От 2020 година бензиностанцията, избухнала в Румъния, нямала лиценз

Властите ще проверяват всички бензиностанции и газстанции
27 авг 2023 18:15, Нели Христова
15
От 2020 година бензиностанцията, избухнала в Румъния, нямала лиценз
Снимка: БГНЕС

Румънският премиер Марчел Чолаку, който заедно с министъра на вътрешните работи Каталин Предою пристигна на мястото в село Креведия, окръг Дъмбовица, където две експлозии в станция за втечнен пропан-бутан отнеха живота на двама души и раниха 56, заяви, че в предстоящия период ще разпореди контрол на всички бензиностанции и газстанции в страната, а ако бъдат установени нередности, които са в състояние да застрашат човешки животи, съответните обекти ще бъдат затворени, предаде Аджерпрес. Това съобщи БТА.

Според публикувани от румънските медии първоначални информации фирмата оператор на газстанцията в Креведия е била лишена от лиценз за функциониране още през 2020 г. и от три години е работела нелегално. Пожарникарите са информирали седем държавни институции за нередности, установени у тази фирма в доклад на Инспектората за извънредни ситуации от 2020 г., отбелязва телевизия Диджи 24.

Премиерът Чолаку каза също, че се подготвят помощи за семействата, чиито домове бяха разрушени.

"Седем къщи са засегнати, три почти изцяло, всички ще получат помощ. Нашият приоритет от снощи беше спасяването на човешки животи и продължава да бъде. Бяха трансферирани досега (в чужбина) четирима души, ще има още трансфери", посочи Чолаку.

Той добави, че три болници за хора с тежки изгаряния са в процес на строеж в Румъния, като една от тях е в столицата.

По-рано днес Чолаку определи като "образцова" намесата след снощната трагедия и благодари на пожарникарите, жандармеристите, полицаите, лекарите и медицинските сестри за оказаната помощ.

От своя страна вътрешният министър Каталин Предою каза, че е избегната по-голяма трагедия. По думите му е имало "огромен риск" да стане едновременна експлозия и в трите цистерни, намиращи се в Креведия, и това е щяло да има "опустошителен ефект" в целия район, предаде Аджерпрес.

Същевременно Военната прокуратура се самосезира и започна разследване на начина, по който са се намесили пожарникарите при пожара в Креведия.

Разследването е започнало, след като при експлозията загинаха двама души и бяха ранени 56, от които 43 са кадри на министерството на вътрешните работи (39 пожарникари, двама полицаи и двама жандармеристи), отбелязва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Идва време гаста и петрола да бъдат забренени! Идва време на свободната енергия! Примерно: Електрическа енергия произведена от вектора на гравитацията на земята! Браунов газ произведен чрез висока резонансова честота на молекулата на водата! Слънчева енергия за производство на електроенергия! Акумулатори за коли използуващи капацитета на конопени нано частици! Всички пластамасови изделия от коноп! Конопа като заместител на дървото, използуван при строеж на дървени къщи!
12
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 7 месеца
До КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ.?Виж сега Румъния нито е още в Шенген нито в еврозоната .Румъния е прохождаща демокрация Такова нещо в старите, истинските демокрации като САЩ ,Западна Европа Япония, Австралия ,споделящи напълно евроатлантическите ценности ,директивите на Истамбулската коференция ,там където водят епична борба за правата на ЛГБТ и глобалното затопляне ,там където зелената енергия извира от контакта Там такова нещо не се случва и не може да се случи ,освен ако Путин не прати Баширов и Петров
11
1
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 7 месеца
Сега е момента и нашите бензиностанции и газстанции да се проверят. Всички. А не да се чака да има инцидент и тогава.
10
3
 
1
 
! Отговори
ха преди 7 месеца
е кьовеши или там както се пише , що спи ?
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На село кой търси лиценз,презапасили с газ три цистерни за дълго време и без малко да помете цялото село щом казват,че ако избухнали всичките цистерни щяло да има опустошителен ефект също като в нашето село Ветрино където избухна преминаващ товарен влак превозващ газ,че отнесе района около гарата с хората за секунди безследно изчезнали,изпарили се завинаги как от ядрена катастрофа на не сработила ядрена станция в някой корпус и случая остана секретен относно лицензите за превоз на товари и гари.
8
3
 
1
 
! Отговори
Русия преди 7 месеца
Тия са по зле и от нас, добре чи са големи
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А стана белята и сега се сетили да проверяват всички. Тук в София има бензиностанция на няколко метра от сграда което е забранено и забележете сградата която е до бензиностанцията е съседна на сградата на община Слатина. Пътя също няма достатъчно отстояние и бензиностанцията е на няколко метра между пътя и сградата. Стане ли експлозия се застрашава живота на всички в сградата и на преминаващите по пътя и тротоара, освен присъстващите на бензиностанцията.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой прави съботажи в Румъния !
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До баба мара, твоя дедо ще плаща, ти кво си мислиш?
4
5
 
3
 
! Отговори
КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ.? преди 7 месеца
НАЛИ НИ БЯХА ИЗПРЕВАРИЛИ....??.......МАЙ Е БИЛО САМО ПРОПАГАНДА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ...
3
8
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
и кои ще плаща това скъпо лечение на 17 власи в бълг болници
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И за три години държавата не е разбрала за това?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И те кат нас : след дъжд - качулка.