Петима са загинали при самолетната катастрофа в Япония

Те са били на борда на самолет на бреговата охрана
2 яну 2024 14:33, Нели Христова
10
Петима са загинали при самолетната катастрофа в Япония
Снимка: БГНЕС

Петима души, които са били на борда на самолета на бреговата охрана, който бе блъснат от пътнически самолет в Токио, са загинали, съобщава BBC, като цитира министъра на транспорта на Япония.

Държавната телевизия NHK също съобщи за петима загинали. Капитанът е избягал, но е тежко ранен, допълва изданието.

Смята се, че самолетът на бреговата охрана, който е превозвал храна в райони, засегнати от силното земетресение в понеделник, се е сблъскал със самолета на Japan Airlines, докато се приземява на пистата.

Професор Греъм Брейтуейт, директор на транспортните системи в университета Кранфийлд в Обединеното кралство, похвали усилията, положени от кабинния екипаж и пилотите на борда на пътническия самолет. Всички 379 души на борда му са били евакуирани.

"Япония има феноменални резултати, когато става дума за безопасност на транспорта", казва проф. Брейтуейт пред BBC, докато описва JAL като "световен лидер" в безопасността.

"Евакуацията беше успешна и това е напомняне колко много е отишло за обучение на кабинния екипаж.Техният фокус е върху безопасността. Те са последните хора, които се евакуират самолета и са свършили невероятна работа."

Бреговата охрана на Япония съобщи, че нейният самолет - за който се смята, че се е сблъскал с пътническия самолет - е бил на път за летище Ниигата, за да достави помощ на засегнатия от земетресението полуостров Ното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 3 месеца
"Капитанът е избягал, но е тежко ранен, допълва изданието." Абе, Нелче, ше ме светнеш ли как бяга тежко ранен човек? Или Гугъл преводача пак ти е виновен?
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато ви писах възмездието че настига любимците на краварите слагахте минуси Сега уверихте ли се че това ще се стовари на всички предатели
7
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 месеца
Май Япония вече с нетърпение чака 2025 година, тази както ги е подкарала...
6
0
 
1
 
! Отговори
Мейд ин Джапан! преди 3 месеца
5 човека загинали от катастрофата и 30 от земетресение (от 7.6). Пуснете си кадри от Япония в Тубата, за да видите как "падат" сградите, и как се "рухва" асфалта....никак!
5
0
 
4
 
! Отговори
Дони преди 3 месеца
Гледах видеа от случката. Друг самолет не се различава, явно е станало при захода.
4
6
 
1
 
! Отговори
диспечера е бил преди 3 месеца
комбина с камикадзето . уж само ранени , а 5 умрели от ВО . След 5-6 години ще съобщят , кой е виновен , дали причината е дефект в кормилната система .
3
0
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Два самолета на пистата не е феноменален резултат по отношение на безопасността.Това груба грешка.Предстои да се изясни кой я е допуснал.
2
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ЕДИНЯ ОТ ПИЛОТИТЕ ВИКАЛ ИЗЛИТААМ ДРУГИ ВИКАЛ ПИСТААААА КАЦАМ И СИ ПРЕМЕРИЛИ СИЛИТЕ
1
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
ДИСПЕЧЪРИТЕ ОБЯВИЛИ , ЧЕ НЕМОГАТ ДА МИСЛЯТ ЗА ВСИЧКО!! ПИСТА 1 СЕ ПОЛЗВАЛА ЕДНОВРЕМЕННО КАКТО ЗА ИЗЛИТАНЕ ТАКА И ЗА КАЦАНЕ, НО ПО-ЕДРИЯ САМОЛЕТ НАДДЕЛЯЛ НАД ПО-ДРЕБНИЯ И ГО ПРЕМАЗАЛ!