Туркиня се разведе със съпруга си заради лоша хигиена

Не се е къпел с дни, миел зъбите си само 1-2 пъти седмично
30 яну 2024 10:43, Елка Василева
50
Туркиня се разведе със съпруга си заради лоша хигиена
Снимка: архив, БГНЕС

Турски съд издаде разрешение за развод на семейна двойка от Анкара заради лошата хигиена на съпруга и присъди на жената обезщетение в размер на 500 хиляди турски лири, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Съдът е приел посочената от съпругата причина за неадекватната хигиена на мъжа като достатъчно основание за разтрогването на брака им и е счел съпруга за изцяло отговорен за разпадането му. Съгласно съдебното решение мъжът ще трябва да плати обезщетение на жената в размер на 500 000 турски лири (16 475 долара).

Съпругата е направила постъпки за развод, обвинявайки мъжа си, че е занемарил личната си хигиена, като не се е къпел с дни, миел зъбите си само веднъж или два пъти седмично и използвал едни и същи дрехи дни наред.

Първоначалната присъда по делото, издадена от анкарски съд, занимаващ се със семейно-правни въпроси, е била окончателно одобрена от апелативна съдебна инстанция. Апелативният съд е потвърдил, че съпругът като страна, занемарила личната хигиена, носи пълна вина за обстоятелствата, довели до развода.

Решението откроява значението на личната хигиена в брачните отношения и представлява прецедент за случаите, когато пренебрегването на чистотата се отразява върху състоянието на връзката, а в същото време отразява ангажимента на съда да разглежда като потенциален мотив за разтрогване на брака и причини извън традиционните основания, отбелязва "Хюриет дейли нюз".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 37 - .... знаят и как адвокатите подучват доверениците си да злепоставят лицето, с което се развеждат. Като пример мога да ти дам интелигентна млада двойка, разведоха се заради изневяра на мъжа, който призна всичко пред жена си и пое цялата вина. Съдията удивен ги пита: "Как така сте били в добри отношения и никога не сте се карали? Тук като дойдат да се развеждат, винаги се очернят и разказват страхотии как са се били, клали и т.н. За първи път виждам такива като вас! Защо се развеждате?!"
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 37 - Не си запознат с подробности от нашите бракоразводни традиции. Ако присъстваш на такова дело и не си заинтересована страна, нито си близък на развеждащите се, можеш да се спукаш от смях като ги слушаш как се клепат един друг, включително и като изтъкват небивалици относно лошата лична хигиена на дотогавашния си брачен партньор. Не знам обаче доколко натежават пред съда тези аргументи, защото съдиите са печени и са се наслушали на какво ли не. Знаят и как адвокатите подучват .........
42
3
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 2 месеца
Чети повече историческа литература. За традиционната руска баня е писано доста и е интересно. Относно турците пък, те са били задължени да спазват хигиенни норми, продиктувани от религиозните им правила.
41
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 2 месеца
Всичко зависи от домашното възпитание, а не от етноса. В миналото пък, по нашите земи, хигиената е била в зависимост от това дали в населеното място има достатъчно вода. Ако се носи с менци от кладенец, който е извън селото, водата е ценна и честото миене се счита глезотия. Но в някои селища на всяка пресечка е имало чешма с минерална вода. В други пък във всеки двор е имало бунар (иззидан с каменна облицовка кладенец).В селища като Арбанаси в къщите е имало бани и тоалетни още в Средновековието
40
0
 
2
 
! Отговори
Интересен казус преди 2 месеца
Само че, за да приемат аргументите й, съпругата трябва да посочи свидетели. Кой знае как ги е намерила, защото само хора, които живеят в едно жилище с тях и имат общо домакинство с тях биха могли да знаят чак такива подробности като миенето на зъбите например.
39
0
 
0
 
! Отговори
Ашколсун! преди 2 месеца
Баш!!!
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
фразата "не се е къпел с дни" предполага че трябва да се къпе всеки ден. Само някакви страшни порове имат нужда да се къпят всеки ден за да не смърдят, така че повечето нормални мъже се къпят на 4-5 дни веднъж. Освен ако не бъркат цимент по цял ден....
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съвсем права е жената. Като се оженят, повечето мъже се разпускат и като хигиена, и като отношениеИ аз живях малко с един програмист-пор, накрая така се залежаваше по цели дни на дивана пред компютъра, че забравяше и да се къпе,и зъби да мие. Ами, гадна работа. Такива не заслужават жена да се навърта около тях
36
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При един световен катаклизъм, жените ще струват колкото през средновековието.
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми те и българите по примера на турците и руснаците не се къпят и смърдят!Рядко са с необходимата хигиена, ама нашият съд не дава такива разводи.
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигурно предварително си е намерила някой по-изкъпан! Аферим,машаала!
33
2
 
9
 
! Отговори
Мъдра мисъл преди 2 месеца
Цивилизацията се е къпала за да оцелее!!!
32
10
 
7
 
! Отговори
В. Узунов преди 2 месеца
Къпането не е задължение! Който иска ще се къпе,който иска не. Той що не я осъди колко питейна вода хаби тя с нейните подмивания. За три лева съм си купил ароматизатор за кола и си го държа в джоба на панталоните. Не виждам за кво всяка седмица да се къпя.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един ден всички ще замиришем много лошо, до тогава ползвайте мокри кърпички в случай на инциденти в тоалетната.
30
7
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
Да се направи проучване.... Сигурен съм, че 99 процента от пепедебейците, са несемейни, без деца, обратни и най вече мразещи къпането... ===))) сръдливци сър...
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Прав си, голем Коч Байрям са... В казармата един дебел, космат и мазен, Февзи, лъскаше бастуня на дебелите бабички-готвачки. В строя около *** не се дишаше, нз що така ни бяха омешали с мюфтии от цела България...
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В казармата до клетвата бях в стая с двама резака от Шумен, не се къпеха цяла седмица, само неделя
27
3
 
9
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 месеца
Ако стане някакъв глобален катаклизъм, всички ще се превърнем в животни!!!
26
0
 
26
 
! Отговори
Професионанист преди 2 месеца
Къпе се само който го мързи да се чеше
25
8
 
10
 
! Отговори
То преди 2 месеца
и около академика дето е специалист по сапуните не се седяло от миризма, ама те от сглобката всички в0нят!