Великобритания има голяма нужда от българи, предлага преговори

Нова промяна в закон
11 юли 2023 19:34, Росен Стойчев
116
Великобритания има голяма нужда от българи, предлага преговори
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания трябва да привлече неквалифицирани работници от чужбина. Това твърди Джордж Юстис, който преди беше водещ поддръжник на Борис Джонсън, съобщи Дойче Веле.

В момента настоява за промяна в полтииката на Великобритания.

Още по темата
Предлага да се започнат двустранни преговори със страни в ЕС, давайки основен приоритет на Румъния и България.

Идеята е да се създаде реципрочна визова схема за младежка мобилност. Предлага хора до 35 години от двете страни да получават първоначална двугодишна виза, а впоследствие да се развие програма за младежка мобилност.

В страната се наблюдава голяма недостиг на работници, а това води до поскъпване на основни продукти. До този момент британското правителство настояваше да се затрудни достъпа до трудовия пазар на нискоквалифицираните работници.

Юстис припомня, че в страната влиза висококвалифициран персонал, като адвокати и музейни служители, въпреки че няма реална нужда от тях. Настоява да се позволи достъп на хора от хранителната сфера, където има голям недостиг на персонал, а това е основно производство.

Различни сфери отдавна настояват за подобно решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
10
 
! Отговори
Яжте курешки преди 9 месеца
Ние не сме ви повече роби.
100
1
 
8
 
! Отговори
Васил преди 9 месеца
Да взимат хахлите но те неискат да роботят а получават без работа пари
99
0
 
8
 
! Отговори
Митев преди 9 месеца
И забележете искат да ни вземат младите до 35 години,няма да кажа нищо,но вече си го помислих.....
98
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 9 месеца
Да ама ние нямаме никаква нужда да ходим там. Така че да се оправят самички.
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В България как е? За кои и за кой? се работи?
96
0
 
14
 
! Отговори
Крайният преди 9 месеца
Половината Англия е на помощи. И това не е пресилено. Млади, стари, нормални и не толкова, всичко е на помощи.Цели фамилии.Поради това ще им трябват роби.
95
1
 
28
 
! Отговори
Генадиев преди 9 месеца
Имат нужда от слугинаж, гнидите мръсни.
94
1
 
16
 
! Отговори
Мен преди 9 месеца
Горките Британци, дано се оправят
93
0
 
19
 
! Отговори
Лондон преди 9 месеца
Ами нали дават визи на Шри Ланка, Филипините, Пакистан. Що не работят тия??? Дойдат в Англия и веднага бежанци се пишат. И лежат на помощи.
92
0
 
6
 
! Отговори
Роко преди 9 месеца
Расказвали ли са ми хора които едно време са работили през соца по строежите в ссср.Нищо различно от разказите за англия
91
3
 
26
 
! Отговори
Който балу преди 9 месеца
НА АНГЛИЧАНЧЕТАТА НЕ ИМ СЕ РАБОТИ! СПЕШНО РОБИ ОТ БЪЛГАРИЯ 52255
90
11
 
21
 
! Отговори
Роко преди 9 месеца
Някой кара ли ви насила да ходите в англия бе хитрец.При соца е било такъв рай че накрая изгърмя за да дойдат назначените капиталисти предимно от червения цвят.Що не направихме лустрация за да се отървем от руско влияние и нашата щяха да тръгнат в положителна посока.Що сме на последно место от бившия лагер бе абдали.Все някой друг ни е виновен
89
4
 
2
 
! Отговори
Големия памперс преди 9 месеца
Комсомолчето Васко Велев и неговите мутро-комунистически и ченгеджийски клонинги ще са още по-доволни - още мързеливи и непроизводителни българи ще ходят да тормозят западните работодатели.
88
1
 
12
 
! Отговори
Па съм я бе преди 9 месеца
Умря тая.всички сме в чужбина.
87
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами още когато франсето Фараж започна да реве как българи и румънци взимали работата на горките англичани, беше ясно че Брекзит ще катастрофира жестоко. Неквалифицираният персонал и мед.свстри, учители не са работи, които англичаните изобщо искат да вършат.И докозателството е на лице. Няма шофьори, няма берачи, няма служители няма мед сестри за възрастните, детегледачки за децата и т.н. и сега търсят.
86
0
 
6
 
! Отговори
🐞&#1 преди 9 месеца
Направо реве за българи
85
0
 
2
 
! Отговори
Александър преди 9 месеца
Статуса ми е от 07.12.2020!
84
0
 
12
 
! Отговори
Александър преди 9 месеца
А този, който ми говори за краж би, нека види назначенията и в техния парламент! А доколкото чух, в парламента им и шмъркат!
83
7
 
11
 
! Отговори
Александър преди 9 месеца
Работих там и бях съкратен от мръсен поляк! Оставиха мързели вите рикши и украинките/част от тях не говорещи английски/! Им ам статус до 2025, но не мисля да се връщам заради поляците! От февруари чакам пенсията от " работното" НОИ и още я няма! От Англия писмото дойде, а тук ни що! Вероятно Тагаркин я изпрати с понтоните на Украйна?! Смърт на всички, мислещи тъз терито рия за държава!
82
5
 
2
 
! Отговори
ДЯДО КОЛЕДА преди 9 месеца
Лично посетих Великобритания.. Супер. Подставени на власт вкл бюрократи НЕ КРАДАТ>Много скромно управление..Полубожествен климат. НЯМА ГИ МЪГЛИТЕ .Спокойно ..Изградили са отлични ферми. НАЙ хубавото което видях са Ябълкови и крушови градини КЛИМАТИЧНИ РЕГУЛАТОРИ.. Подават данни на природата за оцеляване на всяко дърво.ВИдяхме и БЪлгарския ТРИ ЛЪВ ГЕРБ вкл на погребението на НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО.