Как да се преборите с пародонтозата

Съвети за устна хигиена
11 фев 2024 11:34, Михаела Лазарова
8
Как да се преборите с пародонтозата
Снимка: Istock

Пародонтозата е опасно възпалително заболяване на венците, което може да доведе до загуба на зъби, ако не се овладее навреме. Тя причинява лош дъх, възпалени, болезнени и зачервени венци, клатене на зъби, оголване на основата им, което допълнително влошава болката и чувствителността на зъбите.

За да намалите възпалението и да забавите тези опасни за зъбите процеси, можете да се обърнете към някои ефективни домашни средства, успешно борещи се с пародонтозата.

Кои са най-добрите начини да се преборите с пародонтозата с природни методи?

Правете гаргара и жабурене с вода с натурален гел от алое вера. То има свойството да потиска бактериалния растеж и да се бори с лошия дъх.

Направете си смес за жабурене от 2 чаша топла вода, няколко капки йод, ½ чаена лъжица сода и ½ чаена лъжица сол. Разтворете всички съставки добре и жабурете по няколко минути сутрин и вечер.

Четкайте зъбите с вода и сода за хляб няколко пъти седмично. Содата за хляб има алкализиращ характер, потиска бактериите, връща свежестта на дъха и стяга венците.

Изплаквайте устата два пъти дневно със солен разтвор. Топлата вода, наситена с по-обилно количество сол, има антибактериални и стягащи венците свойства. Освен това е чудесно средство против лош дъх.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко, които премахва възпаление и действа стягащо на венците!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
проблемът въобще не е в миенето на зъбите. Кое животно си мие зъбите, за да са здрави???? Не че по принцип е лишо да се поизмиват, но проблемите при зъбите не са проблеми на зъбите. Всеки зъб е свързан с определни вътршни органи. И всеки зъб се храни отвътре и се обновява , евентуално, отвътре, както всички други органи. ако не му пречат отвътре и отвън, разбира се. А общите възпаления като пародонтозата са общи заболявания на организма. ..
6
2
 
2
 
! Отговори
бившо гражданче преди 2 месеца
До Анонимен 3 Няма такова нещо!Редовно си миеш зъбите,и след това дъвчеш прополис!И няма пародонтоза,няма дявол!След една седмица си чисто нов!Чиста работа!Многократно проверено!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един възрастен човек на времето ми каза, жабурене с отвара от дъбова ***. Стяга венците и забавя парадонтозата. Ще пробвам с алое вера. Сол пробвах за известно време но триенето директно върху зъбите май не беше добра идея. По- добре жабурене.
4
4
 
4
 
! Отговори
Този Който преди 2 месеца
Михаела може да пробва с новата евроетлантическа рецепта - гъргара с юнашко мляко от африкански бежанци, 2 пъти на ден на гладно.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никак. Един път лепне ли те и оставаш без зъби.
2
2
 
8
 
! Отговори
*-* преди 2 месеца
Пълни глупости са тези лечения. Преди пародонтоза хората ди ходят с години с възпалени венци. Това не оправя с пасти и отвари. Трябва да се изчисти зъбния камък включително този под венците ако е необходимо и антибиотик се поставя ( deep cleaning). След това всекидневно чистене с конец и почистване на зъбите на 6 месеца.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вашата редовна зъбла тук съвсем не е удачна. Парадонтозата е вид старческо заболяване, показва лошо оросяване и наличие на инфекции в главата, в мозъка също. Затова е препоръчително да се земат лекарства за оросяване на мозъка и противовъзпалителни, като вицетин, евтин е, взема се по съвсем малко, но редовно.