На Острова: Oбвиняват още един българин за шпионаж

Заподозрян е за шпионаж в полза на Русия
27 фев 2024 21:15, Александър Попов
54
На Острова: Oбвиняват още един българин за шпионаж
Снимка: Pixabay

Великобритания ще повдигне обвинение в заговор за извършване на шпионаж в полза на Русия срещу шести българин, съобщава Нова тв.

"38-годишният Тихомир Иванчев ще бъде обвинен в заговор за получаване, събиране, записване, публикуване или предаване на документи или информация, която би могла да бъде или е била предназначена да бъде пряко или косвено полезна за цел, накърняваща сигурността и интересите на държавата”, посочват от британското обвинение.

Група от петима българи вече е разследвана по обвинения в заговор за събиране на информация в полза на Русия в периода от август 2020 г. до февруари 2023 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
НЕ СА ШПИОНИ преди 1 месец
АЛО СПЕЦИАЛНА разунавателна информация се събира през лични документи, с холограми ,антени,нано скенери и нано микрофони ,през всички телефони вкл смартфони.. В минитерства и ведомства има нарочно доставени спец ра съоръжения з а источване на всичко .АКо са намерили БЪлгарскатая армия да се наградят. Тука подставени престъпници на власт се подиграват че май сме имали АРМИЯ.. вижте Румен Радев пилот на миг 29 .
28
1
 
4
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Хайде сега да изпратят пишман-шпионите в някой трудов лагер да им дойде акъла...в никакъв случай не бива да ги връщат у нас!!!Срамувам се че съм българин,заради тези...
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой нормален човек днес би се занимавал с шпионска дейност. Това е нелепо. Просто искат да изкарат България русофилска, за да може правителството още повече да се опитва да се подмазва и опровергава това, като прави всякакви отстъпки и раздава България. Управляващи, съвземете се. Защитите сънародниците ни.
26
2
 
5
 
! Отговори
Нееее преди 1 месец
Тези наши съюзници клеветят и позорят български граждани. Ясно колко ни уважават.
25
8
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
007 а сега де тия вече ни обявиха за шпиони всички,абе кажи му остров всичко в лево.Психясала Индия,извинете грешка на езика,Индобритания.
24
2
 
9
 
! Отговори
Сем. Бомбаджиеви преди 1 месец
До Анонимен 43 - Когато те гепят на Острова или в САЩ, жална ти майка. Това на нормален език означава, че разполагат с унищожителни доказателства за извършване на шпионска дейност. Чорапът и кръвчица да просере, няма да може да ги извади от кауша на Острова. Там същите ще бъдат бели робини на африкан-британците. Голем кеф им иде, а дотогава ще лъскан наровете на панделата и ще се проклинат, че са ги прецакали толкова евтино.
23
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че, то Дребнобританците спокойно могат да обвинят минимум 70% от българите които живеят там в шпионаж в полза на РФ - ние си оставаме русофили без значение къде живеем!!!
22
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Англичаните както мразят руснаците, така мразят и нас, хич не им вярвам на глупостите. Като отвориш техен вестник и виждаш как нахъсват хората с пълни измислици и небивалици. Манипулират обществото яко.
21
0
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 1 месец
Да, лежат в затвор и делото още тече. Как мислиш се е стигнало до името на този - някой го е изпял
20
4
 
8
 
! Отговори
Сомунист преди 1 месец
До Анонимен Баце, че ви бацнат и тука. Опичайте си пиУешките мозъчета - не сте го закъсали за копейки!
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли Грозев е "разследвал" и подал сигнала ?
18
4
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 1 месец
Няма лошо да си чистач, стига да си изкарваш парите честно, а не да ти превеждат рубли от Кремъл - ей това е кокошкарството. Поне шпионирай за твоята си държаваПросто в България обичат да си мислят, че всички в Англия и на Запад едва ли не живеем в мизерия. Живота е такъв, какъвто си го направиш.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Благодарение на некадърното и корумпирано управление под "вещото управление"на англосаксонските им господари беше разбито всичко свързано с разузнаване и контраразузнаване." - Викаш "Кой ми ссраа в гaщитe", a?
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофилията ше ви изгори главите в България
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България има руски фирми и руснаци идват под тяхно прикритие. Пътуват свободно. На хранилка там са някои сериозни хора от българския висш ешелон и разни които открай време са тарикати. Дори няма да казвам имена.
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма какво да го съдят, направо по бързата процедура
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички русофили под ключ на тъмно
12
5
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 1 месец
Ами има. Но тия 6имата са били мулета за паспорти и тн. Не са извършвали нещо сериозно. Едната е била маникюристка, другата рецепционист, шофьор, безработен, бояджия и тн. Хвърлили са им по 50 копейки и те са почнали
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заговор предполага и отсрещна страна, с която да заговорничат? Или са само предположения за намерения, които косвено могат да представляват, а могат и да не представляват някаква заплаха?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко елементарна граматика за Сашко: или трябва да се пише ''обвиняват еди кой си за шпионин'', или ''обвиняват еди кой си в шпионаж''. Няма ''обиняват за шпионаж'' на български език.