Кошмарна нощ в Киев и Лвов: Масирани руски ракетни атаки

Кметовете Кличко и Садовой призоваха да не се напускат укритията
15 фев 2024 08:45, Петър Бойчев
135
Кошмарна нощ в Киев и Лвов: Масирани руски ракетни атаки
Снимка БГНЕС

На територията на Украйна остава в сила мащабна въздушна тревога, след като през нощта руските сили нанесоха масирани ракетни удари срещу, включително срещу столицата Киев и Лвов, предават РБК-Украйна и УНИАН, като се позовават на съобщения от ВВС и от местните военни областни администрации.

Уточнява се, че около 02:00 часа местно време (съвпада с българското време) шест стратегически бомбардировача Ту-95 са излетяли от летище "Оленя“ в района на Мурманск. Три часа по-късно ВВС на Украйна предупредиха, че руснаците са изстреляли срещу страната ракети "Калибър“ от Черно море, предава Фокус. Около 06:00 часа сутринта е докладвано за силни експлозии в Днипро и Запорожие.

На територията на Лвов има попадение на ракета в рамките на града, обяви кметът Андрей Садовой в Telegram канала си. "Има удари в града. По предварителна информация от взривната вълна са счупени прозорци в няколко къщи в Лвов. Все още няма информация за жертви“, написа той. Дежурните екипи за ПВО са били изключително затруднени от постоянно маневриращите и променящи посоката си ракети.

Взривове са избухнали и в Киев. "Експлозии в града. ПВО работи. Не напускайте укритията!“, призова кметът на украинската столица Виталий Кличко в Telegram канала си. За удари се съобщава и в редица други части на Украйна. Малко след 07:00 часа въздушната тревога постепенно се отменя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано и денят да е бил също толкова и повече даже .
104
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До тук пропагандата на НАТО-Оссрайна тотално се проваля. То не бяха Фейквидеа, фейкновини, фейкснимки и т.н. Факт неоспорим е, че *** загуби милиони мъже, територия, икономика, които никой няма да върне, но САШ спечелиха милиарди а ЕВропа потъна с милиарди! Русия, Китай и САЩ са големите печеливши, Губешите са малоумнитеДрогираниОсраинци и ЕВропейските граждани!
103
1
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 2 месеца
Руснаците имат желязо и пари да си построят нови кораби. Голяма работа че са треснали едно корито, а за ония 1500 урки, дето са дали фира за нула време от Искандера да прочетохте нещо? Защото аз четох. Четох и че до края на 2024 г. руснаците пускат на вода чисто нови 12 военни кораба.
102
1
 
10
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 месеца
До Сата НАТО след всяко руско корито, РФ телепортира складове с натювска скраб, цехове и военни заводи със съответната бройка обслужващи ги бандери. М/у друго днес е настанало голямо цепене на бандерски терлици за тези които се опитват да възират от адеевка.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бомбите са били толко мощни през есента, че са стопили всичкио тазгодишен метров сняг. Оле!
100
1
 
1
 
! Отговори
Рокадите продължават преди 2 месеца
Явно зеленистите са решили изтеглените,но войници без всякакво физическо и психическо нараняване.преоблечени в дънки и якета и маратонки и да ги пратят из Wестната ЕУфръпъ да збират шефиордите,мерцедесарите и багатушите.Всеки му комплект спринцовки със спецялно сиропче и га беглецът от патриотизмите, укеретските де, га га бъцнат одма че да извика клетвата киевска и сами че да са укачею на по треновете Берлин Килимиев.Качил 10ваксинирани у вагоните-получаваш един от 9-те мерцедеса, МайнъФилибетo!
99
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това нема а върне Цезар на повърхността! Руските умрели кораби мое станат туристическа дестинация и атракция, когато се населят с флора и фауна! Красота!
98
14
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
След всяко унищожено руско корито е така - мятат куп ракети, без да гледат къде. Обаче фойерверкът беше епичен. Целито корито се е овъглило за секунди, заедно с 90 оркове екипаж.
97
1
 
17
 
! Отговори
УрсулаЛайнарскен преди 2 месеца
Бабата с бурканите явно е спала...как не са свалили пак 50 ракети от изстреляни 40. По важното е че Руснаците използват умни оръжия с чипове от кафеварки докато Демократичният запад използва убеднен Уран и касетъчни бомби (знае, че територията е безвъзвратни загубена и урана в почвата няма да мори тях). Русия използва умни бомби, които Няма а Запада използва снаряди 155 за да цели болници, училища и молове. Тактиката на УродливитеЛГБТ е стрелят 10 пъти и бягат. Важното е цивилни жертви да има
96
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали все ги свалят а пък кошмарна нощ ?!?
95
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
руснаците пак са ограбили някой склад с перални Рига да им орежат чиповете
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е фейк! Русия отдавна няма ракети. Вероятно стрелят с китайски фойерверки! Освен това украинската ПВО е толкова добра, че унищожава всичко, още на установките!!! Руска пропаганда!
93
18
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
92
18
 
2
 
! Отговори
Учете история преди 2 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
91
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А за Белгород нещо? Или това, че украинците са избили 9 души днес, включително и дете не е важно за вас?!?!
90
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, в Русия 98% от населението е неграмотно, без квалификация и крайно бедни! Почти като в Афганистан. Същото е и в Китай! Ходил съм и на двете места - повярвайте ми, такива картинки не сте виждали! От глад си изяждат изпр_ненията! Даже се бият за по-големте купчинки! Много разпространено е явлението канибализъм! Страх! Пият вода направо от улицата... Абе за ядрена бомба питат! Да се настанят американци и българи на тази територия, че света да види хаир!
89
2
 
24
 
! Отговори
Само за информация преди 2 месеца
До Анонимен=== Братушките превзеха не само селото,а и около 30% от територията на укра плюс Крим!!! А ще има и още!!! Така каза Джон Миършаймър,а той знае най-добре!!!Руснаците носят Божествената мисия да сразят сатанинското зло,което е обхвало света в кървавите си лапи! Затова дали ви харесва,или не, победата ще бъде за Русия!!! Слава!!!
88
2
 
29
 
! Отговори
ZOV преди 2 месеца
Като нещеш мира,на ти секира! Да слушат още оня клоун Борката Джонито,камък връз камък няма да остане! Жалкото е,че България върви по пътя на Бандеристан по англосакска поръчка и мечока ще ни ошляпа! Долни продажници от ППДБ,ще им потърсим отговорност
87
19
 
11
 
! Отговори
вече и в ГИНЕС преди 2 месеца
ГРУЗ 200 - най-масовото средство за дислокация на руските войски.
86
1
 
27
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Как е ситуацията в Авдеевка? Не пишете много много по темата. Чух украинците били пратили най-елитната си бригада уж да защитават града. Ама пред ФАБ-1500 няма елитни и неелитни - всички са равни.