Гешев иска Славов "да бъде осъден като клеветник и лъжец"

Министърът в оставка няма да се яви в съда
21 мар 2024 17:00, Нели Христова
19
Гешев иска Славов "да бъде осъден като клеветник и лъжец"
Снимка: БГНЕС

Министърът в оставка и подсъдим Славов най-вероятно няма да се яви в съда и показва отношение към това, което той нарича "съдебна реформа". Ето това е явно съдебната реформа според него и кръгът, който гравитира около него. Ще настоявам да бъде призован в качеството на подсъдим, за да мога да задам въпросите си към него за неговите твърдения, които не почиват на никакви факти и са лъжа. Много е тъжно министър на правосъдието да лъже. Министър на правосъдието в европейска държава.

Това заяви бившият главен прокурор Иван Гешев, който заведе дело срещу Атанас Славов по повод изказването на правосъдния министър, че бившият обвинител номер едно има връзка с кръга около Мартин Божанов – Нотариуса, предаде репортер на БГНЕС.

"Безпрецедентно е може би, че министър на правосъдието е подсъдим", каза Гешев и подчерта, че е искрено притеснен за неговата вменяемост "предвид твърденията му, че съм Господ", затова ще настоява и за съдебно-психиатрична експертиза.

По думите му, ако се окаже, че Славов не може да ръководи постъпките си и да разбира действията си, това приключва и въпроса със съдебната реформа. "Аз съм искрено притеснен за това, което той прави в Министерство на правосъдието, ако се окаже, че е невменяем", добави той.

Гешев очаква и ще иска от съда Славов "да бъде осъден като клеветник и лъжец".

Гешев коментира и че поради имунитета на депутата от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков делото, което е завел срещу него, е спряно. „Явно политическият боклук в Народното събрание, защото това са боклуци и работници в бардака, ако цитирам класика Христо Иванов, който каза, че Борисов е най-добрият сводник в бардака на властта, а сега в момента всички са в този бардак, т.е. те са работнички. Работничките в този бардак се крият зад имунитета си и в резултат на това делото е спряно. Вероятно ще бъде спряно и за лицето, което твърдя, че също е клеветник – казва се Минчев, шеф на една от комисиите в НС, макар и временна", заяви той.

Бившият главен прокурор настоява тези две лица да се откажат от имунитета си. "Те се крият, защото според мен са лъжци", смята той.

Според Гешев единственият успех на това правителство е, че "незаконно и в нарушение на принципите на върховенството на закона отстраниха главния прокурор". Той определи случая "Кьовеши срещу Румъния" за идентичен и отбеляза, че Европейският съд за правата на човека е казал, че това е незаконно.

По думите му отстраняването му от поста главен прокурор "беше спойката за съединяване на правителството".

Гешев отрече да познава Мартин Божанов – Нотариуса. "И въобще не ме интересува. Това е треторазреден измамник с каквито е пълна цяла София. Това е един дребен измамник, който има връзки и започнал да се хвали с различни имена и привлича някакви пари. Защо няма комисия за Петьо Петров – Еврото, за Алексей Петров? Защо няма за атентата срещу главния прокурор на страна от ЕС", попита той и добави, че Нотариуса е дребен измамник, а разликата между Нотариуса и Петьо Петров – Еврото е "между Космоса и Земята".

Бившият главен прокурор заяви, че по негово време са се разследвали измамници, Нотариуси, Баневи, Арабаджиеви, Божков, Миньо Стайков, руски шпионаж, телефонни измами, а сега се "взимат пари, за да се прекратят, за да се оправдаят и за да се покрият политици поради политическите контакти на съдебната власт". „Точно защото работех е атаката срещу мен, в която се обединиха политици и олигарси", каза още той.

Гешев е категоричен, че докато е бил главен прокурор недосегаеми хора са били в ареста, а в момента ги пускат.

"Съдебната реформи приключи с незаконното изменение на Конституцията и в момента съдебната власт е на каишка при политиците. И сега борбата е тази каишка кой ще я държи. Така че всичко приключи, радвайте се на престъпността от 1990-е години, бъдете щастливи от битовата престъпност, от организираните групи, които вече не се разследват в центъра, а са по места, от прекратените дела за политици", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Правилно преди 1 месец
Явно гешев е прав славов се дьржи като невменяемЕкспертиза е решението
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гешо е плешив и Славуца е плешиво куче :)))
13
2
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 1 месец
Самия факт, че съществува безнаказано под вещото ти управление на прокуратурата, е достатъчен повод да те окачат.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Славов изобщо не трябва да му се позволяват каквито и да е държавни длъжности, защото не е роден в България. Ако бяхме нормална държава и за това трябва да бъде осъден и то със затвор понеже е узурпатор. Въпросът е кой ги вика такива които не са родени и не са живели в България? Кои са кукловодите които се крият зад канадци и кобурги?
11
0
 
1
 
! Отговори
Масова сеч преди 1 месец
МВР и Прокуратурата убиват масово Българи чрез ЦПЗ-та!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименСтрахуваш ли се от истината? И кой си ти да му забраняваш да говори?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гешев,Той спечели и запорира над 200 милиона лева пари крадени от олигарха Иво Прокопев, но първата ваша работа на Христо Иванов и Кирил Петков беше чрез КОНПИ да му ги върнете.Нали така?
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гешев,Защо да я е сготвил, тя сама взе 75 000 евро подкуп на пъпа на София пред всички. После три съдебни инстанции я осъдиха.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП и ДБ са в основата на организираната престъпност в България. Те направиха всичко възможно олигарсите като Банови, Арабаджиеви, Миньо Стайков и Васил Бижков да не бъдат съдени.
6
2
 
2
 
! Отговори
Гешев, преди 1 месец
Хайде спечели поне едно дело в съда,защото за 25 г.работа в Прокуратурата,нямаш нито едно,с изключение на Иванчева,която " сготви".
5
3
 
4
 
! Отговори
Къде е Държавата преди 1 месец
От името на Гешев действа цяла Пернишка банда в района на София - Дупница, банда за изнудване, убийства, заплахи! В бандата са Юлиян Борисов Георгиев от Перник ул Протожерица местн Ралица 5, Филип Георгиев, Дончо, Ани, Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол, Инспектор Стоил Стоилов Първо РПУ ПЕРНИК, роми, Светозар, Здравко, Стоил......! ОПГ убива хора от името на Иван Стоименов Гешев! Сложно ли е!?
4
0
 
0
 
! Отговори
Къде е е Държавата преди 1 месец
От на Гешев действа цяла Пернишка банда в района на София - Дупница, банда за изнудване, убийства, заплахи! В бандата са Юлиян Борисов Георгиев от Перник ул Протожерица местн Ралица 5, Филип Георгиев, Дончо, Ани, Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол, Инспектор Стоил Стоилов Първо РПУ ПЕРНИК, роми, Светозар, Здравко, Стоил......! ОПГ убива хора от името на Иван Стоименов Гешев! Сложно ли е!?
3
3
 
7
 
! Отговори
комшийке моя преди 1 месец
абе де е сийка :))))))))
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой беше Гешев? Кой му позволи да говори пред медиите?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
смешев ко стана с оставката дето я скъса ?