Къстаич: Не е важно оставам ли, важни са играчите

Той говори приди контролата с Албания
16 окт 2023 19:38, Стела Стоянова
24
Къстаич: Не  е важно оставам ли, важни са играчите
Снимка БГНЕС

Както виждате, тук съм. Не е важно дали аз ще остана, важни са играчите, отговори селекционерът на футболните национали Младен Кръсгаич на въпрос дали бъдещето му е свързано с България след срамната загуба с 0:2 от Литва в квалификация за Евро 2024. Специалистът говори пред медиите на пресконференция преди контролата с Албания. Мачът в Тирана е утре от 19,00 часа българско време.

"Имахме малко време да се оправим от шока срещу Литва - само два дни. Не сме тренирали чак толкова много, психологически трябва да се вдигнем. Не сме на война, трябва да играем футбол. За утре - не играем срещу аматьори, млад отбор сме, който още се развива. Албания е пред Чехия и Полша в класирането", продължи специалистът.

"Не искам да има напрежение към момчетата, върху мен може. Следвашият мач е приятелски, очаквам морална подкрепа. Колегата от Албания попита дали може да направим девет промени в мача, това е национален отбор, а не клубен отбор. Каквото има, хвърляйте го към мен. Проблемът не е Кръстаич, а момчетата да се развиват. Говоря в интерес на българския футбол.

Тежки моменти съм имал и като играч, и като треньор. Важно е да имаш характер, да се вдигнеш. На Балканите сме хора на крайностите - или вдигаме хората, или ги закопаваме в земята. В отбора има деца, които не играят в клубовете си, но по-добри от тях няма. Ще видите с времето, че ще съм бил прав. Не е моментът да говоря тук за големият проблем в българския футбол, защото ще изглежда като оправдание. Вижте в Сърбия и Хърватия колко чужденци играят и си направете сметката. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Трябва да се грижим за нашите деца. В момента аз се чувствам българин, не би трябвало аз да уреждам паспорти за българските деца. Ако това продължи като тенденция, вас скоро няма да ви има.

Най-важната подкрепа е подкрепата от футболистите. Добре работя и с Георги Иванов, работим от първия ден заедно. Мисля, че имама еднакви идеи за българския футбол. При нас всичко е открито от първия ден, казваме си всичко в лицето. Интриги няма нито при мен, нито при играчите", каза още Младен Кръстаич в Албания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: футболКръстаич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Грамотен преди 6 месеца
Пише се "преди", а не "приди. Селяния до шия!
22
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
Младен няма да пусне кокала доброволно.В Сърбия я го вземат за треньор на някое отборче от "Б" група,я не.
21
0
 
4
 
! Отговори
Магаренко преди 6 месеца
Питайте родните клубове, защо нямат нито един читав футболист. Чужденците се привличат, защото тук нямаме качество, а защо нямаме качество? Като излезнат в чужбина и хората се хващат за главата, че не знаят къде трябва да стоят на терена,тепърва ги учат на А и Б в футбола.
20
2
 
4
 
! Отговори
Пепи драхмата преди 6 месеца
Проблема се крие в подрастващите гарнитури. Нямаме добри треньори, които да ги научат на футбол. Стари методики, трябват нови треньори с нови методологии и нещата ще станат ще излезнат кадри, след няколко години. Не са ни виновни чужденците, въпроса е :защо ние нямаме кадри?
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 10 И все пак играем с отбори като Кипър, Люксембург, Черна Гора, Литва и Албания които са с по-слаби като качества играчи///Само където половината играчи на Черна Гора играят в чужбина, някой в качествени отбори.А пък всички национали на Албания са в чужбина, повечето от тях в доста добри отбори.
18
0
 
5
 
! Отговори
До Ричи преди 6 месеца
Абсолютно вярно, че на нищо не ги учат в ДЮШ, за частните школи, да не говорим! Треньорите отегчени, не им се занимава с децата, не им пука кой има потенциал, за да го развият! Само таксата ги интересува! Жалко!
17
0
 
