Владимир Чуков: Такава трагедия няма и в Украйна

Тези хора нямат изход
12 окт 2023 10:14, Стела Стоянова
127
Владимир Чуков: Такава трагедия няма и в Украйна
Снимка БГНЕС, архив

"Такава трагедия, според мен, дори в Украйна няма. Защото всичко е концентрирано в една малка територия – 364 квадратни километра. Ивицата Газа е нещо като кувьоз за тези хора. Те нямат изход. Египет не ги иска, а в Израел няма къде да отидат", посочи арабистът проф. Владимир Чуков пред Нова телевизия в коментар на конфликтът между Израел и "Хамас".

По думите му бягащите от конфликта палестинци нямат особен избор къде да отидат.

"Ситуацията е сложна, защото ако Египет ги пусне през границите си, те трябва да отидат на Синайския полуостров. А този район е една среда, която е много близка до ДАЕШ като настроение и дух. Представете си какво означава това за националната сигурност на Египет.

Президентът Сиси каза "Можем да ги пуснем, но трафикът трябва да бъде двупосочен". Тоест да приемат част от бежанците, но и да вкарат хуманитарна помощ, за да може тези, които искат да останат в Газа”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чуков е жалък ислямист!Приемайте ги с вашите приятели от съветските времена от АОНСУ.Тогава и сега явно Израел е вашия враг.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Алекс 33 Ама в толкова силен екстаз, колкото израелските "художници", танцуващи на покрива на вана, докато наблюдаваха как се сриват кулите на 9/11 ли?
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо ли имам чувството, че всички коментари в подкрепа на Израел са писани от един-двама на щат към Шалом?
32
5
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Тези хора бяха изпаднали в див екстаз , танцуваха в еуфория и се гавреха с пленените израелци.Интересно защо Египет отказва да приеме братята си араби?
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колкото и да бомбардират жилищните квартали, евреите няма да победят дорде не влезат с краката си в мрежата от тунели и бункери под гъстонаселената Ивица Газа. За тази цел израелци от цял свят се връщат в Израел. Командирът на "Ахмат" каза, че участващите в боевете в Украйна израелски военослужещи и инструктори се завръщат в Израел. От казаното следва, че израелските военослужещи и инструктори са присъствали и воювали в Украйна. Дали са се били на страната на бендеро-нацистите срещу руснаците?
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Бен Гурион.....Хамас ако е искал без да пита ходи където си иска. Сети се за летище Сарафово. Говоря за жертвите на израелските ракети. А колко фашаги дойдоха в БеГейско с бежанците им??
29
8
 
7
 
! Отговори
Избори преди 8 месеца
Германците-избраха Хитлер, руснаците избраха-путин, арабите-избраха Хамас-----всеки народ си заслужава съдбата. А НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИЗБИРАМЕ-ТИКВА,КОПЕЙКА, ИМПЕКСОВА И СУЛТАНИ-ВЕЧЕ ДВАМА/ДОГАН И СЛАВЧО/.
28
4
 
7
 
! Отговори
Нора преди 8 месеца
Слагайте Зелето на туршия!Сега му е времето,че Европа и най-вече САЩ ще забранят и него! В голата хралупа Зельо , зеле ще си хрупа!
27
1
 
2
 
! Отговори
Бен Гурион преди 8 месеца
До Анонимен 28 За кои палестинци, за Хамас ли?
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изходът им се казва Хамас! Те са си го избрали!
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами защо не се осигури световен прием за палестинците както за укрите беше направено? В такъв случай да те млати руснака си е направо късмет и голям шанс да отидеш безплатно на море в БеГейско например? Да пaразитстваш безгрижно 2 години и да мънкаш патриотично че лошите руснаци са те нападнали. Ярък пример за двойния аршин на САЩ
24
0
 
6
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 8 месеца
каквото си посял, това ще жънеш...
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Весо Чакаме го в Хага да го гледаме.
22
8
 
3
 
! Отговори
Весо преди 8 месеца
Чуков ли си Буков ли си,че сега видя, войната в Израел е истинска и разрушителна!За Украйна,братска, просеща,даряваща и символична! Да гледате Путин с двете очи!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ние не сме лоши като палестинците. Нека евреите заповяд в нашата хубава родина, Раят на земята. Стига са живели в тези пущинаци. Те заслужават много повече. Защото са богоизбрани.
20
9
 
12
 
! Отговори
Тц,тц преди 8 месеца
Към всички солидарни с " арабеските" бих казал - Не харесвахте украинските бежанци? Покажете хуманизъм, поканете си такива от Газа! Доволни ще останете...
19
2
 
3
 
! Отговори
Бен Гурион преди 8 месеца
До до 14 Кои араби? Хамас ли?
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Веднага да се отвори коридор на асимилация от Газа към обезлюдена България! Ние само ще спечелим и имаме нужда от работливи и мирни граждани, служители на исляма. Те нямат място до мързеливите и примитивни си съседи.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен...Май Зелюто прави черна борса с помощите от Европа и Америка. Добриютру, минке. не ти ли направи впечатление до сега че след помощи за НАД 30 МИЛИАРДА ... на украинския фронт се говори за три Хаймарса... два Пейтриъта ... пет Брадлита ... три Чаленджера .... И то всички те ПОДАРЕНИ на Украйна , а къде се харчат парите и къде отиват останалото въоръжение идващо от Източна Европа - Полша , България, Чехия ... нито дума . ЕТО къде отивало.
16
7
 
16
 
! Отговори
до 14 преди 8 месеца
Това, което са привили хитлеристите с евреите, сега евреите го правят с арабите. Чист фашизъм.