Зеленски: Украйна трябва да се подготви за зимата

Цялото ни внимание трябва да бъде насочено към отбраната, казва той
12 ное 2023 22:45, Нели Христова
126
Зеленски: Украйна  трябва да се подготви за зимата
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна трябва да се подготви за зимата, тъй като се опасява, че Русия ще поднови кампанията си за системни удари по енергийни съоръжения.

Миналата година многократните атаки на силите на Москва бяха насочени срещу енергийната мрежа на Украйна, което остави хиляди хора без отопление и електричество при ниски температури за дълги периоди от време.

"Трябва да сме подготвени за възможността врагът да увеличи броя на ударите с дронове или ракети по нашата инфраструктура", заяви Зеленски в ежедневното си обръщение.

"Цялото ни внимание трябва да бъде насочено към отбраната... към всичко, което Украйна може да направи, за да улесни нашите хора да преживеят тази зима и да увеличи възможностите на нашите войски".

Киев вече заяви, че засилва отбраната, за да защити ключова инфраструктура.

"Украинският въздушен щит вече е по-силен от миналата година", каза Зеленски.

Украйна е получила значителни системи за противовъздушна отбрана от Запада, включително произведените в САЩ ракети Patriot.

"За съжаление (въздушният щит) все още не защитава напълно цялата територия. И ние работим, за да го направим още по-добър."

Зеленски призова международната общност да подкрепи неговия призив.

Изявлението му беше публикувано скоро след като президентският съветник Андрий Ермак съобщи, че е пристигнал в САЩ като част от делегация, която ще обсъди подкрепата, включително "укрепването на отбраната на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
СВОЙ преди 5 месеца
Наркоман,на тебе ти трябва да се подготвиш,защото половин месец след като САЩ спрат парите и армията ти е аут.А после къвавият Резидент на съд,ако не избяга на Запад.
65
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 5 месеца
Последна зима? (За киевската хунта)
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна хем побеждава, хем тежка зима.... Русия хем губи, хем ще им е топло зимата..... Вече нищо не разбирам... То излиза, че трябва Украйна и запада да те мачка за да ти е топло!
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това лято Зеления летува ли в Крим, както се канеше?!?
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не трябва ли за Русия да е тежка зима защото руснаците са смазани от Украйна и от санкциите?!?
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гад фашиска ,пили си лекарствата
60
0
 
6
 
! Отговори
ХАРОШИИ ЧЕЛОВЕК преди 5 месеца
Като нямаш пари - печаташ ->познато ни от най древните *** в България. Просто нямам търпение батюшките да напълнят задните части нашата държава и с танкове да ти смачкат голфа. Некадърник но от древен рим и политика разбира. Турчина затова седи и само ти се смее и ти пляска.
59
0
 
11
 
! Отговори
Нека си изпроси преди 5 месеца
Крим обратно! В това го бива! Да води война като клоун, не! Държавата Украйна, а и населението и се превърнаха в професионални просяци! Когато нямаш пари не водиш война - познато още от римския Октавиан, ако не се лъжа!
58
0
 
14
 
! Отговори
Магарев преди 5 месеца
Магарев да им праща каски,а дедо Байдън пари,ракети и бело.
57
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не само Илон Мъск , нашият президент също каза на Зеленски да започне преговори с Русия. Каза му че конфликта няма военно решение. Като военен му го каза. Но Зеленски не искаше да чуе реши да прати на смърт още укри.
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
САЩ няма ли и на вас да ви дадат втечнен газ както и на нас ни дадоха ?
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чух, че Илън Мъск е посъветвал Зеленски да не праща млади украинци на фронта, за да не погубва живота им. Даже го е посъветвал да не си връща Крим и да направи отстъпки пред Путин, а анексираните вече от Русия територии в Украйна да повторят гласуването си под наблюдението на ООН. Зеленски обаче не пожелал да го чуе.
54
1
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 5 месеца
Много моля, онзи дето публикува в kladata, кара стара Tesla със счупен ляв *** и е фен на Musk, да го разкарате от мен и от живота ми, още днес. Видя се, нищо, че се опитваше да се скрие Благодаря ви.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Взимай брадвата на рамо и в баира. Друг начин без газ няма!
52
0
 
17
 
! Отговори
Слава на Русия-Путин преди 5 месеца
Половината Украйна скоро няма да е има на картата,ще е към пределите на Русия.Скоро ще ти пръснат тиквата , тъпо наркоманче просещо!
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна съсипана ами ние какво да кажем. Без война сме в национална криза и вървим към катастрофа.
50
0
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Ако Украйна не може да събере нови 90000 за ново контранастъпление, Тагарев да мобиризира поне 50000 евроатлантика да и помогне. Има мандат, даден му на 2 Април от 85% гласуващи за ЕС и НАТО про'с'таци.
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какъв е проблема Зелко не тече ли вече газ по тръбите от Русия към Запада че и за вас да има газ и транзитни такси. Защо ви трябваше да режите тръбите на мечката и да я вадите от хралупата. Сега това как ще стане да я върнете мечката обратно в бърлогата няма как да стане ще берете ядове.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре че е тоя та да се посмееме
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каква украйна бря гад ,100 държави ти помагат и пак ищо не направи )