1
 
! Отговори
Заглавието къса преди 6 месеца
Още ли не е редактирано името на смешния треньор в заглавието на новината? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
0
 
1
 
! Отговори
Чорбаръ преди 6 месеца
Какви играчи бълнува тоя?Те не могат да си подадат три часа на повече от 20метра.Бягат ,като по мухи без глави а другия отбор владее топката и вкарва голове.
15
1
 
10
 
! Отговори
ХИЧО преди 6 месеца
При Любо Пенев,тези некадърници,наречени национален отбор играеха по-добре.Там са събрани безхарактерни момчета,бездарници,начело с капитана Десподов.Той имал часовник от розово злато,но си остана тьпо момче,което предаде цялата цесекарска общност за парите на Домуса.На мача с Литва топката го уцели по главата в наказателното поле.Да отиде да пита вратаря на Лацио как се вкарва гол с глава?Часовника от розово злато не помага на терена.
14
0
 
8
 
! Отговори
Ричи преди 6 месеца
Проблема не е в чужденците, проблема е, че на нищо не ги учат в ДЮШ. Не знаят елементарни неща въобще къде да стоят на терена. Навсякъде има чужденци,но школите им си работят, но нашите школи са пълен батал неискарват кадри готови за футбол. Тепърва се учим на 20години на позициониране. Толкова за футбола.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Думите на Христо Стоичков "Алкохоликът още носи перука" са звучат като присъда. След като и Албанците ни набутат няколко "реотана" посоченото лице само ще си тръгне повличайки със себе си дружките си. Аз залагам на загуба с поне 5 гола, самите футболисти знаят че издънвайки се алкохоликът с перука изхвърча.
12
0
 
11
 
! Отговори
ХИЧО преди 6 месеца
Кръстаич е поредния употребен от Перуката и слугата му Лечков треньор.Той не е виновен за състоянието на бг футбола,но е по-некадърен от българските треньори ,като Любо Пенев,Хубчев.....Бербатов го каза-голямото зло се е окопало в Бфс-отвратителни некадърници,алкохолици,...Единственото добро нещо,което е направил Боко,беше да изгони миризливата перука от футбола....Двамата плешиви(единия е с перука)са гробокопачите на бг футбола.Те са като болест за която няма лечение.Те са напаст
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато БФС се ръководеше от Иван Славков "Батето" имахме резултати и участия на големи футболни форуми. Тогава такива като Михайлов, Лечков, Гонзо, не бяха стъпвали в БФС. Сега виждаме ре3илтата от тяхното царуване.....
10
2
 
0
 
! Отговори
Не е ок националния преди 6 месеца
Реално освен ЦСКА 1948 и Левски, и то Левски на Мъри други отбори не налагат българските играчи. Сега Левски на Костов ми се струва че клони към чужденци. Цялата А група клони към анонимни чужденци Лудогорец, ЦСКА-София Ботев, Локо Пд и прочие. И все пак играем с отбори като Кипър, Люксембург, Черна Гора, Литва и Албания които са с по-слаби като качества играчи. Сработката ли не е добре, лагерите ли какво? Футболните хора да кажат.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Доста треньори се изредиха, пък резултатите не мърдат особено. Това ме навежда на мисълта, че не е само в треньорите проблема.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чужденец да говори за чужденци е меко казано абсурдно! Ако беше треньор в някой клуб от тотаджийската ни професионална футболна лига с тези резултати досега да са го уволнили след всеки изигран мач. А понеже е на заплата към Пepyчката и пловдивския осмокласник от мaлцинctвeн произход трябва да яде от общите им и3пpaжнения.
7
2
 
1
 
! Отговори
Шиптар преди 6 месеца
Айде Генг Албания 5:0 с бургаристанските пле беи
6
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Важното е Перукан да остане, за да унищожи окончателно българския футбол.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В България футболът загива, защото този спорт не се практикува от все помалкото деца и юноши. А, тези които го играят, футболът е колкото да убият времето. Мауриньо да стане национален треньор нищо няма да се промени.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гледа да си вземе неустойката от 400 000 евро, това му е важно на него. За това и се прави на разсеян и не си подава оставката