Демерджиев: Надделява версията, че убийците на Къро не са българи

Служителят на МВР, който се намира в ЮАР, се връща в неделя
Обновена: 31 май 2023 18:30 | 31 май 2023 18:28, Красимир Ангелов
28
Демерджиев: Надделява версията, че убийците на Къро не са българи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служител на МВР се намира в ЮАР, като очакванията са в неделя да се върне и ще донесе подробности от разследването за убийството на Къро. В момента работим оперативно по отношение на изясняването на потенциалните убийци. Дотук надделява версията, че не са българи.

Още по темата
Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Той посочи, че няма информация Петьо Петков - Пепи Еврото да е извън страната, а в момента всички служби са впрегнати в издирването му.

"Нямам данни да е бил в този ресторант по време на акцията. Не мога да кажа дали има задържани. МВР само връчва призовки или изпълнява постановления. Също така оказваме съдействие за определени процесуално-следствени действия", заяви той, цитиран от Нова телевизия.

"Отново призовавам МВР да не бъде замесвано във войните нито между различни институции и техни представители, нито вътре в отделни институции. Изпълняваме стриктно законовите си задължения, тогава, когато постановления налагат това. Нищо повече не сме направили", каза още Демерджиев.

На въпрос за искането за свалянето на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов министър Демерджиев заяви, че не е той човекът, който да коментира.

"От една страна прокуратурата е активната страна в това искане, от другата е Народното събрание. Това, което мога да коментирам, е, че актовете на прокуратурата за разлика от някои други актове подлежат на съдебен контрол, така че би трябвало да няма безконтролни актове и действия на прокуратурата", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
То винаги се казва ,че не са българи още от Луканов,този серял сме го гледали много пъти хайде нещо по-интересно да измисли кухия съд който още утре трябва да бъде уволнен по причина че не може да осъди никой от десетилетия и заменен с международен такъв.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не са и няма нищо общо с опита срещу Гешев преди няколко седмици. Ама хич.
1
1
 
8
 
! Отговори
АМИ ДА... преди 10 месеца
Черепа не е българин!