Медведев се закани на "извечните врагове - наглите британци"

Британски войски в Украйна ще се смята за обявяване на война
12 яну 2024 18:00, Александър Попов
116
Медведев се закани на "извечните врагове - наглите британци"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще смята всеки ход на Великобритания, свързан с разполагане на войски в Украйна, за обявяване на война срещу Русия, предаде Ройтерс.

Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, направи изявлението си в отговор на посещението на британския министър-председател Риши Сунак в Киев, по време на което Сунак съобщи, че финансовата подкрепа за Украйна ще бъде увеличена, за да ѝ се помогне в закупуването на нови военни дронове.

"Надявам се, че нашите извечни врагове - наглите британци, разбират, че разполагането на техен официален военен контингент в Украйна ще бъде равносилно на обявяване на война срещу страната ни", написа Медведев в социалната мрежа "Телеграм".

Медведев често прави остри публични изказвания, които според дипломати са признак за наличието на ястребски нагласи сред управляващите кръгове в Кремъл, отбелязва Ройтерс. Освен това, бившият руски президент попита как западната общественост би се почувствала, ако делегация на Сунак бъде обстрелвана от касетъчни боеприпаси в центъра на Киев, както според Медведев се е случило наскоро с мирни руски граждани в Белгород.

Белгород, разположен в Южна Русия, се намира близо до украинската граница и в последните месеци е под прицела на украински ракети и дронове. При случая от 30 декември, за който говори Медведев, Русия заяви, че най-малко 20 души са били убити, сред които и две деца, а 111 души са били ранени при "безразборни" украински удари с касетъчни боеприпаси.

Украинският новинарски портал "РБК-Украйна" цитира неназовани източници, според които украински сили са поразили военни цели в Белгород в отговор на масирана руска бомбардировка на украински градове предишния ден.

При управлението си като президент в периода 2008 - 2012 г. Медведев се представяше за либерален модернизатор, но сега е един от най-големите антизападни ястреби в Кремъл, отбелязва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Джуджето пак е пияно. Ама как избяга от Москва когато Пригожин тръгна да прави преврат.
53
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Британецът Сунак посети Зеленски в Киев да му дари още оръжие, че да не вземе да изпорти далаверата и да се предаде. По същият подъл начин Борката Джонсън брутално излъга Зелето да се бие, а сега Сунак налива масло в огъня, та дано още украинци и руснаци умрат на бойното поле. През 1856 в Кримската война се бият Руската Империя срещу Британската, Османската империи и Франция. За същият онзи Крим дето бил украински. Чудно как Баш Храбрите хохли още не са променили и тази история.
52
5
 
10
 
! Отговори
Шекеров преди 3 месеца
Мая Новоселска имаше един скеч от "Улицата", където се клатеше наляво - надясно : Сампрас - Агаси, Сампрас - Агаси. Тук се получава същото : Медведев - Захарова, Медведев - Захарова. Е, не е тенис, плюене е, ама моделът е един...
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нямаше да се казва никак, защото е евреин и фамилията му не е Мечкаров, а Мендел
50
5
 
15
 
! Отговори
Сът преди 3 месеца
Наглите британци ви отърваха изсъхналите кожи от немците през ВСВ. Сега щеше да се казваш Гюнтер или Хаймрих. Пияднурник.
49
10
 
6
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 3 месеца
Никакви американци и англичани няма да се разположат в Украйна.Так ги е страх от руснаците че даже не смеят да си го помислят.Логиката им е проста от тях парите,от укрите кръвта във войната с Русия.Просто и ясно е.Ако започнат да загиват англичани и американци във Украйна в страните им ще стане революция.Джендер революция.
48
4
 
10
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 месеца
сата Нато грешиш. Димитрий Медведев не е частно лице а е председател на Съвета за Сигурност на РФ.
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сата НАТО_ама те там само клоуни останаха
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сата НАТО. Нали трябва да има по какво да щурее народа та преписват глупости откъде им падне и ги обявяват за "официална информация". Медиите ще бъдат първите изправени пред стената кога стане революцията.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
въх... от кога не си изтрезнявал бе рашист
44
3
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Медведев нищо не е заявявал. Той си пише глупости в Телеграм като частно лице. Медиите раздуват това, все едно е официална руска позиция. Личното мнение на този лили пудт важи толкова, колкото някой полезен иддийодт от Интернет. Медведев просто зае ролята на политическия клуон, която оваканти след успешното заминаване на Жириновски при Кобзон.
43
5
 
11
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 месеца
Дима признай си, не са само британците, цялата Англо-Саксония ви яздятОт векове. САЩ, Великобритания, Канада и Австралия са във вечен съюз и не може да ги бутнете с пръст.
42
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вмирисаните к0пейкаджии като пият 2 ракии почват да нанесат удари по целия свят
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До КАКВО ПРАВИ. Ясно. Не различаваш козел от мечка.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 38. Стратегическите ядрени подводници на всички държави, които имат такива, са в непрекъснато дежурство в незнайни части на световния океан. Така че форумното войнство не знае за какво става въпрос и непрекъснато не е наясно на кой свят е.
39
5
 
2
 
! Отговори
От хората преди 3 месеца
До 35-Смехории,прочети историята. Тези се включиха,за да има и за тях от баницата.
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Алкохола не прощава
37
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Света ще миряса когато всичкото англоговорящо бъде терминирано и загробено.
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
У Баренцово море май имаше руски подводници
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 32. Ти па закъде бързаш ?