Ким Чен Ун уволнява генерали, зове КНДР да се подготвя за война

Страната готви масов парад за 75-ата годишнина от основаването си
10 авг 2023 09:28, Нели Христова
37
Ким Чен Ун уволнява генерали, зове КНДР да се подготвя за война
Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун уволни висшия си генерал и призова за засилване на подготовката за война "по офанзивен начин". Това включва увеличаване на производството на оръжия и провеждане на повече учения, съобщават държавните медии.

Събитията са станали на заседание на Централната военна комисия, съобщи Корейската централна информационна агенция, само няколко дни след като Ким инспектира няколко големи оръжейни завода.

Военното събрание се провежда в момент, когато Сеул и Вашингтон се подготвят за големи съвместни учения по-късно този месец, които Северът разглежда като репетиции за инвазия и многократно е предупреждавал, че могат да предизвикат "съкрушителни" ответни действия.

На срещата Ким е уволнил началника на Генералния щаб Пак Су Ил, заменяйки го с вицемаршал Ри Йонг Гил, съобщи KCNA, без да дава повече подробности.

От KCNA съобщиха, че дневният ред на срещата е бил "въпросът за извършване на пълна военна подготовка", включително "осигуряване на по-мощни ударни средства", за да се осигури "перфектна военна готовност за война".

Ким е призовал "всички промишлени предприятия за боеприпаси да продължат масовото производство на различни оръжия и оборудване", се казва в доклада.

"Той също така призова за активно провеждане на реални военни учения, за да се работи ефективно с (новоразположените) най-нови оръжия и оборудване", се казва още в доклада.

Ким достигна до "важно заключение относно по-нататъшното засилване на военната подготовка на КНА по настъпателен начин".

На срещата беше обсъдена и подготовката за масов парад по случай 75-ата годишнина от основаването на Северна Корея на 9 септември.

Миналия месец Пхенян проведе мащабен военен парад по случай 70-годишнината от примирието в Корейската война, като анализаторите определиха събитието като "най-голямата, най-открита севернокорейска демонстрация на системи с ядрен потенциал".

По време на парада Северна Корея проведе и голямо отбранително изложение, като Ким запозна гостуващия руски министър на отбраната с най-новите и модерни оръжия на страната, включително балистични ракети и шпионски дронове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Мъдро! преди 8 месеца
"Искаш ли мир - готви се за война!" а нашите *** - умора немат! изводите - сами!
28
2
 
3
 
! Отговори
Поговорка преди 8 месеца
Луд умора няма !
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
туй кюфте много си е повярвало нещо
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Обичам новини за покемоните на света, кндр може да се готви само и единствено за война с глада, мизерията и Снорлакс, най-дебелия покемон от всички, който подозрително прилича на ким чи чун мун *** мяу.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ким дали е вързан с Блек Рок, Вангард, Стейт Стриит както бизнес партньорите му? Голямо натискане да влезе във военн действия, сън не спи да поубие хората, да пусне някоя друга бомба докато нагъва сладолед в бункеро
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
какво хубаво офисче си е спретнал Кима, защо мисли че няма да бъде изравнено със земята
23
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До Анонимен/16 "народА му гладува" - пък у нас неграмотните го демонстрират гордо.
22
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 месеца
До Анонимен21 "Но преди това може да прати 100 хиляди озверели и въоръжени до зъби корейци в Украйна." - не знам дали са озверели и въоръжени "до зъби", но нямат реален боен опит, а им е нужен.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До НанеКакво да кажем...без думи сме.Някакъв безмозъчен/като всички русофили/ боксьор си сменил името.Новина от световна величина.Ама на него му е простено.От толкова бой в главата мозъка му е на каша.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Малкият дебелак се готви за война със САЩ.Но преди това може да прати 100 хиляди озверели и въоръжени до зъби корейци в Украйна.Не си поплюва а народа го следва сляпо като Бог.
19
7
 
13
 
! Отговори
Дон Кикот преди 8 месеца
На голо шкембе чифте пищови вади шишкото :)
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще правят муниции за руската армия.
17
10
 
17
 
! Отговори
Паню Баирски преди 8 месеца
Жалък паяк!
16
2
 
9
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
А, защо пишеш само с големи букви, на това ли те научи учителката у селото.... ===)))
15
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
народа му гладува, Кимчо пирува и прави паради
14
12
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
До Нане/ ЩЕ КАЖЕМЕ, ЧЕ НЕ ТИ ОСТАВА ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ЖИВОТ! В РАМКИТЕ НА 1 ГОДИНА СПРЯМО СЕГА ЩЕ БЪДЕ ВЗРИВЕН ЗАЕС БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ Е ПУТИН ИЛИ БАЙДЪН - ЩОМ ТОВА СТАНЕ ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕШ И ЖИВ :D
13
12
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ЗА ДА ОБЯВИ ФАЛШИВИЯ КИМ ЧЕН УН ГРУХ ДА СЕ ГОТВЯТ ЗА ВОЙНА , ЗНАЧИ Е ОТПИСАЛ РЕЖИМА НА ПУТИНА :D И ТЕ НЕ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ, ЗНАЯТ, ЧЕ КАТО СЪУЧАСТНИЦИ НА ПУТИНА И С ТЯХ Е СВЪРШЕНО СЛЕД ПУТИНА!
12
18
 
14
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Американският професионален боксьор в тежка категория, бивш претендент за световната титла си промени името от кевин джонсън на кевин Владимирович, в чест на руският президент! Нещо да кажете по въпроса слуги на кравари.... ===)))
11
10
 
15
 
! Отговори
Зрител преди 8 месеца
Там няма посолствоТО.
10
17
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ВЕЧЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ПРАВИ, ЗАЩОТО РЕЖИМА НА КИМОВЕТЕ ПРИКЛЮЧИ!! СЛЕД ПАДАНЕТО НА ПУТИНОВИЯ РЕЖИМ И НЕГОВИТЕ СЪУЧАСТНИЦИ ОТ ИРАН СЕВЕРНА КОРЕЯ БЕЛАРУС И СИРИЯ СИ ЗАМИНАВАТ ВКУПОМ!