Дебора поиска обезщетение от 200 хил. лева от насилника си

Магистратите обаче отказаха да разгледат искат й
14 фев 2024 17:15, Нели Христова
36
Дебора поиска обезщетение от 200 хил. лева от насилника си
Снимка: БГНЕС

Дебора Михайлова е поискала 200 000 лв. като обезщетение за нанесените травми с макетен нож от 26-годишния Георги Георгиев. Магистратите обаче са ѝ отказали да разгледат гражданския иск в хода на съдебния процес, защото ще го утежнят.

Това обясни Валентин Димитров -  един от адвокатите на старозагореца, тъй като процесът тече при закрити врати, пишат от "24 часа".

"Поискахме и изменение на мярката му за неотклонение в домашен арест", заяви защитникът. Той и колегата му Петко Кънев са настояли и за връщане на делото в досъдебна фаза за отстраняване на допуснати нарушения.

"Те са свързани с обстоятелствената част на обвинителния акт и твърдените от прокуратурата закани за убийство", допълни Димитров. Според него тази част от обвинението не е описана добре и става въпрос за комуникация между Георгиев и Михайлова, която е извадена от контекста.

Случаят на Дебора стана известен, след като през лятото момичето получи 400 шева при операция. Според прокуратурата Георги я пребил и нарязал с макетен нож. Другите обвинения срещу него са за принуда - защото отрязал косата на Михайлова против волята ѝ, и за закана за убийство.

Предстои съдът да се произнесе по всички искания на защитата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Кон преди 2 месеца
Първоначалната информация за безброй шевове се оказа лъжа. Затова и срамежливо не споменават вече за какво става дума. Каквито са ни политиците, такива са и журналистите. И разбира се, за какви травми става дума, също се мълчи, явно по взаимна договорка. Някаква политическа постановка от милиционери беше цялата тази работа.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КЪМ ТИЯ ОВЦЕ КОИТО СКАЧАХА В ЗАЩИТА НА ТОЯ БАТАЛ, РАЗБРАХТЕ ЛИ ТЪПИТЕ СИ МОЗЪЦИ, ЧЕ НЕ ТОВА Е ИСТИНАТА ,НАРЪГАНА ЗВЕРСКИ 400-500,ПОСЛЕ СТАНАХА 25 И НАКРАЯ 19. ЗАКОНА СИ БЕШЕ КАКТО ТРЯБВА БЕШЕ ИЗПИТАН ТАЛКОВА ГОДИНИ И БЕШЕ ИЗМИСЛЕН ОТ УМНИ ХОРА ЗА РЪЗЛИКА ОТ СЕГАШНИТЕ ***.КАТО ГЛЕДАМ ВСИЧКИ ПОДОБНИ СЛУЧАИ ПРИКЛЮЧИХА ТОТАЛНО.КАКТО И КАТАСТРОФИТЕ.
27
1
 
0
 
! Отговори
оракул на боб преди 2 месеца
Двеста милиона за момичето.
26
0
 
0
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Може да поиска и два милиона в гражданско дело,но двеста хиляди е обикновено кръвнината при убийство.За неудовлеворената част от иска не дължи нищо,защото този ще го осъдят,така,че колкото и присъдят,но лично очаквам една десета от поисканото.
25
1
 
2
 
! Отговори
Смях.бг преди 2 месеца
"Магистратите обаче отказаха да разгледат искат й"
24
0
 
0
 
! Отговори
то преди 2 месеца
с такива мъже как да не мине на жени девойчето след време страшна комплексарщина
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Насилници преди да нараните някого било с думи или физически се спрете и замислете и след това какво ви чака, после никой не носи отговорност за вашите постъпки
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали въпросната Дебора в лека жена или не няма толкова значение в случая. Не и съчувствам понеже не е морално и възпитано да спиш с женен с дете. Възрастта не е опеавдание за такива решения. НО определено онзи с ножчето трябва да лежи ефективно,защото всяко престъпление трябва да е последвано от сутово наказание. Така се гради цивилизовано общество. Иначе всичко ще е както е сега. Ти знаеш ли кой съм аз,ако се оплачеш ще те пребия-подобни реплики и мутри трябва да изчезнат от нашето общество.
21
4
 
7
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Колко е платила за лечението си,?От тези наранявания след два месеца има ли следи?Колко време са продължили болките и страданията и?Тя е жертва и би следвало да не е претърпяла морални вреди,но и на Борисов по дело за клевета му удовлетвориха едва пет хиляди лева.Който иска да смята.
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази калайджийка цялата не струва като булка 20000 лв.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 17 - Нужен е закон,който да забранява на адвокатите, да взимат проценит от обезщетения. Така е етично и морално ... за съжалние, никой не иска да си го признае.
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди каза че нищо не иска НУЛА лева :)))
17
7
 
21
 
! Отговори
нема кинти преди 2 месеца
Тая и на търг да я пуснеш, няма кой да плати толкова. Няма и да ги изработи, грозничка е. Реалната й е цена е 20-50000лв. , колкото на ромейска булка. За преживяното може да претендира за 10-ина процента от цената си, няма трайни увреждания. Така е честно.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едва ли ще го осъдят, но 6 месеца в ареста са добро време за да усети колко е недосегаем дори от българското наредето правосъдие.
15
4
 
7
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 месеца
Признавам го тоя пич. Голям резач е. Веднага може да почне работа в месарски магазин или транжорна
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дебора искала...Нали се сещате,че някой адвокат я гледа сега като златна кокошка и е казал ще направим така и така. Ще поискаме това и онова. В кърпа ни е вързано. И момичето казва да добре. Както кажеш.
13
11
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 2 месеца
Тринадесет коментара от про-Зтаци.
12
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На 400 шева трябваше да иска 400000 лв., да плаща за всеки шев този изверг. Такъв човек няма място в обществото.
11
14
 
8
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 месеца
200 бона ,ама ако ония с ножката си довърши работата.
10
5
 
10
 
! Отговори
Тръмп Велики преди 2 месеца
Много Евтина! Мене Милиони ми Искат, за това, че съм ги бил хванал за знаете какво!!