12
 
! Отговори
... преди 11 месеца
Ако в едно семейство има проблеми са виновни и двамата! Когато има насилие са виновни и двамата. Вчера наблюдавах "средностатисточеско семейство". Бащатата бешв про стак, майката про стакеса. Детето *** отче, което удряше преминаващи покрай него деца. 97% от населението се вписва. От повече коментари НЯМА нужда!
9
3
 
15
 
! Отговори
една преди 11 месеца
А според мен пък истината е, че мъжете ги устройва ситуацията жената да си трае и напълно да се подчинява, да си гледа децата и къщата, а той да си развява байрака както си ще. Затова от девет кладенеца вода какво била правела, какво си била просела, какво си заслужила, а те света вода ненапита. Да, ама Марко в лицето на жените умря.
8
4
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 11 месеца
Жената дали има вина?! Каква ли вина трябва да има, за да заслужава подобно "отмъщение " от своя партньор с 2 мозъчни клетки? побой, убийство?! Ако не знаех, че това е български сайт, щях да си помисля, че коментарите идват от някоя арабска държава, където за изневяра се прилагат законите на шериата....
7
8
 
16
 
! Отговори
анонимна преди 11 месеца
Заслужила си била - ами и той си е заслужил тогава психическия тормоз, ако следваме вашата логика. Истината е, че тук още цари патриархат, според който жената е виновна, дето не си наляга парррррцалите и не вика да, господарю. Всичко друго са дрънкккканици. За тая ситуация са много виновни и жените, отглеждайки лигльовци и готованци.
6
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Винаги пропускат да споменат психическия тормоз който налагат над мъжете си, унижението и не на последно място "бременна от друг" - сами си правете сметката с кой влизате под един покрив.
5
3
 
13
 
! Отговори
една преди 11 месеца
Не могат да проумеят, че не се бие. Нали се е махнала, той да си търси щастието другаде. Ама жените ги тормозели психически - ами те какво търсят при такива жени, нали това е основният аргумент на мъжете, че жените си стояли при насилника? Освен това немалко случаи на насилие са точно към напусналите ги жени. От който и да е пол, насилието трябва да се наказва строго, а не после еди-какво си било......
4
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А ако си го е заслужила?
3
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
снимката и статията са измислени да насаждат омраза срещу мъжете!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нелке, отивай да пишеш за Русия и Украйна
1
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
а жената има ли вина?