Бундестагът отказа да даде на Украйна далекобойни ракети Taurus

Предложението на опозиционния Съюз (ХДС/ХСС) не бе прието
22 фев 2024 15:56, Петър Бойчев
156
Бундестагът отказа да даде на Украйна далекобойни ракети Taurus
Снимка БГНЕС

Бундестагът гласува против предложението на опозиционния Съюз (ХДС/ХСС) за доставка на крилати ракети Taurus на Украйна, съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Предложението бе отхвърлено с гласовете на 480 от депутатите, 182-ма гласуваха "за“, а петима се въздържаха от вота.

Още по темата
В навечерието на гласуването председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц призова партиите от т.нар. светофарна коалиция (ГСДП, "Зелени“ и СвДП) да подкрепят предложението. "Повратната точка“, обявена от канцлера Олаф Шолц, досега до голяма степен "остава само на думи“, коментира той.

На скептиците по отношение на доставките на Taurus за Украйна Мерц заяви, че Германия е би трябвало да е научила от историята, че умиротворяването на режим, който не спазва никакви правила, е безполезно. "Това води до обратното на това, което искаме: сигурност и свобода“.

В предложението на Съюза (ХДС/ХСС) "За истинска повратна точка в германската външна политика и политика на сигурност“ депутатите призовават за "незабавна доставка“ на оръжейни системи, поискани и налични в Германия за нуждите на Украйна във войната срещу Русия, включително крилатите ракети Taurus. Германия трябва да поеме европейското лидерство и координация. Въпреки заплахата от Русия, Берлин обаче остава далеч от "промяна на стратегическата парадигма“, се посочва в изявлението.

Политици от управляващите партии разкритикуваха предложението на опозицията, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
8
 
! Отговори
До59 преди 3 месеца
По голям комунизъм отколкото в ЕС едва ли има някъде,евентуално в Северна Корея,ама може би!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Студен душ !
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До54 Пионки, пионки, колко да са пионки? Въпреки реването и тръшкането на зеления, въпреки безпрецедентния натиск от САЩ, германците ще дадат на укрите от трите най-дългото!
59
6
 
3
 
! Отговори
До 52 преди 3 месеца
Нещо повече...неизбежна е новата желязна завеса,която ще обхване и Русия и Китай. Само с изолация може да се ограничи чумата на комунизма.....поне това ни научи студената война.
58
1
 
3
 
! Отговори
До54 преди 3 месеца
Да знаеш само в каква голяма заблуда си,разликата е само в броя депутати и нищо повече,и тук и там са просто едно пионки!
57
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русофили, какво стана??? Уж Русия се биела срещу НАТО, а пък то НАТО помага на Русия?!
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До За съжаление А бе бyнаk! Кой западняк ще тръгне да взема пример за каквото и да било от България?
55
1
 
1
 
! Отговори
мак преди 3 месеца
До даа, в ес цъфнахме и вързахме, нали.До 32 - см-еш.ник трябва да се кръсти сам.охвалко. Явно всичко прави сам и не ползва услуги на да речем автомонтьор или пекар, които не получават като него хиляди заплата. Но по-скоро дразни, отколкото пише истина.
54
4
 
10
 
! Отговори
Дааа, преди 3 месеца
още им държи влага на швабите ВСВ! Браво на тях. Не са самоубийци! Все пак това е Бундестага, а не колониалния ни парламент!
53
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Германия е независима държава,Бундестагът отдавна да е гласувал контингентът(50)хиляди американци да напуснат страната,да ама те си ги "търпят''
52
10
 
5
 
! Отговори
За съжаление преди 3 месеца
Вече е ясно, че всеки си гледа интереса и никоя държава няма да даде всичко, което може за да се спаси Украйна. Точно по тази причина България трябва да е първа и да даде комплексите С-300. Като видят, другите държави и те ще започнат да дават модерно оръжие. Русия нищо не може да ни направи, защото НАТО ни пази и никой не смее да ни нападне. Трябва да забраним всякакъв внос на газ и петрол от Русия за да покажем на Украйна,че ги подкрепяме с дела а не като Германия, само на приказки.
51
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Убитаци - добави им на реваншистите пенсионери, че като докара Путин тук, собствените им внуци ще духнат на Запад! Защото никой не иска да живее във феодализма!
50
1
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 3 месеца
Ще избягат внуците му ама друг път. Ще има стрелба на месо на границата.
49
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 33 - ей, овньо ти дали си спомняш купонния режим в края на 90-те, дето го докараха милите ти комунисти? Ревеш, ама като докараш руснаците внуците ти някоя нощ ще изсвирясат през границата и ще оплуеш сам тук с "българо-сЪвеЦката" дружба! Май нещо не вдяваш, а? Още по зле ще живееш!
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 42 Виждаме какви пари правиш, кравар. Да висиш в чата и да пишеш простотиите си докато тейко ти си скъсва задникаааа от бачкане за да ти изхранва недораслия дирнииик.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещо еднорозите много вяло мъркат във форума :)
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак ви питам,защо 30 години след окончателното напускане на руските войски от Германия,САЩ продължава да подържа близо 50 хилядна армия там?
45
9
 
5
 
! Отговори
До убитаци преди 3 месеца
Руснаците имат много умни хора. Но всичките избягаха в ЕС или Америка. Който чете научни статии ще го потвърди веднага. Просто КГБ са много добре смазана машина, която не им дава да дишат.
44
0
 
5
 
! Отговори
емиграция преди 3 месеца
До Анонимен .... И къде са тези милиарди , където ги получаваме от България.Боже, откъде се намирате такива сдухани, та да пишете глупости?
43
4
 
0
 
! Отговори
Краси Радков преди 3 месеца
до 38 *** така съм се молил да не пращат ракети швабите на украинските фашисти, *** така съм се молил..... Що си толкова жалъъък бе?