Украйна съобщи за напредък на нейните сили около Бахмут

Общо там са си върнали 40 кв. километра територия
14 авг 2023 16:04, Елка Василева
392
Украйна съобщи за напредък на нейните сили около Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна съобщи, че нейните сили са постигнали напредък около Бахмут.Днес украинската заместник минисърка на отбраната Ханна Маляр обяви, че миналата седмица украинските сили са освободили от окупаторите 3 квадратни километра около Бахмут.

Още по темата
Общо украинските военни са си върнали около Бахмут 40 квадратни километра територия от началото на тяхната контраофанзива преди над 10 седмици, посочва украинското министерство на отбраната.

Същевременно днес руското министерство на отбраната съобщи, че руските сили са свалили два въздушни обекта над руската Белгородска област, която  е гранична с Украйна, предаде ТАСС. Това е станало в района на село Пушкарное. Фрагменти от единия свален обект са паднали върху покрива на къща, съобщи областният управител Вячеслав Гладков. (БТА, Габриела Големанска)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кво мисли по въпроса пeдьo човек, извинете искаф да кажа педя човек! В Бахмут ще има ли ***? А? И все пак там измpe многo вaтенка, за разлика от България дето на освободия без да пykнe руска пушка!
263
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Не е ли ясно? Продължаваш да лъжеш. Минск е подписан от двама сепаратисти, Организацията за сигурност и сътрудничество е Европа, Украйна и русия. Франция, Германия, САЩ и т.н. не са страни по договора въобще. А ако бяха какво с армия ли да влязат за да пазят украинската граница да не влизат руски войници и руско оръжие? Франция и Германия са медиатори. Ти просто няма да спреш да лъжеш. Гнусен си.
262
4
 
4
 
! Отговори
Неправилен въпрос преди 9 месеца
До Анонимен 286: Правилният въпрос вече е: "Как беше украинското име на Артьомовск". Беше Бахмут, но Бахмут вече няма.
261
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Свиняри кво стана с демилитаризацият и денацификацията на Украйна.Укрите имат ли още патронье или трепят оrkite с прашки и стрели?Зеленски още ли е н власт?
260
4
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 9 месеца
До Анонимен 280: Чети споразуменията: Не става въпрос само за стрелянето. Нищо не беше изпълнено. За оправдание на Франция и Германия, които бяха гаранти за изпълнението на споразуменията, да не забравяме все пак че държави, които са сателити на САЩ не могат да бъдат гаранти за нищо, което не е в интерес на САЩ.САЩ искаха войнв Украйна. За тези осем години всеки път когато в Киев дойдеше емисар от САЩ и им кажеше "Давайте момчета, ние сме с вас" и обстрелите се засилваха. Е получиха си войната
259
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АВА, КАК БЕШИ РУСКОТО ИМЕ НА ИБAXMУTЯ ВА? КАК МУ ВИКАА РУСНЕТАТА, А?
258
1
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
До Малко за политика Ако питаш рашистите, Украйна е най-големия резерват за нацисти и русофоби. Откога така - явно от 2014 година. Преди това бяха първи братя, много са обичаха, даже са цаливаха. Ама падна пионката на Путин от власт и айде росската армия влезе в Крим и Донбас пардон в Крим май влязоха само някакви наемници.
257
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ленин пише, че когато управляващите не могат да удържат властта в държавата, отвличат вниманието на населението чрез военна агресия зад граница. Кремъл точно това направи. За да предотврати нарастващото недоволство от некадърното управление: затвориха 23 000 фалирали индустриални предприятия и превърнаха Русия в бензиностанция. Нападнаха Украйна, и заплашват Полша, балтийските републики и т.н. Останалото е пропаганднаПОМИЯ. 137 държави се обявиха срещу болните им амбиции.
256
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рашистите нямате срам. Знаеш, че лъжеш. И продължаваш да лъжеш най-долго и мазно. Това е просто без всякакви граници. Ако беше нормален човек, като ти дадат точните данни, ще спреш, ще се замислиш, ще се съгласиш. Няма, бате, руското зомби като го хванат в лъжа по една опорка минава на следващата опорка. Докато не мине по целия репертоар от руски лъжи.
255
3
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Айде един рашист да обясни какво стана с рублата де, никой ли не разбира от икономика.
254
3
 
1
 
! Отговори
Москва потъна преди 9 месеца
Как върви отблъскването на контранастъплението?
253
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Малко за политика - А на теб кой ти каза, че Украйна не е изпълнявала Минск? русия твърди, че Украйна стреляла първа и вярваш. ООН са протоколирали много точно и ясно, че пикът на жертвите при войната в Донбас е 2014 и 2015 и оттогава насам всяка година жертвите са били все по-малко и по-малко. По времето на Зеленски цивилните жертни са под 80 души за 3 години като за 2021 са 25 души и това са жертви от двете страни на фронта (тоест включително от руски обстрели).
252
4
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
И кое от всичко това беше изпълнено? Въпрос с повишена трудност за Франция и Германия, които бяха гаранти за изпълнението на споразуменията. Никога, нито веднъж не са поискали от Украйна да ги изпълнява. Искаха само от Русия.
251
2
 
2
 
! Отговори
Грух преди 9 месеца
Знам, знам, пасито ми каза даже, че са пред Москва..
250
1
 
0
 
! Отговори
И ето нататък: преди 9 месеца
7. Осигуряване на безопасен достъп, доставка, съхранение и разпределяне на хуманитарна помощ на нуждаещите се въз основа на международен механизъм. 8. Определяне на условията за пълно възстановяване на социално-икономическите връзки, включително социални трансфери, като изплащане на пенсии и други плащания (приходи и доходи, навременно плащане на всички сметки за комунални услуги, възобновяване на данъчното облагане в правната рамка на Украйна ).
249
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Минск 1 точка 4: Обеспечить постоянно действующий мониторинг на украинско-российской государственной границе и верификацию со стороны ОБСЕ с созданием зоны безопасности в приграничных районах Украины и РФ.
248
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някоя като седне срещу мен и започне да се кълчи как да не ми стане бе?
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Минск 2 точка 10:10. Вывод всех иностранных вооружнных формирований, военной техники, а также намников с территории Украины под наблюдением ОБСЕ. Разоружение всех незаконных групп.
246
0
 
0
 
! Отговори
И ето нататък: преди 9 месеца
5. Осигуряване на помилване и амнистия чрез приемане на закон, забраняващ преследването и наказването на лица във връзка със събитията, случили се в определени райони на Донецка и Луганска области на Украйна. 6. Осигуряване на освобождаването и размяната на всички заложници и незаконно задържани лица на принципа всички за всички. Този процес трябва да приключи не по-късно от петия ден след предизвикателството.
245
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Нищо подобно Не четеш правилно. Точка 4 цитирам от Минск 1. Ти четеш Минск 2. А точка 10 от Минск 2 не е обвъзрана с точка 9. Всяка точка е валидна сама за себе си и няма последователност на точките.