Великобритания има голяма нужда от българи, предлага преговори

Нова промяна в закон
11 юли 2023 19:34, Росен Стойчев
116
Великобритания има голяма нужда от българи, предлага преговори
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания трябва да привлече неквалифицирани работници от чужбина. Това твърди Джордж Юстис, който преди беше водещ поддръжник на Борис Джонсън, съобщи Дойче Веле.

В момента настоява за промяна в полтииката на Великобритания.

Още по темата
Предлага да се започнат двустранни преговори със страни в ЕС, давайки основен приоритет на Румъния и България.

Идеята е да се създаде реципрочна визова схема за младежка мобилност. Предлага хора до 35 години от двете страни да получават първоначална двугодишна виза, а впоследствие да се развие програма за младежка мобилност.

В страната се наблюдава голяма недостиг на работници, а това води до поскъпване на основни продукти. До този момент британското правителство настояваше да се затрудни достъпа до трудовия пазар на нискоквалифицираните работници.

Юстис припомня, че в страната влиза висококвалифициран персонал, като адвокати и музейни служители, въпреки че няма реална нужда от тях. Настоява да се позволи достъп на хора от хранителната сфера, където има голям недостиг на персонал, а това е основно производство.

Различни сфери отдавна настояват за подобно решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
16
 
! Отговори
Общ работник преди 10 месеца
Напуснах Великобритания 20 дни преди гласуването за Брекзит. Още тогава беше ясно, че тия ще си изградят халифат в най-скоро време. В Бирмингам още тогава не можеше да водиш бял по улиците. Сега не ми се мисли как е. Но има и друго. Работих с местните бели англичани. Хората ги бяха сгънали някакви правозащитници и пр. ***. Страх ги беше да кажат каквото и да е, да не би случайно да обидят някой, недай си боже на расова или полова основа, или произход.
80
5
 
23
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Напълно съгласен. В България има стотици хиляди неквалифицирани по махалите. Да им дават еднопосочна виза и да си ги хранят. Тъкмо ще олекнат малко избирателите на Бойко. В англия кюфтета няма кой да им даде.
79
3
 
32
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Затова развалиха образованието и промишлеността на България. Запада се нуждае от донори на работници. Затова им е нужна България и за територия. Наще политици ни продават.
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рикшата Сунак би желал да си наеме поне няколко българина...
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Лондон vs Москва 54. A в България ГЕРБ и ПП+ДБ, това говори ли ви нещо?! Доста елементарно изказване! Почти 34 години едни и същи *** са на власт!
76
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С огромна радост слушам за всеки завърнал се българин от острова. Англия не заслужава българите.
75
0
 
30
 
! Отговори
Аз преди 10 месеца
Що бе я си накарайте колониите да работят на тях всички помощи като нашите братя където все нямат права. Я направо визи за цяло Столюпиново и там достатъчно носкоквалифицирани са а и нали според царя те бяха истинските българи след визитата му в БГ преди години.
74
0
 
26
 
! Отговори
А преди 10 месеца
Да си гледат работата
73
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никакви преговори с лъжливите, алчни, лордове иска им се да привличат нашите младежи!
72
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди няколко години нямаха нужда , а сега имали! И ние да седим диван чапраз от какво имат нужда тия наглеци! А не може ли така да идат на си!
71
0
 
40
 
! Отговори
Робииии преди 10 месеца
Великата Британия е построила цялата си ,,великост" на експлоатацията на роби. И разбира се, още са нужни за да продължават да работят и да правят Британията и кастата на аристократите по-богати и велики.
70
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тя напоследък Англия е вечно по голяма нужда я рядка я запечена
69
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ония индийци не им ли се работи, че толкова свободно си ги пускате да влизат в държавата.На тях по им ходи да са роби.
68
1
 
36
 
! Отговори
Найджъл Фараж преди 10 месеца
Веднъж си търсих работа на острова като общ работник и без да знам ме пращат като резерва при един строеж.. на място виждам дупка в земята 5-6 метра дълбока - вода, кал и мизерия. Малко след мен идва английски младеж и като вижда за какво става дума казва: "сори мейт, трябва да вървя - ти печелиш.." и на мига си тръгва. Големи са работяги.. бива ги само в приказките май.
67
0
 
47
 
! Отговори
Ха ха преди 10 месеца
Тия без роби не могат.
66
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Брей ,че хитри пакистанците и индийците - искат Бели и Млади до 35г Роби ! -роби сме на укрите в собствената ни Родина и за роби ни искат по Света .
65
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що бальците от индиа свьршиха ли
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Найджел Фараж и Волгин са колеги. Редят се на каса от едно и също място.
63
0
 
37
 
! Отговори
До70 преди 10 месеца
Браво. Също строителни работници нямаме англичани, плочките в банята да лепят! За градините берачи на ягоди англичани, ще им правим английски чай с мляко на закуска! Да си носят шапки, че тук е 32 на сянка и не вали не е като Лондон и Бристол. Трябват ни англичани и сервитьори!!!долу на комплексите да работят ..до 12 ..и да почистят до 2 сутринта докато българите и туристите се наливат с бира и мезета. Чакаме Ви британци!!! Може и швейцарци...който иска.
62
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ние също имаме нужда от британци ! Туризмът изнемогва за кадри, селското стопанство и строителството също. Моля нека да кандидатстват повече.