Украйна: Унищожихме големия руски десантен кораб "Цезар Куников"

Той е бил в украински териториални води по време на атаката
14 фев 2024 10:35, Петър Бойчев
509
Украйна: Унищожихме големия руски десантен кораб "Цезар Куников"
Снимка БНР

Въоръжените сили на Украйна са унищожили големия десантен кораб "Цезар Куников" край окупирания полуостров Крим, съобщи днес армията на Киев, цитирана от Ройтерс. Плавателният съд е част от руския Черноморски флот, предава БНР.

"Украинските въоръжени сили заедно с военното разузнаване са унищожили големия десантен кораб "Цезар Куников". Той бе в украински териториални води край Алупка по време на удара", съобщи армията в Телеграм.
Все още няма официални коментари от руска страна за атаката.

По-рано Telegram каналът "Кримский ветер“ съобщи, че около 7 сутринта са се чули експлозии в морето, но не е имало изстрелвания на ракети. Според очевидец е бил поразен руски кораб.

Впоследствие се появи размито видео, показващо как нещо гори в морето. Силна ударна вълна са усетили жители на село Кацивели. Боеприпасите на повредения кораб вероятно са експлодирали. Друг кораб се приближи, за да спаси потъващия кораб, а наблизо се вижда и подводница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още по темата: унищоженруски кораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
458
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
УКРАИНЦИТЕ ОЗЕМЛЯВАТ В РЕАЛНИ ГРАНИЦИ НЕКАНЕНИТЕ ПИЯНДУРНИЦИ, ОТИШЛИ ДА ПЕЧЕЛЯТ ЗА СМЕТКА НА СВОБОДОЛЮБИВИЯ НАРОД ! ДВОЙНИКЪТ НА УМРЕЛИЯ ПРЕЗ 2022г. путин УВОЛНИ КОМАНДИРА НА РУСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ ! УКРАЙНА ПОТОПИ ГОЛЯМ РУСКИ ДЕСАНТЕН КОРАБ Цезар Куников ! НОВИЯ КОМАНДИР ГО ЧАКА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ПЕНСИОНИРАНЕ ИЛИ ВЪЗНЕСЕНИЕ ! АКО МУ Е МИЛ ЖИВОТЕЦЪТ, ДА СИ ПЛЮЕ НА ПЕТИТЕ И... В ТУРЦИЯ, ТАМ ОФЕЙКАХА МНОГО РУСНАЦИ !
457
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Амигос, аз да питам - чия е Авдийвка? А? Хахах.
456
1
 
0
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Да внимават да не дойде "Адмирал Кузнецов", че ще им изтрие цялата държава.
455
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Унищожихме'' , и само това ли ?
454
5
 
6
 
! Отговори
Див Петел преди 2 месеца
Добра новина, но трябва да има повече такива, през ден, два. Само така агресора ще бъде победен.
453
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руският подводен флот в Черно море непрекъснато се увеличава. След края на тази война трябва да се пристъпи към пълната демилитаризация на това море. Твърде е малко за да бъкат в него военни кораби и подводници. На входа и изхода стои султана, който сега е врътнал ключа на проливите. Демилитаризацията ще сбъдне мечтата на дон Буци да плават само лодки и платноходки. Ще е добре най-вече за туризма.
452
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И кво голяма гордост сложили ми 4 неодобрения ,абе вие *** ли сте кои изобщо се интересува от вашето одобрение,сега в Авдеевка разчленяват заслужено нео нацисти ,изверги ,наемни убиици и това е божието възмездие.Щом нож вдигаш от него и загиваш .Такива не са нужни на никои никога ,даже аз си мисля че някои от украинското командване е дал кординатите за искандерите за да се отърве от ненужни свидетели на зверствата
451
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе вие още ли за тоя барутник лаете ,ударили някакъв чартърен кораб и големи грънци ,кои кво ще превозва и закъде .Новината е че Авдеевка е разсечена надве,сега Азовци ще ги вадят като плъхове един по един и до стената.Сутринта новината беше за заловен диверсионен отряд ,като им видяли кво са снимали в телефоните ,директно на място са ги нулирали ,има видео в инстаграм
450
5
 
11
 
! Отговори
Отличник преди 2 месеца
Oще един руски флагман, който си "смени джендъра" на подводница
449
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 455 И за писането на такива глупости като твоите ли плаща Путин? Явно е изтрещял нацяло.
448
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Англичаните много искат да подпалят чергата на Европейския...нали излязоха от него...след нас и потоп... Всъщност на острова отдавна англичани няма.Има някаква интернационална каша и мешавица - новите англичани! Отдавна няма и старите обрани образовани политици таъм...само първосигнални орангутани от колониите с обща култура на български осмокласник... Резултатите са налице
447
4
 
4
 
! Отговори
фандък работа преди 2 месеца
Русия ще нащампова няколко кораба като Цезар Куников с мощната си икономика за два три дена. Няма проблеми и с екипажите серсеми да се бият за Путин с лопата да ги ринеш в Русия.
446
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цезал Куников не е потънал изцяло. Останало е мазно петно на мястото на кораба което все още не е потънало.
445
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичко е пропаганда и агитация! Все още има такива, които се ловят в мрежите на пропагандата, че даже и пяна им излиза на устата, след прочитането на всяка нова лъжа в Интернет. Лъжат и руснаците и украинците.
444
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей, масов убиецо Зеленски, престани да рекетираш България! Това, че унищожи украинците и Украйна, малко ли ти е, че рекетираш и бедна България, какви са тези три пакета "помощи" изрекетирани от бедна България? Малко ли е , че България храни украинските бежанци, които са емигрирали заради теб? Капитулирай, бе Зеленски, вредиш на всички, паааразит!
443
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей, масов убиецо Зеленски, престани да рекетираш България! Това, че унищожи украинците и Украйна, малко ли ти е, че рекетираш и България, какви са тези три пакета "помощи" от бедна България? Малко ли е , че България храни украинските бежанци, които са емигрирали заради теб? Капитукирай, бе Зеленски, вредиш на всички, паааразит!
442
20
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Кораби се правят. Но животи не се връщат. Русия лесно ще направи нови кораби, но кой ще направи нови украинци?
441
10
 
6
 
! Отговори
гост преди 2 месеца
А какво ще кажете за Селидово, май много нацист умря. Ще умират още.
440
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
зеленски сирсски и компания - ПОЧТИ УНИЩОЖИХМЕ УКРАЙНА! ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД!!!!!!!!!
439
22
 
9
 
! Отговори
ghgh преди 2 месеца
Хвалят се, че са потопили кораб произведен 1986г. Ега си чиркаджийте.