Путин уволни командира на руския флот заради потопения кораб

Десантният "Цезар Куников" бе улучен от украински дрон край Крим
16 фев 2024 09:48, Петър Бойчев
182
Путин уволни командира на руския флот заради потопения кораб
Снимка БГНЕС

Адмирал Виктор Соколов, командир на Черноморския флот на Русия, е бил уволнен ден след като Украйна съобщи, че е потопила големия десантен кораб "Цезар Куников". Това съобщиха руски военни блогъри и бившият съветник на Кремъл Сергей Марков, но засега официално потвърждение от Москва няма.

Още по темата
Руското министерство на отбраната не отговоря на исканията за коментар, предаде БТА.

Соколов пое командния пост през септември 2022 г., половин година след началото на военната инвазия на Русия в Украйна. Назначението му последва поредица от унижения за Черноморския флот, включително потъването на флагмана "Москва", поразен от украински ракети.

Въпреки смяната на командването руските военни кораби продължават да понасят удари от украинските сили, чийто собствен флот в сравнение с тях е малък. Украйна използва безпилотни военноморски дронове, заредени с експлозиви, за да атакува руски кораби и се опитва да ги изтласка от части от Черно море, което ѝ позволява да отвори жизненоважен коридор за превоз на зърно.

В сряда (14 февруари) Украйна заяви, че е унищожила кораба "Цезар Куников" край бреговете на анексирания от Русия Крим при операция с дрон, който е пробил левия борд на кораба и го е накарал да потъне. Русия не направи коментар.

Украинските военни твърдят, че са "унищожили" 25 руски военни плавателни съда и една подводница през войната до момента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко върви по план. Вече няма черноморски флот. След няколко дена този командир ще се подхлъзне на балкона и ще падне от десетия етаж. Без да иска. Напълно случайно.
68
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Силите на САЩ И ЕС са неизчерпаеми.А Русия издъхва...
67
2
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Хамерика ските русофили майнсанви голям трън в здника, хаха.
66
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така пишете и за бившият съветник на Зеленски Алексей Арестович Сега казва че Е по Етнос Руснак Ветропоказателят усеща на къде духа вятарът, Пидоляк пък имал Брат в Росия, дали ще им бъде простено не вярваме.А за България даже и като територия не трябва да съществува прекалено много Предатели който продават Българският Етнос защото тъй казал Сорос, такива не бива да съществуват, о добре тази територия да се обитава от Китайци или Талибани. А тези който доставяхаоръжие на КрайнащесиполучатNuklear
65
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До 63 Такър като обикновен блогер се оказа че има по-голям рейтинг и повече хора го гледат от колкото цялата медия за която работеше и го уволни по измислен повод.
64
3
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Аз не говоря за интервюто с Тъкър. Вчера се появи обяснително интервю с Путин, където го питака и за Тъкър и за това какво са си говорили след това и някои други важни въпроси, като тоя, кого предпочита за американски президент. Отговори Байдън, защото е предвидим.
63
4
 
13
 
! Отговори
Коце копейкин преди 2 месеца
Не може руски кораб да бъде потопен! Той автоматически се превръща в подводница!
62
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия отдавна не е сред великите сили. Китай, да, но Русия не. Русия вече е китайска колония, след няколко години и официално.
61
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 57 Погази ли една страна ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ - всички поне малко мислещи бизнесмени няма да инвестират в тази страна и няма да държат в подконтролни на нея банки пари(освен технически буфери за разплащане). САрабия започна да се отървава от доларите. Последваха я и други арабски страни.
60
6
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Зеленото джудже ще прави ли избори?
59
1
 
15
 
! Отговори
До Бай Дрън преди 2 месеца
Това не беше интервю, а евтин фейк спонсориран от Кремъл. По време на интервюта се задават въпроси, а самия Тукер вече не е възприеман като журналист след като беше осъден за фалшиви новини и сега не работи никъде. И не няма да гледам тая помия с кремълското джудже ахаххахах.
58
1
 
3
 
! Отговори
Е, изглежда преди 2 месеца
Украйна е по-информирана за промените в ЛС на руската армия от колкото са в Москва.
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крайцера масква който уж също не беше потопен ощи ли го ремонтират? Екипажат му е на почивка в крим ,на артек! Нашия копейкин е аниматор там!
56
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен Кажи ми умнико кога в историята една ФАЛИРАЛА страна е победила противник който се причислява към великите сили? 01.10.2022 Украйна ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ ДЕФЛОТ - тоест реално е фалирала. Ако не бяха поощите от САЩ и сие 01.01.2023 Украйна щеше да се предаде.
55
6
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
Между другото, казах ви за гледате последното интервю на Путин, където го питаха и за димен ията на Байдън. Ще се изненадате от отговора му :) Питаха го и кого предпочита-Тръмп или Байдън. Без да се замисли, отговори Байдън. Защо ли :)
54
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 46, ами 300 млрд. замразени руски активи ще отидат за възстановяване на Уркайна! Което означава че близо 2/3 от сумата вече е осигурена
53
5
 
9
 
! Отговори
До44 преди 2 месеца
350 000 войници,65 000 мирни граждани от които 5 000 деца! Това са избили руските фашаги до сега! Спи спокойно копейко! Радостното е че груз 200 за фашагите наближава 400 000 !
52
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Правилно! Всъшност, не Украйна, а основно великобритания потапя корабите от базата си в украйна.
51
8
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 45 представи си няколко стотин военни построени на плаца . над главата им асе пръска на парчета касетна глава на Искандер след това съб боеприпасите се взривяват покривайки площ от 2-3 футболни полета. Остави това след 30-40 мин в разгара на спасителните операции на същото място се взривява още една такава ракета и посича местните притекли се на помощ заедно с всички останали медицински екипи, пожарна, полиция и военни намиращи се близо първия взрив. Наистина има Зверски много убити
50
3
 
8
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 2 месеца
а кога ше пада от балкона :)