Кристалина Георгиева зове правителствата да не поддават пред фермерите

Научихме важен урок от Ковид и дните, когато започна войната в Украйна
8 фев 2024 21:16, Нели Христова
75
Кристалина Георгиева зове правителствата да не поддават пред фермерите
Снимка: БГНЕС

Правителствата в Европа не трябва да се поддават на призивите за повече финансова подкрепа за протестиращите фермери. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, съобщи Франс 24.

"Виждаме, че фермерите протестират. На човешко ниво разбирам, че те срещат по-големи трудности и не им е лесно да си вършат работата. Но ако тези чувства продължат и това постави правителствата в трудната позиция да не са в състояние да направят необходимото за укрепване на икономиките, тогава в един момент може да съжаляват", каза Георгиева.

Тя е разговаряла с политици от финансовите министерства на страните, които са разбрали колко е сложно да се оттегли вече дадена подкрепа.

Георгиева призова правителствата по света да работят за възстановяване на фискалните буфери, изчерпани от пандемията от Ковид-19, натрупването на дългове, високите лихви и увеличените разходи за обслужване на дълга.

"Не знаем какво ще донесе бъдещето. Научихме важен урок от Ковид и дните, когато започна войната в Украйна - че страните със силни основи могат да издържат по-лесно на сътресения", добави Кристалина Георгиева.

Нейният съвет към правителствата е да затворят вратичките в данъчните системи и да оценят качеството на съществуващите публични разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А защо не си плащат акциза върху дизела ? Нали дизела беше мръсен ? На хората им спират дизеловите коли а тия даже акциза си не плаща въпреки че трактора цапа въздуха 100 пъти повече като оре .
36
2
 
25
 
! Отговори
ИМФ преди 3 месеца
Винаги съм смятал наша Сталинка за куха калинка от най-едър калибър. Друга сравнима по калибър калинка е ултра грозната баба, която глобалистите инсталираха за шефкиня на ЕЦБ-то и която предхождаше нашата калинка начело на ИМФ-то. Калинки, които са почти адашки. Ако бях малко по-мнителен, щях да кажа, че е от имената им.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДА НЕ Е ПИЛА НАТРИЕВО ОСНОВА, ЧЕ ША ПОВРЕДИ КРИСТАЛА?!...
34
2
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 3 месеца
Сталинка е изключително опасен човек. Тези хора не са там, за да решават проблемите на света, а да решават проблемите на шепата ултрабогаташи. Като няма фермери, ще я видя Сталинка какво ще яде. Сигурен съм, че не знае доматът дърво ли е, корен ли е.
33
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И защо да ядем скакалци? Резервоарите на един airbus a380 са 320 000л керосин. Аз на година за 1200 декара изгарям 10 000л дизел и произвеждам средно по 650 тона храни. Простата сметка е, че един такъв самолет изгаря еквивалента на дизел за производство на 20 000т храни. Вие си сметнете кои са лицемерите, фермерите или някои други. За круизните кораби да не говорим, че там простотията е безкрайна.
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще ядете май токсичната техническа пшеница на укрите, обогатена с обеднен уран? Да ви е сладко. Внасят плесенясала продукция от укрия евтина и безмитна и им пращат 50 милиарда отгоре подарък. А за европейците голл. Скъпи горива, механизация, семена и ограничения на торове и препарати. Всичко на актуализирани цени, а продукцията им се конкурира с украинската, дето дори прегладнелите африканци я отказаха.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сталинка ли е...сатанинистка ли е...не я знам,но в другата статия пише,че трябвало аграрният сектор до 2050 г. да бъде с нулеви въглеродни емисии,което в нввъзможно освен ако няма такъв.Искат фермерите да фалират и после да ядем скакалци.Тези кога успяха да изтрещят до такава степен?!Да ходят да намаляват въглеродните емисии от вулканите,които много повече замърсяват,а не да посягат на хляба и да докарват изкуствено създаден глад!
30
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който иска да вярва, негова работа. Земеделец съм ви казвам, че от ЕС ни разсипаха от изисквания, с които ни карат да горим нафта и чупим тракторите. Субсидии и да няма, ще се оправим, само да не ни натискат. Знаете ли, че искат да оставяме 4% от земята необработена?
29
10
 
2
 
! Отговори
пурко преди 3 месеца
ми да си продадат БМВ тата и мерцедесите а има и по скъпи
28
1
 
15
 
! Отговори
пурко преди 3 месеца
тая Сталинка да се скрие
27
1
 
15
 
! Отговори
Не преди 3 месеца
съм очаквал от сталинка да е предателка.... ама... кво да я прайш... лапнала и тя кокалчето... все едно во веки ще е на поста... има само една дума за такива.
26
1
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Това Сталинка ли го е казала, нали знаете, че това е истинското й име на тая *** - преди по-комунистка от комунистите, сега по-демократка от демократите
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кристал, както има търговци, които са готови да изхвърлят 50-60% от стоките си, защото останалите 40-50% са продали с 300% и повече печалба, така ще има и фермери, готови да изхвърлят 50-60% от продукцията си, но на вас /нас/ няма да продадат!!! Те ще намерят какво да ядат. Какво ще продават спекулантите, гравитиращи около МВФ не се знае.
24
15
 
7
 
! Отговори
H преди 3 месеца
К*Р за фермерите и схемичките им, не се наядоха тия мошенници. Нямат пари за втор баварец, ой горките.
23
2
 
9
 
! Отговори
Предлагам преди 3 месеца
да се върнете към интензивното земеделие всеки с мотичката, чувалчетата амониева селитра, "пикирането" на разсада за домати, а зимъс - трап с папрат в двора да си пазите ябълките пресни. в момента 60% от месото е внос, както и 80% от зеленчуците. пречат ви земеделците ли? ох гиди! до 5 години 30% от вас ще са без работа, а тия с най-злите, платени коментари, ще спят на улицата. AI идва, идва за вас Видов ден!
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Георгиева ще е права само ако ни научи как да живеем без да ядем и пием.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фермерите са затънали в дългове, а някои от тях, едвам оцеляват, трябва да им помогнете, храната е основен консуматив на цялото население!
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Грешно решение! Ако не ги подкрепите, ще останете и без малкото останали фермери, трябва да ги подкрепите!
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А да се поддават на рекета на Зеленски, така ли?
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Миналата година имам 3 000 000 печалба , тази 1 000 000, значи съм на загуба 2 000 000! Какво неясно има, питат зърнарите!?!?