Бундестагът отказа да даде на Украйна далекобойни ракети Taurus

Предложението на опозиционния Съюз (ХДС/ХСС) не бе прието
22 фев 2024 15:56, Петър Бойчев
156
Бундестагът отказа да даде на Украйна далекобойни ракети Taurus
Снимка БГНЕС

Бундестагът гласува против предложението на опозиционния Съюз (ХДС/ХСС) за доставка на крилати ракети Taurus на Украйна, съобщава германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Предложението бе отхвърлено с гласовете на 480 от депутатите, 182-ма гласуваха "за“, а петима се въздържаха от вота.

Още по темата
В навечерието на гласуването председателят на Християндемократическия съюз (ХДС) Фридрих Мерц призова партиите от т.нар. светофарна коалиция (ГСДП, "Зелени“ и СвДП) да подкрепят предложението. "Повратната точка“, обявена от канцлера Олаф Шолц, досега до голяма степен "остава само на думи“, коментира той.

На скептиците по отношение на доставките на Taurus за Украйна Мерц заяви, че Германия е би трябвало да е научила от историята, че умиротворяването на режим, който не спазва никакви правила, е безполезно. "Това води до обратното на това, което искаме: сигурност и свобода“.

В предложението на Съюза (ХДС/ХСС) "За истинска повратна точка в германската външна политика и политика на сигурност“ депутатите призовават за "незабавна доставка“ на оръжейни системи, поискани и налични в Германия за нуждите на Украйна във войната срещу Русия, включително крилатите ракети Taurus. Германия трябва да поеме европейското лидерство и координация. Въпреки заплахата от Русия, Берлин обаче остава далеч от "промяна на стратегическата парадигма“, се посочва в изявлението.

Политици от управляващите партии разкритикуваха предложението на опозицията, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сблъсък НАТО-Русия изглежда неизбежен така че К0пейките какво се радват за тези ракети след като съвсем скоро ще поразяват цели на територията на РФ
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До УКРО-НАЦИСТИТЕ - не батко, това путинистите сте преZряно племе! Ето как вие си представяте войната - могучая засипва Украйна с балистични ракети от Пи4ковци щото е много Могуча и тове и е "право". Нищо дето Кръволока от Кремъл избива жени, деца и старци. Украйна обаче няма право да се отбранява подобаващо! Това е "справедливото" воюване на Путин - срещу хора които де не могат подобаващо да отговорят. Усещате ли се какви сте таракани, а?
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Германците са известни със своя прагматизъм и със сигурност са казали: "то на нас скоро ще ни трябват тези ракети, та на вас ли да ги харижем...?"
79
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски вече праща електронни призовки на всички украинци по света, а някакъв откачен пише, че Украйна никога не била провеждала мобилизация. Тук наистина пишат луди хора.
78
4
 
6
 
! Отговори
СТРАХУВАМ СЕ НЕ ОТ преди 2 месеца
УКРИТЕ, А ОТ НЕЗДРАВИЯ НАЛУДНИЧАВ БЛЯСЪК В ОЧИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ И КЛИЧКО
77
3
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 месеца
"Украйна никога не е провеждала мобилизация и се бие със редовната си армия." ---- ----- --- Или се базикаш за да правиш майтап тук, или си болен.
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Шоуто тепърва започв ..... по скоро ще им даде от химическите, като суперпамперс 2,0 със касетъчен пълнеж...
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Копейките ни убеждават, че Западът бил против Русия, а пък то двете най-мощни западни икономики отказват помощ за Украйна и по този начин помагат на Русия??
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 67 - не бе, моля те - Луканов хич "нищо общо нямаше с Москва"! Ама съвсем нищо! Просто тея дето "сега ни управляват" му затвориха устата след като делна уууубаво цялата комсомолско-комунистическа баница! И така се пръкнаха новите "селф-мейд" капиталисти на които соя се до дръти комунистически родове стига.
73
3
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
И те горките "чехъли" под тотален контрол като при нас!
72
3
 
6
 
! Отговори
СВЕТА МОЖЕ ДА БЪДЕ преди 2 месеца
СПАСЕН ОТ ТЕРМОЯДРЕН-АПОКАЛИПСИС САМО АКО СЕ СВАЛИ ОТ ВЛАСТ НЕЗАКОННАТА НАЦИСТКА ХУНТА В КИЕВ
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До 52 .... няма да има желязна завеса, защото желязото е скъпо и се доставя от Русия...
70
3
 
6
 
! Отговори
На преди 2 месеца
укрите войниците им са на привършване. Даже и тези дето ги ловят от улиците. Пари за наемници нямат та търсят доброволци. Е,успех в намирането.
69
4
 
5
 
! Отговори
УКРО-НАЦИСТИТЕ преди 2 месеца
КОИТО ГУБЯТ ВОЙНАТА ИСКАТ ТЕЗИ ТАУРУСИ, ЗА ДА УДАРЯТ РУСКИТЕ СИЛОЗИ С МЕЖДУ-КОНТИНЕНТАЛНИ РАКЕТИ И ДА ЗАПАЛЯТ СВЕТОВНА ЯДРЕНА ВОЙНА > това им е последния ход
68
1
 
0
 
! Отговори
До60 преди 2 месеца
Това"не даване"е просто за камуфлаж,Германия е един от най големите донори на Украйна в тая война,ама ти пак си мисли че са "независими" и не дават,няма лошо!
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 49 ==== "спомняш купонния режим в края на 90-те, дето го докараха милите ти комунисти" ... отлично го помня и няма нищо общо с руснаците... по скоро го създадоха тия, дето сега ни управляват.. като родителите на софийското кметче ухото, генерал - гнома..
66
5
 
1
 
! Отговори
Шоуто тепърва започв преди 2 месеца
Джо Байдън ще даде още ATTACKMS и касетъчни играчки на Украйна
65
4
 
4
 
! Отговори
На преди 2 месеца
г-н Зеленски е ясно, че болката не е голяма - срамът е голям!
64
10
 
3
 
! Отговори
FCKPTN преди 2 месеца
Украйна никога не е провеждала мобилизация и се бие със редовната си армия. Джуджето вече на няколко пъти прави мобилизация в РФ и пак не му достигат. Украйна със FPV дронове си праска всеки ден рyшляцu а като добавим и хаймърсите месомелачката за 0pkuте е пълна
63
2
 
5
 
! Отговори
аха преди 2 месеца
само не разбирам защо им е на руснаците да ходят в Берлин. Те и немците не искат