Блинкен: Мирът в Украйна по условията на Киев

САЩ и съюзниците не трябва да подкрепят прекратяване на огъня
132
Блинкен: Мирът в Украйна по условията на Киев
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ и техните съюзници не трябва да подкрепят прекратяване на огъня или преговори за прекратяване на войната в Украйна, докато Киев не набере достатъчно сила, за да наложи условията си, заяви вчера американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Асошиейтед прес.

На фона на очертаващата се контраофанзива на украинските сили Блинкън каза, че ако сега бъдат взети предвид призивите на Русия и други страни, включително Китай, за преговори сега, това би довело до фалшив мир, който няма да гарантира суверенитета на Украйна и европейската сигурност.

"Вярваме, че предпоставката за смислена дипломация и истински мир е една по-силна Украйна, способна да възпира и да се защитава от всяка бъдеща агресия", изтъкна Блинкън в своя реч във Финландия, която наскоро се присъедини към НАТО и има дълга сухопътна граница с Русия.

Блинкън отново изрази позицията на САЩ, че "прекратяване на огъня, което просто замразява сегашните линии", ще даде възможност на руския президент Владимир Путин "да затвърди контрола си върху завзетите територии, да си почине, да се превъоръжи и да нападне отново".

"Това няма да е справедлив и траен мир", предупреди американският държавен секретар.

Ако бъде позволено на Москва да запази контрола си върху окупираните украински територии, това ще поощри Русия и други потенциални агресори по света, категоричен бе Блинкън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
20
 
! Отговори
Споко преди 10 месеца
Зеленски строи вече Триумфалната Арка в Киев! По слечай Пиремогата;)
9
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българите пожелават победа на Русия в борбата и с нато. Данай Вова, смажи наглеците Блинкен, Милър и Остин!
8
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Краварите са започнали да взимат от дрогата на Зеленски.
7
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази гнида,като ги смачкат руснаците друга песен ще запее!-:))
6
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Укрия не е в позицията да определя условията.
5
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Краварите май са на стимуланти или вземат от белото на Зеленски. Няма как Украйна да има превес над Русия, че да започнете преговори на мир. Няма как Русия да се изтегли от териториите, които вече са руски. Няма преговори за мир, има повече жертви, това е и целта на краварите. Но Русия има повече население от Украйна, така че рано или късно пак ще има преговори, но при по неблагоприятни условия за Украйна.
4
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След пълния разгром на укронацистите ще има мир.
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз предлагам да купим на Зеленски 5 тона Бело от Колумбия директен безмитен внос да има да си шмърка докато е жив и да свърши най-накрая тая война.
2
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя май не е наясно какво значи думата "мир" и я бърка с "победа".
1
38
 
22
 
! Отговори
Слава Україні Братя преди 10 месеца
БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА! ДА ЖИВЕЕ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!