Кошмарна нощ в Киев и Лвов: Масирани руски ракетни атаки

Кметовете Кличко и Садовой призоваха да не се напускат укритията
15 фев 2024 08:45, Петър Бойчев
135
Кошмарна нощ в Киев и Лвов: Масирани руски ракетни атаки
Снимка БГНЕС

На територията на Украйна остава в сила мащабна въздушна тревога, след като през нощта руските сили нанесоха масирани ракетни удари срещу, включително срещу столицата Киев и Лвов, предават РБК-Украйна и УНИАН, като се позовават на съобщения от ВВС и от местните военни областни администрации.

Уточнява се, че около 02:00 часа местно време (съвпада с българското време) шест стратегически бомбардировача Ту-95 са излетяли от летище "Оленя“ в района на Мурманск. Три часа по-късно ВВС на Украйна предупредиха, че руснаците са изстреляли срещу страната ракети "Калибър“ от Черно море, предава Фокус. Около 06:00 часа сутринта е докладвано за силни експлозии в Днипро и Запорожие.

На територията на Лвов има попадение на ракета в рамките на града, обяви кметът Андрей Садовой в Telegram канала си. "Има удари в града. По предварителна информация от взривната вълна са счупени прозорци в няколко къщи в Лвов. Все още няма информация за жертви“, написа той. Дежурните екипи за ПВО са били изключително затруднени от постоянно маневриращите и променящи посоката си ракети.

Взривове са избухнали и в Киев. "Експлозии в града. ПВО работи. Не напускайте укритията!“, призова кметът на украинската столица Виталий Кличко в Telegram канала си. За удари се съобщава и в редица други части на Украйна. Малко след 07:00 часа въздушната тревога постепенно се отменя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какви ти победи! Когато се надлъгват дърт чекист и деградирал наркоман, вторият очевидно няма никакъв шанс. Войната на изтощение печелят винаги братушките. Русия заема около 32% от сушата на цялата планета, и разполага с около 67% от всички известни досега на човечеството природни богатства. Има около 26 милиона мобилизационен потенциал, и едни от най- фективните оръжия в света. А за другарите Ким и Си даже да не спименаваме. Само напомних.
84
1
 
26
 
! Отговори
Опорки и мисирки преди 2 месеца
Нали ракетите бяха свършили , а Путин бил в хладилник?
83
27
 
14
 
! Отговори
Финала е известен преди 2 месеца
В Хага вече тестват микрофоните и клетките в които ще се озоват новите фашисти от Путеландия начело с бункерния дядка !
82
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на братята, публичната терапия продължава
81
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не обижда Русия, напротив- интелигентните руснаци не понасят Путин. Имам толкова приятели и роднини в Русия- направо ги е срам, че са руснаци. За жалост, Русия е 4 големи града и това е... Всичко останало- тотална мизерия. 100м руснаци са просто да не казвам какво... Както и българите де- ама тука процентът на нормални хора с адекватно мислене, образование и доходи е в пъти по-висок от голташка Русия.
80
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До дo 86 Споко, Русия ще освободи Украйна от окупация всякаква - нацита, кравари и евролеваци
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЕС тоест там 200 човешки съдания нерезбраче не могат да победят Русия с. милиарди и оръжие като подаряват на Украйна ,сащ даже се усетиха и вляха пачките ,байдан се мъчи да подари 60 милиарда ,но удря на камък ,преди време далавера в Украйна с 40 милиона за снаряди въжможо с американски пари ,а се оказва че снарядите ги няма напрактика )
78
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
само да ви кажа, пропагандата ви, в която обиждате цял един народ - руския, си е чист расизъм.
77
15
 
23
 
! Отговори
рашън NEWS преди 2 месеца
Говорят си две рускини. Едната: "Моя го пукасяха в Украйна, дадоха ми бяла Лада и 3 купона за безплатен обяд в градския стол. Нищо особено, но все си е аванта, хехе". Другата отвърнала: "Моят пък се прибра жив от фронта... дано чумата го тръшне н1щожеството".
76
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Общо взето западът при всеки конфликт винаги насърчава врага на Русия. Така е помагал и на Полша в периода на войната с Русия през 1920-22 година, когато Полша е агресорът. Помага наскоро и на чеченските сепаратисти. Така че даже Украйна да беше агресорът пак щеше да помага на Украйна.
75
4
 
15
 
! Отговори
Мачкайте братушки преди 2 месеца
Намачкайте ония със свастиките!
74
4
 
16
 
! Отговори
Kreti преди 2 месеца
Бандеровците като дават фира, кафето ми е по сладко :)
73
21
 
21
 
! Отговори
клоаката ПУТЛЕРИСТАН преди 2 месеца
Нищо ново за държава и армия от крепостни и пандизчии чиито войници в 21 век крадат тоaлетни чинии като военни трофей .
72
4
 
20
 
! Отговори
Айде стига лъжи! преди 2 месеца
Руснаците нямат ракети от август миналата година! На всички вече е ясно, че украинците стрелят по себе си за да обвинят после руснаците! Знаем вече всичко!
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До вой на BG мужици. Като гледам как по цял ден врещите като приклещени кози на плет се вижда кой надава воя.
70
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съветите искат мир и войната приключа с примирие през октомври 1920 г. Повечето територия, отстъпена на Полша с Договора от Рига от 18 март 1921 г. става част от СССР след Втората световна война, когато полските граници са преначертани от Съюзниците в близко съответствие с линията Кързън от 1920 г.
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До70: Не само че не са ни отвратили, а даже напротив! Така и трябва да бъде. Браво на тях! Видят ли тиква със свастика - цепват я веднага. Герои!!!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
През 1919 г. полските войски завземат голяма част от Западна Украйна, побеждавайки в Полско-украинската война. Пилсудски предприема офанзива към Киев през април 1920 г., но Съветите контраатакуват и отхвърлят полските войски на запад до полската столица Варшава и Украинският директорат бяга в Западна Европа.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полско-съветската война (февруари 1919 март 1921) е въоръжен конфликт между Съветска Русия и Съветска Украйна срещу Втората полска република и Украинската народна република за контрол на територията на днешна Украйна и част от днешна Беларус.
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До68: Точно заради това сега и братушките ползват Старлинк. Поставили са ултиматом на Инджиниера - Или всички ще имат Старлинк, или никой няма да има. И сега едните и другите ползват , но се правят на "чукнати". Съвсем скоро качиха въпросния спътник на орбита.