Кисинджър наранен от снимките на ликуващи араби в Берлин

За него е било грешка да се допускат толкова много хора с различни култури
12 окт 2023 17:37, Нели Христова
69
Кисинджър наранен от снимките на ликуващи араби в Берлин
Снимка: БГНЕС

Снимките на ликуващите хора в Германия след голямата атака на Хамас срещу Израел нараняват бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър. 100-годишният Кисинджър бяга от нацистка Германия като тийнейджър и настоява германското правителство да подкрепи изцяло Израел.

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър призова Германия за неограничена подкрепа на Израел - "в екстремни случаи дори във военно отношение". Кисинджър заяви това в дома си в американския щат Кънектикът в ексклузивно интервю за WELT-TV с главния изпълнителен директор на Axel Springer Матиас Дьопфнер.

Кисинджър, който като евреин е трябвало да избяга от Германия преди Холокоста, нарече снимките на ликуващите араби по берлинските улици след нападението на Хамас срещу Израел: "болезнени". Той вижда причината и в политиката на Германия за предоставяне на убежище: "Беше сериозна грешка да се допускат толкова много хора с напълно различни култури, религии и убеждения, защото това създава групи по интереси в страните."

Като държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър помага за прекратяването на войната Йом Кипур преди 50 години в неуморна дипломация на пътуванията, когато Израел вече веднъж е бил неочаквано нападнат от арабските си съседи. Вече 100-годишният Кисинджър не изключва по-нататъшна ескалация на настоящата война с Хамас, нито израелска атака срещу Иран, който подкрепя терористичната организация.

С изтеглянето си от ивицата Газа през 2005 г. Израел върна на палестинците земята им, но не получи мир в замяна. "Не можете повече да правите отстъпки на хора, които са показали с действията си, че няма да има мир. Трябва да има наказание", подчертава Кисинджър.

Той очаква Европейският съюз да даде ясно да се разбере на държавите, които искат да се намесят във войната, че ще платят цена за това. Защото: това, което се случи с Израел, може да се случи и с Европа. Войните срещу Украйна и Израел са фундаментална атака срещу международната система

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
12
 
! Отговори
Помнещ от 20 век преди 6 месеца
След падането на Берлинсакта стена всички араби станаха терористи, защото комунизмът си отиде.Трябваше им друга вяра и те поеха пътя на джихад.
38
9
 
23
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 месеца
Именно Кисинджър каза през 2013 г - На Израел му остават 10 години живот !
37
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези скакалци, защо налазиха запада, а не отиват в Катар, СА и ОАЕ?
36
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Европа ще остане без газ, а Катар без хляб и вода!
35
18
 
15
 
! Отговори
До 20 преди 6 месеца
Путин и ислямистите са съюзници, ако не си забелязал. Кадиров и чеченците какви са? Кой снабдява руснаците с дронове? С кого разговаря Лавров преди няколко дни?
34
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Катар намери коз срещу Израел - ако не спре атаките срещу палестинците, Европа ще остане без газ.Интересно, когато Израел започна всичко това, разбра ли, че целият колективен арабски свят ще бъде против? Мюсюлманското братство, основано на принципите на исляма, е по-лошо от целенасочена атака на Хамас. Можете да чакате всичко. До аналога на събитията от 11 септември 2001 г. само в Тел Авив. Никой нищо няма да забрави или прости. И ще удари тогава и откъдето никой не е очаквал.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая тарамбука нее ли гушнал букета неговите набори отдавна изгниха?!
32
12
 
19
 
! Отговори
Хабиби преди 6 месеца
Мразим запада, но искаме да живеем там! Нещем в Раша!
31
2
 
18
 
! Отговори
Двата лагера преди 6 месеца
Коалицията "НАТО-Украйна-Израел- Тайван-Япония-Южна Корея-Австралия" срещу коалицията "Русия-Иран-Хамас-Хизбула-Китай-Северна Корея-голяма част от Африка". Индийците са неутрални.
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Всички знаят... И кой създаде Ал Кайда?
29
3
 
9
 
! Отговори
11 преди 6 месеца
"Войните срещу Украйна и Израел са фундаментална атака срещу международната система" - Сигурен съм, че това последното, Кисинджър не го е казвал. Той беше предвидил войната срещу Украйна още преди 20-30 години - има го в нета. И причините за нея нямат нищо общо с международната система. Или е неправилен превод, или са мисирски измислици това.
28
21
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 6 месеца
Путин и ислямът са едно и също.
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако избият всички палестинци, каквото се опитват да направят и то като първо накарат всички немюсюлмански държави да ги подкрепят, ще направят най-голямата грешка в историята си. Хората ще ги намразят необратимо.
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те повечето са с немски паспорти и се размножават много по-брзо от местните въпрос на време е да ги претопят.
25
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЕС трябва да депортира ислямистите, защото утре и нас ни чака същото. Тези хора не подлежат на интеграция и цивилизоване.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гробарят на Европа е тоз!
23
6
 
22
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 6 месеца
Пуснаха не цивилизовани араби в Европа сега се чудят на радостта им. Всичко това трябва да се махне да си ходят в пущинака да си се убиват и да се черпят със сладки.
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тепърва ще овладеят местната власт в Германия, после ще си изберат канцлер и така. В Германия и Франция не минава ден без да поругаят или запалят църква гостите.
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кисинджър помага за въоражаването на Израел с американско оръжие етническото прочистване в Палестина и създаването на най големия затвор в света - ивицата Газа . Точно заради това няма да има мир в Палестина . Това са абсолютно неприемливи условия и затов конфликта е вечен . САЩ създават вечни конфликти . Ако не се месят ще се стига до мир .
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоест предлага на Германия онова, което Хитлер предлагаше през 30 те години на 20 век.Дойде им акъла, но уви в Европа вътрешните врагове вече са овладяли властта и парите и налагат зелената сделка, а тя е ИСЛЯМ.Войната не е с Путин, а с ИСЛЯМА.Но на запад никога няма да го осъзнаят.