Папата предупреди: Светът се срива

Това се случва в резултат на глобалното затопляне
4 окт 2023 20:09, Нели Христова
64
Папата предупреди: Светът се срива
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск предупреди, че светът "се срива" заради глобалното затопляне и призова участниците в предстоящите преговори за климата COP28 да се споразумеят за обвързващи политики за постепенно отказване от изкопаемите горива, предаде АФП.

Осем години след като в своята забележителен анализ очерта опустошителните последици от предизвиканото от човека изменение на климата, 86-годишният понтифекс публикува продължение, в което предупреждава, че някои щети вече са "необратими".

"С течение на времето осъзнах, че нашите реакции не са били адекватни, докато светът, в който живеем, се срива и може би се приближава до точката на пречупване", пише главата на римокатолическата църква в писмото от 12 страници.

Той заяви, че следващият кръг от преговорите на ООН за климата, който започва в Дубай на 30 ноември, "може да представлява промяна в посоката", ако участниците сключат обвързващи споразумения за преминаване от изкопаеми горива към чисти енергийни източници като вятър и слънце.

Само реален ангажимент за промяна "може да позволи на международната политика да възстанови доверието си", пише папата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
Toя срива авторитета на католицизма още повече.А "чисти енергийни източници като вятър и слънце" определено не работят както трябва, могат само да са източници на допълнителна енергия но за основни не стават а и вероятно никога няма да станат.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И като призова за признаване на еднополовите бракове...Света ще се оправи..и този ми падна в очите...
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да обобщим слугата на лукавия подкрепя, зелената сделка соддомията, еднополовите бракове, препаратите на биг фарма, мигрантите и ислямизирането на Европа, легализирането на едофилията и други подобни.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голямото затопляне е голяма лъжа и измама, както ковида, както колко е лош Путин и затова всички да го заплюем и заклеймим. Включете си мозъците преди да е станало прекалено късно.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Голяма работа. Сега пък за един свят ли сме? Покрай си ракията и да не ти пука!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя и за боцките проповядваше май?
12
2
 
15
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Всички слуги на сатаната са се включили ви убеждават в зелената измама... ===)))
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом главният иконом на Сатаната ви казва, значи сигурно е вярно. Също каза че ще намери "начин да благослови" содомията. Какъв прекрасен демон. Поне е лесно да разбичим лъжите и античовешките измами. Каквото пробутва ПАПИТО, значи е богохулно и античовешко.
10
10
 
3
 
! Отговори
Te Amo Italia преди 7 месеца
Прав е папата от изкопаеми и вредни трябва да преминем на Ветрогенератори и панели
9
1
 
15
 
! Отговори
Км преди 7 месеца
Забравил е папата да каже за частните самолети,яхти,кораби,огромни имения с басейни като олимпийски стадион,състезания с всякакви средства -мотори,коли,камиони ,леки коли за всеки член от семейството.И най-вече производството и натрупването на всякакъв вид оръжие,свръхпроизводство на пластмасови изделия и.т.н.
8
4
 
10
 
! Отговори
456 преди 7 месеца
Сибир ще се затопли, а Йелоустоун неминуемо ще избухне до десетина години, а може и по- рано. Тъй че, обективно - русия няма да пострада толкова колкото Сащ. Не симпатизирам на никоя от империите, а камо на малките, скромни държави и народи като БГ. :)
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо носи тази шапка във формат на рибена глава на главата си?
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Блажишли блажиш дедо попе? Не можеш да спреш гората да се разлиства.
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Климатът се променя на всеки 12 000 години, дори и преди съществуването на човека. Човекът е твърде дребно същество, за да предидвика климатичния срив. Чака ни бавно сваряване, в Сибир ще е топло както е било и преди, не случайно там са намерени кости на мамути и динозаври.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ко му има на времето ? Няма да има зима и високи сметки за ток и газ . Е кво по хубу от това ? Ами Русия Канада Норвегия кога ще се радват на тропически климат ? Всичко е много добре . По малко студ по малко разходи . Щяло да има наводнения . Ема то не може само хубу . Ами ще изтърпим наводненията нали няма да е студено . Трябва да се гледа по позитивно . Говори ми еднорози :)
3
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Лелеле Малеле Светът се Сривал и трябва да спрем да дишаме в Европа /6% от населението на Земята/, за да го спасим света, докато Азия, Африка, Южна Америка, се плоди като за световно и може да ползва каквото гориво и както си иска, а И в Северна Америка могат да си замърсяват на воля, но поне не се плодят много, но им прииждат орррди от латиносси да им компенсират загубата на надрусано и опоено с медикаменти население и пълно с бездомници, работещи бедни, живеещи в колата си, нощуващи на паркинг
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не са ви виновни полезните изкопаеми.Не се дължи на дейност на хората.Едно време там където сега са пустини са се кланяли на подземния бог.Господ ги е наказал като ги е превърнал в пустини.Сега пак някакви се кланят на подземния и водата пак ще се мести.Не може да се правите на сатанисти без да има последици.
1
3
 
10
 
! Отговори
И той е специалист преди 7 месеца
Грозната истина е, че в свят с 8,5 милиарда население я има, я няма 5000 наистина компетентни климатолози. А в толкова малка общност изнудването с липса на пари и липса на публикации не е толкова трудно, колкото искат да го представят глобалните мошеници, пробутващи затоплистките истерии. Когато някой от климатичните модели на затоплистите проработи и започне да прогнозира точно промените, тогава да приказват. Ама прислуга срам няма, знае се от памтивека.