Медведев се закани на "извечните врагове - наглите британци"

Британски войски в Украйна ще се смята за обявяване на война
12 яну 2024 18:00, Александър Попов
116
Медведев се закани на "извечните врагове - наглите британци"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще смята всеки ход на Великобритания, свързан с разполагане на войски в Украйна, за обявяване на война срещу Русия, предаде Ройтерс.

Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, направи изявлението си в отговор на посещението на британския министър-председател Риши Сунак в Киев, по време на което Сунак съобщи, че финансовата подкрепа за Украйна ще бъде увеличена, за да ѝ се помогне в закупуването на нови военни дронове.

"Надявам се, че нашите извечни врагове - наглите британци, разбират, че разполагането на техен официален военен контингент в Украйна ще бъде равносилно на обявяване на война срещу страната ни", написа Медведев в социалната мрежа "Телеграм".

Медведев често прави остри публични изказвания, които според дипломати са признак за наличието на ястребски нагласи сред управляващите кръгове в Кремъл, отбелязва Ройтерс. Освен това, бившият руски президент попита как западната общественост би се почувствала, ако делегация на Сунак бъде обстрелвана от касетъчни боеприпаси в центъра на Киев, както според Медведев се е случило наскоро с мирни руски граждани в Белгород.

Белгород, разположен в Южна Русия, се намира близо до украинската граница и в последните месеци е под прицела на украински ракети и дронове. При случая от 30 декември, за който говори Медведев, Русия заяви, че най-малко 20 души са били убити, сред които и две деца, а 111 души са били ранени при "безразборни" украински удари с касетъчни боеприпаси.

Украинският новинарски портал "РБК-Украйна" цитира неназовани източници, според които украински сили са поразили военни цели в Белгород в отговор на масирана руска бомбардировка на украински градове предишния ден.

При управлението си като президент в периода 2008 - 2012 г. Медведев се представяше за либерален модернизатор, но сега е един от най-големите антизападни ястреби в Кремъл, отбелязва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
13
 
! Отговори
И са извечни преди 3 месеца
Врагове и са нагли! Абсорютно прав е човекът!
33
11
 
13
 
! Отговори
Тарабата преди 3 месеца
Наглите британци, заедно с американците ви спасиха от Гитлер.Защо просто не напуснете Украйна, че се омотахте като пиле в кълчища?
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че то имали британци е Англия ,всички са от кол и въже,че мобилизират всички индийци в Англия )
31
7
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 3 месеца
Честно ли ве общак? Не можете да превземете 10км в Украйна цяла година, тръгнал да плаши английската армия
30
1
 
3
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
НАЛИ ПРОКОПСАХА ЕХЕ
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 18. Не е имало...само малко...та един английски адмирал си теглил куршума кат видял как мамашките с вилите му разгонили славната армия.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 23. Надай са Пено на пиян феншуй
27
3
 
2
 
! Отговори
До Веселин преди 3 месеца
Продължаваш ли да просиш в Каркасон?
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 20 . Е малко ше станат на въглен
25
3
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 3 месеца
ама димата да не се е объркал, каква война.. това е тридневно сво, след като те "канят" сомалийци и от ЦАР и къде ли не, що украинците да не могат да поканят британците?
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя алкохолик днеска е във форма
23
9
 
13
 
! Отговори
Русия се защитава преди 3 месеца
Защо САЩ не позволят на Русия да настани свои ядрени оръжия в Куба или в Мексико? Дали няма САЩ да нахлуят с военна сила и да ги неутрализират? А нали същото това САЩ искат да направят в Украйна - да настанят ядрени оръжия на границите на Русия. Защо едното може, а другото не?!? Пак двоен аршин! Пак юдео-ционистко лицемерие!
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хи, хи, хи ще стане много забавно, ако великоанглите се изправят срещу руснаците.Ще има бой и рев на крепостни мужици.
21
8
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Аз не съм евреин.Нито пък Народът Израел е еврейски.Бо да,КАТЕГОРИЧНО СЕ ОПРЕДЕЛЯМ КАТО ЦИОНИСТ И В УСЛУГА НА ДОСТОЙНАТА ДЪРЖАВА ИЗРАЕЛ.Защо Израел ви дразни ли? Защото в Израел са онези достойни хора,които за разлика от испано-османо-арабските Сефардски роми НЕ ЛЕЖАТ ВЪРХУ ГЪРБОВЕТЕ НА НАРОДИТЕ. Ето затова някои мразят съществуванието на Държавата Израел.Защото населението й доказва,че има собствена икономика,собствена банка,собствени традиции,собствени културни и политически структури.
20
3
 
9
 
! Отговори
хвърлете му кокал преди 3 месеца
на Мечо Кух да спре да лае
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 17. У тех са си, кво не ти дава мира ?///Никой не ги е канил, а британците ще имат специална ВИП покана от Киев.
18
3
 
12
 
! Отговори
... преди 3 месеца
Вечните врагове винаги са ви били съюзници в големите войни - Наполеонови войни, първа и втора световни войни. Без тях първо Наполеон щеше да ви подхване, после немците щяха да ви довършат тотално през двете световни войни, даже нямаше да съществувате за втората световна!
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не е имало, нема и да има спечелена война на Русия срещу,, наглите британци".
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 16. У тех са си, кво не ти дава мира ?
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А, руски войски чий го дирят в Украйна?