Кисинджър наранен от снимките на ликуващи араби в Берлин

За него е било грешка да се допускат толкова много хора с различни култури
12 окт 2023 17:37, Нели Христова
69
Кисинджър наранен от снимките на ликуващи араби в Берлин
Снимка: БГНЕС

Снимките на ликуващите хора в Германия след голямата атака на Хамас срещу Израел нараняват бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър. 100-годишният Кисинджър бяга от нацистка Германия като тийнейджър и настоява германското правителство да подкрепи изцяло Израел.

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър призова Германия за неограничена подкрепа на Израел - "в екстремни случаи дори във военно отношение". Кисинджър заяви това в дома си в американския щат Кънектикът в ексклузивно интервю за WELT-TV с главния изпълнителен директор на Axel Springer Матиас Дьопфнер.

Кисинджър, който като евреин е трябвало да избяга от Германия преди Холокоста, нарече снимките на ликуващите араби по берлинските улици след нападението на Хамас срещу Израел: "болезнени". Той вижда причината и в политиката на Германия за предоставяне на убежище: "Беше сериозна грешка да се допускат толкова много хора с напълно различни култури, религии и убеждения, защото това създава групи по интереси в страните."

Като държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър помага за прекратяването на войната Йом Кипур преди 50 години в неуморна дипломация на пътуванията, когато Израел вече веднъж е бил неочаквано нападнат от арабските си съседи. Вече 100-годишният Кисинджър не изключва по-нататъшна ескалация на настоящата война с Хамас, нито израелска атака срещу Иран, който подкрепя терористичната организация.

С изтеглянето си от ивицата Газа през 2005 г. Израел върна на палестинците земята им, но не получи мир в замяна. "Не можете повече да правите отстъпки на хора, които са показали с действията си, че няма да има мир. Трябва да има наказание", подчертава Кисинджър.

Той очаква Европейският съюз да даде ясно да се разбере на държавите, които искат да се намесят във войната, че ще платят цена за това. Защото: това, което се случи с Израел, може да се случи и с Европа. Войните срещу Украйна и Израел са фундаментална атака срещу международната система

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не се прави на неразбиращ. И за децата е ясно защо полската еврейка Меркел се амбицира да напълни точно Германия с "толкова много хора с напълно различни култури, религии и убеждения".
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кисинджър е изразил разумно мнение, но да не забравя, че хора от неговия етнос са автори на различни планове за глобализация, за заличаване на различията между различните традиции, както и за смесване на расите посредством бракове - това е един от аспектите на плана Калерги, който има за крайна цел да създаде безлична маса от послушни наемни работници и само на еврейския народ да бъде забранено да се смесва с хора от други народи чрез бракове.
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да не се прави на ни лук ял,ни мирисал!По негов план върви в момента всичко там.Както сам той пише в една своя книга сега ако накарат Иран да се включи официално си почва ядрена война.Като гледам сащисаните марионвтки вече почнаха да лаят срещу Иран без доказателства.На 100 години е ,а иска след него да е потоп.В ада ще гори!
56
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Да реже вени и отърве света от...
55
4
 
8
 
! Отговори
УМЕН преди 6 месеца
"""""Войните срещу Украйна и Израел са фундаментална атака срещу международната система"""" Очевидно всички нормални хора по света не искат банкеро-ционистката ви извратена система.
54
3
 
6
 
! Отговори
до 52 преди 6 месеца
Ивицата Газа е автономна територия на палестинците араби.Управлява се от радикалната ислямистка групировка Хамас,която от години пречи да се нормализират отношенията с Израел.Някалко пъти напада Израел ,съответно Израел отговоря по същия начин. На Западния бряг е друго , в добри отношения с Израел и са взаимно признати.
53
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хората в окупираните територии са окупатори и джихадисти. Гледам интервюта по японски и индийски телевизии, за да не е пристрастно. Уж майки с деца открито заявяваха, че одобряват джихада и че това е земя на мюсюлмани, която трябва да се прочисти от евреи техните приятели християните. Досега не одобрявах Израел, но нека си свършат работата, за да не идват тези изве*рги към Европа.
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никаква грешка няма, напълно нарочно го направихте, мерзaвци
51
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Току що прочетох устава на хамас,бедна ви е фантазията. Далеч не е само Израел, заканват се с джихад да прочистят цялата земя от немюсюлмани, но първата цел е унищожение на Израел и избиване на немюсюлманите в цяла Палестина, защото пророкът Мохамед е завладял тези земи за исляма и е избил всички неверници...Мислех си, че тези шведски и финландски обезглавени туристки са били грешка, ама явно не е. Хамас управляват газа от 2007 без избори, а ЕС им праща 2 млрд годишно. Ужас!
50
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лошо е ,че хората имат къса памет! След няколко години всичко ще е забранено и няма никой да знае ,че е имало Палестина! Само Израел ще си остане същия агресор!
49
2
 
14
 
! Отговори
A той Кисинджър преди 6 месеца
На озадачен ли се прави?
48
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Даже аз знаех, че е сериозна грешка, а германските държавни ръководители не знаеха. Дали не са сбъркали професията си?
47
10
 
13
 
! Отговори
Да, ама не! преди 6 месеца
" Кисинджър не изключва по-нататъшна ескалация на настоящата война с Хамас, нито израелска атака срещу Иран, който подкрепя терористичната организация"- стига празни измислици и плашене, 2 бомби и с Израел се приключва, така че истинска война между Израел и Иран не може да има!
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гответе се за терористични атаки по цял свят.
45
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Израелтяните ще приключат бързо-410 000 ръмжат и чакат на границата,едва ги задържат командирите им!Развържат ли ги-Газа става на паркинг!
44
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали точно шорошоидната политика към която се числи и Кисинджър беше за мултикултурализма и те спонсорираха голямата бежанска вълна през 2013-2016 г към Европа. Сега му е тегаво на Хенри, че в Берлин имало араби и те били за Хамас, еми голяма част от тия араби са там благодарение на Кисинджър и неговите приятели като Шорошь.
43
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя набеден уж за голям мозък освен че загуби във Виетнам създаде Китай за да ги нансъсква срещу Русиянпа те китайците помпат Иран сега койтомпа помпа Хамас.Нли е много умен амандет се вика и най умния си е малко...
42
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кааммиларите вече не ликуват!Утре вече ще плачат!А на следващият ден ще вият!А на следващият ден ще млъкнат!Трябваше да помислят,преди да убиват бременни жени!То мисленето не им се получава...ама евреите ще им помогнат! :)
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дори не дочетох статията първия път. Достатъчно беше да видя 'ликуващи араби в Берлин след джихада на хамас'. Тук е събрано бъдещето на ЕС и не само в няколко думи.
40
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕС беше приготвил над 600 милиона Евро помощ за Газа! Русия и Иран, колко дават?