Украйна се похвали за взривения жп мост в Русия

Пострадал е мост над река Чапаевка в област Самара
63
Украйна се похвали за взривения жп мост в Русия
Снимка: БГНЕС

Украйна заяви, че е взривила железопътен мост в югозападната част на Самара в Русия, тъй като той е бил използван за превоз на "военни товари", предаде АФП.

Инцидентът е последният от поредицата взривове, насочени срещу руската железопътна мрежа, която според Киев Москва използва за придвижване на войски и оборудване за инвазията си в Украйна.

Още по темата
"Железопътният мост над река Чапаевка в руската област Самара беше взривен. На 4 март 2024 г., около 6:00 ч. сутринта, мостът беше повреден чрез взривяване на носещите му конструкции", заяви военното разузнаване на Украйна.

То заяви, че Русия използва железопътната линия за транспортиране на боеприпаси от завод в град Чапаевск и че повредата ще я извади от строя за "дълго време".

"Взривно устройство е повредило стълб на железопътен мост" над река Чапаевка, съобщи официалната руска агенция ТАСС, като цитира източник от спасителните служби.

След нападението движението по линията е било преустановено, но по-късно е възстановено.

Руският железопътен оператор заяви, че "намеса на неупълномощени лица" е причинила инцидента и че никой не е пострадал.

Службите за сигурност в региона са започнали наказателно дело за "саботаж", съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия има оръжия които са равносилни на ядрена бомба без радиация, но по странен начин не ги използва, но при голям зор ще е неизбежно, ще е жалко за жертвите.
54
2
 
1
 
! Отговори
аз преди 4 месеца
Евро джендърите ще предизвикат Путин да започне истинска война в Украйна която най-вероятно ще продължи три дни а още изначално е ясно кой ще бъде победителя
53
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хареаса ми как издиша новината: ВЗРИВЕН жп мост, повредена носеща структура, само една колона и на края - по-късно СЪЩИЯ ден движението е възстановено.
52
7
 
14
 
! Отговори
Хахо преди 4 месеца
Руснаците настъпват по всички фронтове и приближават Харков.На укрите не са им останали войници понеже 3 млн.мъже избягаха в чужбина
51
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 53 Я пак? Няма да те питам в първите дни на СВО укрите колко моста сами си взривиха. И тех ли ще ги пишеш във "Война и мир"? За ударените сгради от некадърното пво и ракетни установки между жилищните блокове няма да ти напомням. МОЛ дето зарежда ракетни установки е военен обект, ако не знаеш. Хоспис и пицария пълни с чуждестранни униформени също е военен обект. Откакто го думнаха с 2 ракети в Киев английския съветник по тероризма спряха набезите по земя към цивилния Белгород. Опа!
50
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те така се "хвалеха" и за кримския мост, но после като се разбра, че са загинали само цивилни, никакви военни е нямало, се умълчаха.Това е табиет на западната цивилизация. Първо пускат новината и ако няма голяма обществена реакция, признават си.
49
5
 
18
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 4 месеца
Мнооого вярно сте го написали- Украйна се похвали!!! Както казваше баба ми: А, стига сте разтягали лакуня бре!
48
6
 
15
 
! Отговори
мда преди 4 месеца
Ако съм на Путин бих думнал мостове на запад от Киев, като отговор.
47
7
 
14
 
! Отговори
До бай Дрън 49, 50 преди 4 месеца
Ако започнем да изброяваме колко неща е взривила Русия в Украйна, ще напишем книга с обем на Война и мир, ще засенчим Лев Толстой.
46
2
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Вижте сега. Това е равносилно някой да взриви нашите Дунав Мост, защото по ЖП линиите се изнася оръжие за Украйна. Преедставяте ли си какво ще означава това и за нормалните хора?
45
7
 
26
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
Чист терористичен акт. Русия колко моста е взривила в Украйна? Израел и Украйна се оказаха най-големите терористи в световен мащаб. Дори Алкайда им завиждат вече.
44
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 47 За разлика от руските терористи, украинците атакуват само военни съоръжения.
43
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Типичен терористичен акт
42
3
 
29
 
! Отговори
Ще се похвалят ли преди 4 месеца
и за атентатите, които организират срещу журналисти? Ще се похвалят ли и с кървавия си списък с име Миротворец, в който с кръст зачеркват имената на убитите и пишат ЛИКВИДИРАН. Уникална демокрация и човеколюбив режим! Урсулка, Борел, Денков, Гаргамел, пратете им още пари. Веднага! От закуските ки вземете и им дайте на тези алтруисти и борци за човечност и правда!
41
4
 
18
 
! Отговори
От 2014 бомбардират преди 4 месеца
Донецк и на улиците, в училища ибдртски градини, в храмовете има редовно изботи и заклани от Нацистките номбардировки. ЗА ТЕЗИ СИ ПОСТИЖЕНИЯ ЗАЩО НЕ СЕ ХВАЛЯТ? ЧЕ ТО СИ Е ЗА ХВАЛБА, ТАКОВА ПОСТИЖЕНИЕ!!
40
2
 
24
 
! Отговори
Десетки, стотици преди 4 месеца
атентати направиха Укро-нацитата и има хиляди цивилни убити. На запад не си мърдат пръста да проверят какво става. Даже публикуват статии в които Укротежима се хвали с взривовете.
39
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Взривили някакъв си мост в необятната руска страна, а руснаците им сринаха цялата държава! Това което правят едва ли е в интерес на Украйна. Дано Господ най-после вразуми войнолюбците.
38
11
 
5
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 4 месеца
Когато, 39, империята се разпадне. В ход е вече. Усилен е.
37
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След всяка подобна хвалба следва оттегляне с няколко десетки км на запад.
36
10
 
4
 
! Отговори
България !!! преди 4 месеца
Ако те нападнат трябва да се защитаваш !!! Кога ще спрат тези войни ???? Всичко е за власт и пари !!!