Украйна извика посланика на Ватикана след изказването на папата

Киев крайно разочарован от думите на главата на католическата църква
11 мар 2024 23:10, Красимир Ангелов
96
Украйна извика посланика на Ватикана след изказването на папата
Снимка: БГНЕС

Украйна извика във външното си министерство посланика на Ватикана в страната след думите на папа Франциск, приканващи Киев да "вдигне бялото знаме", предаде Франс прес.

Пратеникът Висвалдас Кулбокас е бил информиран, че Украйна е разочарована от думите на папата относно бялото знаме и необходимостта да се прояви кураж и да се преговаря с агресора, се казва в изявление на украинското външно министерство.

Украинската дипломация обвини папата, че дава легитимност на правото на по-силния и насърчава по-силните да продължават да игнорират международното право.

"Ръководителят на Светия престол трябваше да изпрати сигнали на международната общност относно необходимостта за незабавно обединение на силите, за да се гарантира победата на доброто над злото и да отправи призив към агресора, а не към жертвата", се казва още в текста.

Украинският президент Володимир Зеленски вече реагира остро още вчера на думите на папата, като увери, че неговата страна никога няма да вдигне бялото знаме пред Москва.

Това изявление папата направи в интервю за швейцарската телевизия РТС, заснето през февруари и разпространено в събота. Още същия ден Ватиканът се опита да внесе яснота в изказването на папата и че понятието "вдигане на бяло знаме" означава прекратяване на военните действия - едно примирие, постигнато чрез куража да се преговаря, отколкото предаване.

Днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че вижда в думите на папата не призив към Украйна да капитулира, а да по-скоро призив за преговори, предаде ДПА, като се позова на руски медии. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: ВатиканаУкрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А, според кое международно право, по-силният - Украйна, убиваше деца и жени на по-слабия - Донецк 8г? Тогава не им беше изгодно да се позовават на международното право.
59
7
 
34
 
! Отговори
Коко преди 2 месеца
Не искаш мира нати секира.Мега глупави хохли.
58
6
 
36
 
! Отговори
Няма преди 2 месеца
По-нагъл окраинец.
57
7
 
40
 
! Отговори
Лейди Хас Мокар преди 2 месеца
Проблемът не е в бялото знаме а в белия прах!От Ватикана бавят доставките!
56
6
 
41
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Щом надрусаното джудже тръгна да чете "конско" и на папата , явно дрогаta му идва повече.
55
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако Украйна не развее бяло знаме, ще загуби излаз на море, Папата е голям играч и е навътре в нещата.
54
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Надяваме се че миниатурната дигитално-аналогова гилотинка за челастрене на зеле за трушия о-време ще бъде докара в Киев.
53
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Папата е казал Зелето да вдигнело "бялото" и да се разкарат. Посланник, Вие няма какво да им слушате врелите некипели неумности. Това един народ дето системно до сега нарушаваше поне три от Заветите: НЕЛЪЖИ - НЕКРАДИ - НЕУБИВАЙ,Кажете им в кородора едно истинско АНАТЕМА, Ей Мен, Ей Мен, Ей Мен!
52
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като папата е казал до тук сте
51
4
 
9
 
! Отговори
Абдуллреззак Сикерим преди 2 месеца
Малойумното буггарашко копелдаче от Тчикаго се включи пак да серрее по форума.
50
32
 
3
 
! Отговори
ЧЕРЕН ПАПА ФРАНЦИСК преди 2 месеца
НА КОЛЕНЕ ПРЕД ПУТИН НАШИЯ ЕДИНСТВЕН БОГ ! ДА ПОЧИТАТЕ И СИНА МУ ЛУЦИФЕР СВЕТЛОНОСЕЦА ГОСПОДАРЯ НА АДА!
49
27
 
6
 
! Отговори
Дъртак преди 2 месеца
Папешата е превъртял отвсякъде, като ония дъртаци от ООН.
48
10
 
17
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
И Папата бе "анатемосан"!Как тъй ще иска мир без Русия да е победена?
47
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лесно му е на тоя зевзек друсогъзец джуджак да се репчи даже на папата. Нали няма той да ходи да гине на фронта, нито аверите му, дети се мислят за богоизбрани. Гоите ще отиват да ***, сиреч обикновените украинци.
46
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе Русия като започне с ядрения Калашников и точно за десет минути Украйна е на радиоактивно стъкло. В буквалният смисъл на думата, Русия може да пробие дупка през Украйна, до другият край на планетата няколко пъти. Русия е в състояние да унищожи всичко, повече от десет пъти само с триадата си. За другите гадости няма смисъл от коментар... Онези другите и те го могат де...
45
6
 
30
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
Диана колективния запад го превърна във война,и слава богу че Русия не се подаде на техните напъни за тотална война.Просто запада разполага с напечатани пари в излишък,а Русия с природни ресурси. И този конфликт е в полза само на САЩ,просто става въпрос за природния газ и пазара му.
44
6
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 месеца
До *** Беше специална операция, но се превърна във война...Специалната операция не предвижда толкова смърт и такива боеве..Аз се срамувам от позицията на ЕС в случая - те позволяват на криминалните негодници в Украйна да тероризират целия свят!..Европа се бори за правото на Буквата, а не на Смисъла на Закона в случая и това е срамно-но,"търсете англичаните"! Те започнаха този карнавал!Сега английското плашило ходило до Венецуела да разговаря с Мадуро-те сигурно са научили нещо, но не и ЕС
43
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киевската хунта тъкмо беше почнала поход срещу православието и се четкаше на Папата да им ходи на гости, и получи леден душ.
42
8
 
24
 
! Отговори
тъпомер преди 2 месеца
Диана това е специална операция а не война,ако беше война от Украйна нямаше да остане нищо,прави разлика.А до драсканиците на колективния запад,надали имат и 40% достоверност.
41
3
 
25
 
! Отговори
Soxo преди 2 месеца
да игнорират международното право - че то укрите и УСА от десетилетие вече го нарушават, но за тях е ок, няма проблеми. Никой вече не говори за грубото нарушаване на договора за не разширение на НАТО-то, за показването от укрите на минските споразумения и т.н. и т.н. С една дума - крадеца вика дръжте крадеца.