Синовете на Ел Чапо забраняват фентанила в щата Синалоа

Това пише на банери, подписани от тях
Обновена: 3 окт 2023 10:04 | 3 окт 2023 10:04, Елка Василева
16
Синовете на Ел Чапо забраняват фентанила в щата Синалоа
Снимка: архив, БГНЕС

Влиятелна фракция на наркокартела "Синалоа", ръководена от синовете на бившия мексикански наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман, забранява производството и продажбата на фентанил в северния щат Синалоа в Мексико, предаде Ройтерс.

Още по темата
Агенцията отбелязва, че според наблюдатели е съмнително дали групировката би могла да се откаже от такъв доходоносен бизнес.

Появилите се вчера из щата Синалоа банери, известни като "наркомантас", са били подписани от "Чапитос", групировката от четиримата братя, поели престъпната дейност на баща си, след като Гусман бе екстрадиран в САЩ през 2017 година.

"Търговията, производството, транспортирането или всякакъв вид бизнес, свързан с веществото, известно като фентанил, е строго забранено в Синалоа", гласяли банерите.

Не е ясно кой ги е поставил по мостове и надлези, но те се появяват в момент, когато американските власти засилват своя натиск върху Мексико да предприеме действия срещу престъпните групировки, участващи в производството на фентанил.

Тази година американското правителство обрисува "Чапитос" или както още ги наричат "малките Чапос" като основни доставчици на фентанил в страната, а миналия месец Овидио Гусман, най-младият от четиримата братя, също бе екстрадиран в САЩ.
(БТА, Светослав Танчев)
 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
До бай 100ян преди 1 месец
Прави разлика между производствени разходи и крайна цена за потребителите. Ако не беше евтин фентанилът, нямаше да има опиоидна криза в САЩ. И, да, фармамафията е алчна, колкото наркомафията. Те са едно и също нещо.
14
0
 
2
 
! Отговори
БАЙ 100ЯН преди 1 месец
Фентанила никак не е Евтин.На фактурата издадена от болницата в която ме оперираха анестезиата фентанил струваше 65 лв за 50 мкгр . което е 1/20 от 1 грам. Което ще рече че 1 гр. фентанил струва 1300 лв. Тоест десет пъти по скъпо от белото.
13
1
 
2
 
! Отговори
Zеленски VОG преди 1 месец
Оказвасе, че въпреки всичко баригите ги е еня повече от янките.. но не е учудващо, те обичат светлининият и звуковият тряскащ ефект да се трепе народ.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 8 ако картелите участват в избори, ще вземат повече процент гласове отколкото тия бас туни които ни управляват в момента, и много вероятно и последните 15 години
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Незнам кой би ди го употребявал доброволнo" само най големите изпадняци... пардон, ЗАПАДНЯЦИ. Най после намериха нещо по лошо от хероин. Не им се живее на тия хамериканци просто.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея работят за дъщерята на Лена
9
2
 
6
 
! Отговори
До ангел преди 1 месец
Фентанилът се смесва с други наркотици за по-евтино. Така, както месото за колбасите се смесва със соя, изрезки, кожа и хрущяли.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ужас ... Тя заповеди издават, раписват се .. Вае едно с аправителство ... Не е гласувано за тях, не бова така!
7
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Е, да, ама фентанилът е лесен за пренос и много доходоносен. Един килограм стига за сто хиляди дози. Един килограм може да бъде скрит навсякъде и дори да бъде пренасян с дронове. Самоделните дронове в украинската война например носят десетки килограми експлозив.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя на снимката дъртия Гусман ли е?
5
3
 
7
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Слага ли са ми фентанил за упойка.Заспиваш мигновенно .Няма никакъв happy ефект. Нивата на хормоните на щастите допамин и серотонин не се покачват.По никакъв начин не се чувстваш превъзбуден ,щастлив,весел каквита се ефектите при стандартните наркотици.Незнам кой би ди го употребявал доброволно. Това си е най-обикновенна анестезия която като всяка друга анестезия трябва да се прилага от анестезиолог в противен случай като всички други упойки има риск да не се събудиш!
4
9
 
5
 
! Отговори
Слава на Джо преди 1 месец
САЩ трябва да треснат мехико с тактическо ядрено оръжие. Да изпържат гадните такоси.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много просто, светнало им е, че това трепе наркоманите в пъти по-бързо от другите дроги, а това вече не е изгодно. Друго е да другсат 5-7г., а не е 5-6месеца.
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те го забраняват в Синалоа, за да си опазят работниците,просто не им трябват зомбита покрай тях. Но никой не е казал, че се отказват от доходоносния бизнес да го изнасят в САЩ.
1
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ясно, тях ги е грижа за доброто на обикновените хора, за разлика от режима на Джо Бидоня