Влязохме в списъка на държавите, наблюдавани за пране на пари

Кайманите и Панама излязоха
Обновена: 27 окт 2023 22:25 | 27 окт 2023 22:00, Стела Стоянова
83
Влязохме в списъка на държавите, наблюдавани за пране на пари
Снимка БГНЕС, архив

България беше включена в "сивия списък" на държавите, подлежащи на "засилено наблюдение" от Организацията за борба с изпирането на пари (Financial Action Task Force - FATF), а четири други държави, сред които Панама и Каймановите острови, бяха извадени от списъка, предаде АФП.

По този начин България се присъединява към 22 други юрисдикции в този списък, които имат „стратегически недостатъци в техните режими за борба“ срещу прането на пари, финансирането на тероризма и разпространението на оръжия. В съобщението на FATF се посочва, че страната „работи активно“ с FATF, за да поправи тези констатации, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
А холандия дето десетина гласа не стигнаха в ЕП (ст над 700) да я обявят за данъчен рай и бъде санкционирана, наред с остров Ман, не е в списъка :).
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пълно е тука с 'безсмислени' предпрятия дето го виждаш че работи яко на загуба и дори не се прикрива. Е ко друго да прави освен да пере пари? То е толкова лесно и да ги хванеш, те не се крият.
44
0
 
2
 
! Отговори
партизан преди 5 месеца
Праните пари не миришат.
43
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 месеца
Честито!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пералните са евтини. Отиваш, купуваш и ... переш :)))
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знаех, че пари могат да се перат. След като прочетох заглавието, изкарах си парите от портомонето и ги сложих в пералнята за пране. След като свърши прането исках да ги извадя да се изсушат. Гледам от книжните пари след прането не е останало нишо... само монетите останали за подсушаване!
40
0
 
4
 
! Отговори
Хари преди 5 месеца
Похвално,но това е вече след дъжд качулка!Ние или сме в списъка,или сме извън него! Кражбата в България е издигната на ниво и е част от политическата игра и управление на страната.Е,НЯМА ОСЪДЕНИ,Е, НЯМА И ДА ИМА!Доказахме го и вчера,когато ХЕШ У НАС Е ПРОСТО...КЕШ!
39
2
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
До Аха (64): Яко бъркаш. Туморът е на североизток от нас.
38
5
 
7
 
! Отговори
Аха преди 5 месеца
Всичко е пунта мара. Той и Магнитски би трябвало да е уж някакъв добър закон, но реално е инструмент за рекет на краварите, чрез който манипулират корумпираните *** в политиката. Закон против краварите трябва да има. Това е най-необходимо, щото са, като метастази на един огромен тумор.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хайде бе,не думайте.Е,защо бързате да ни включвате в подобни списъци.Още да бяхте почакали.
36
0
 
7
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
А влизане в Шенген - йок.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 54...Преди Кирчо и Кокорчи имаше ,,Барселона гейт"...Не видях Западен експерт да го оправдава Оправдаха го нашите институции.Нашата родна прокуратура.Която не водя виновен Делян Пеевски ,въпреки издадената му заповед по ,,Магнитски Не може една цяла Америка да е в грешка А ние прави и чисти.Все Америка греши.Ама ния я закъсахме.А не Америка.Тали тъй
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами наблюдавайте Бойко Методиев...Прокуратурата го оправда Е върнете ли ,,Барселона гейт"...Когато Слънцето изгрее от Запад...
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Честита промяна
32
1
 
2
 
! Отговори
Октопода преди 5 месеца
До Октоподи Ела да те черпим стига се налива с медицински спирт.
31
1
 
10
 
! Отговори
Идиля преди 5 месеца
Къде ги перат тия пари у Дунава ли , всеки ден мизерията се увеличава навсякъде дупки,тъмнина и полуживи силуети и тук таме некое ламби мине и вътре некой надрусан бисексуален образ с празен поглед и неква силиконка гледа празно през джама докато и се друдат гърдите на дубките на пътя по пътя към некъв прехвален ресторант дето има в менюто размразено октоподи от Метро за по 600 лв порцията...
30
0
 
6
 
! Отговори
Бай Шано пере пара преди 5 месеца
Като гледам облика на Бг. ситито не им се получава на наще много добре прането. На всякъде офшорките са рай, лукс и светлина тука е кал,кучета и клошари по улиците...
29
1
 
3
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 5 месеца
Офшорките викате легални и всичко е ок с парите на нарко бароните,политиците(обладяни от злото), трафикантите на жени ,деца и донори и оръжейните търговци ... Не , че тука не се перат пари ,но е нищо в сравнение с офшорките ... Но не се учудвам ПП от 2 години пишат доноси по цял свят и петнят България даже с щайга чушки ореваха с месеци медиите ,че сме тровили Европа ,че границите били разграден двор.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Май голямата пералня за пране на пари е Лондон. Доказано е и са го пускали по euronews, CNN, DW news
27
0
 
2
 
! Отговори
Спомняте ли си преди 5 месеца
Панамските документи дето изтекоха. Фон сека май се казваше ...Осъдиха момчето което ги е показало, и нито един от документите! Само пране на пари и само от депутат до президент на всички държави. Нямаше изключение. Излезе , че ....една плодова компания е на остров Ман и е платила трицифрена сума данъци при 10 цифрена сума приход.