Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна

Унгария предпочита здравия разум
22 мар 2024 13:19, Петър Бойчев
159
Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна
Снимка БГНЕС

Западните страни може да изпратят военни в Украйна през следващите месеци, не изключи унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на радио Kossuth.

"Това, което беше невъобразимо преди два или три месеца, два или три месеца по-късно се превръща в ежедневие. Спомням си, когато германците казваха, че не са готови да изпратят смъртоносни оръжия в Украйна, че предпочитат да изпратят оборудване и каски. И сега те казват, че Германия трябва да прехвърли на Украйна такива ракетни системи, които могат да бъдат използвани за удар по Москва“, заяви унгарският политик, предава Фокус.

Според Орбан политиците в Брюксел водят своята война срещу Русия на страната на Украйна, там цари войнствена атмосфера, войнствена реторика и военна логика. В същото време Будапеща предпочита здравия разум, Унгария смята, че конфликтът не е футболен мач, в който човек трябва да избира страна.

Орбан заяви още през пролетта на 2023 г., че европейските държави постоянно балансират на ръба на война с Русия. Той заяви, че Западът доставя все по-смъртоносни оръжия на Киев и дори може да стигне до изпращането на "мироопазващи войски“.

Идеята за изпращане на военен контингент в Украйна беше изразена от френския президент Еманюел Макрон през февруари на международна конференция в подкрепа на Киев. Тогава никой от участниците в срещата не го подкрепи.

В същото време, както пише вестник Le Monde, френските власти започват да разглеждат въпроса за изпращане на военни в Украйна през лятото на 2023 г. През февруари 2024 г. Макрон заяви в тесен кръг, че "тази година“ "ще трябва да изпрати момчетата в Одеса“.

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви, че Франция вече подготвя контингент, като на първия етап той ще наброява около две хиляди военнослужещи.

Според депутата от Радата Алексей Гончаренко, Париж уж обмисля възможността за изпращане на военна мисия в регионите на Украйна, граничещи с Беларус, за да освободи разположените там части на украинските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
4
 
! Отговори
Жири преди 1 месец
Русия е великодушна . Ще им върне върне войниците , ама напред с краката
150
4
 
0
 
! Отговори
НИМРОД преди 1 месец
До нека да изпратят ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕТВЪРТ ВЕК УПРАВЛЕНИЕ НА ПУТИН ПОКАЗВА, ЧЕ ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ!! Путин и Медведев са ПАЛЯЧОВЦИ не по различни от Зеленски!! Днес и утре те са заети с честването на празника на радостта ПУРИМ!! Честит им празник!! Жертвата е поднесена пред олтара на Бога им !!
149
1
 
1
 
! Отговори
НИМРОД преди 1 месец
Апетита идва с яденето. ПОВЕЧЕ ОТ ЧЕНВЪРТ ВЕК РУСИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЛИБЕРАЛИТЕ НА ПУТИН!! Плачевното състояние в което е армията и службите е в резултат от поведението на един КРЕМЪЛСКИ МЕСИЕН ШОУМЕН, който по нищо не е различен от КИЕВСКИЯТ ШОУМЕН!! Не мога да си представя как щяха да приключат събитеята в Украйна ако на власт в Кремъл беше КОБА!! ЦЯЛОТО УКРАИНСКО РЪКОВОДСТВО ЗАЕДНО С ФАМИЛИИТЕ ИМ ЩЯХА ДА СА МЪРТВИ!! Но за радост на Киев в Кремъл е ЛИБЕРАЛА ПУТИН!!
148
1
 
14
 
! Отговори
нека да изпратят преди 1 месец
Путин ще им ги върне......насипно.
147
0
 
13
 
! Отговори
Пацифист преди 1 месец
Като започнат да идват обратно в цинкови костюми, какво ще обясняват, а и кой ли *** ще иде доброволно. Веднага да почнат рапортите за напускане
146
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малкият путин да внимава НАТО да не изпрати войски в Будапеща
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 146: За да не изпарят Сибирските приятелчета София примерно ...
144
7
 
1
 
! Отговори
За преди 1 месец
Мен Костя Рубльов ще строи инфраструктурата на НАТО базите в България. И ще бъде първи отдал безвъзмездно имуществото си за тази задача.
143
14
 
2
 
! Отговори
Защо преди 1 месец
Защо да не изпрати, гей унгарски путинисти лигав
142
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Орбан е класически лицемер - подкрепя кървавото джудже, но яде хляб от Европа. Много жaлък, много... Все пак ще ми е интересно да му гледам суратя, когато руснаците обявят Лилипутин за чуждестранен агент по стара кагебистка традиция.
141
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видя се, че ЕС не е способен да се справя с кризи и то благодарение на САЩ! Видя се, че НАТО не може да воюва с организирана и тренирана армия! Не познават военнто дело на практика. Щом талибаните ги разкостиха... Сега ще я объркат съвсем. Ако имаха ресурса и силите още преди година щяха да сложат Путин на колене. Заради техните сметки се избиват хикяди украинци. Еусия няма да остане сама. 2/3 от държавите в света не са на страната на САЩ и ЕС, не подкрепят войната.
140
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
гей рота русофили няма ли да пратим Костя копейкин комадир за нощно време естествен камуфлаж ..Бяла златка втори ранг Волен сидеров инжинер химик практик .. тошко африкански и слави 4алга подръжка корнелия нихова гола карте4арка и Румен рундю Радев грипена Редник защото за нищо дуго и нестава .. от русия ще им дадът кармаза *** с пентаграм и Някой надарен загорял Ахмадовец за полит рук и в щурм
139
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ко ши прай макарона като почнат да кацат черни чували на френските летища, ъ? Ъпо парче е тоя....
138
13
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Марат Касем, бивш главен редактор на руския пропаганда канал "Спутник Литва", наскоро освободен под гаранция от затвора, направил пълни самопризнания за целта на дейността му в Литва. Ролята на руския канал "Спутник Литва" е била да промотира руската пропаганда, да покдлажда конфликти в обществото и да дестабилизира държавата. Марат Касем е решил да не се връща в Росия заради собствената си безопасност.
137
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз предлагам да се включим и ние с една рота, която да включва - командир Тагарев и членове ротници - Паси, Плювналиев, Инджев, Дайнов, дебелия Йорданов, Стоян Михалев, Боян Расате, *** Киро, Гнома, Ристю Иванов, Кокоро, Лорер, Буци Пъмпкин, Даниел Митов, Мара Габриел (за готвачка и други нужди), Мрънколай Денков, дъртото грозно Наде, баба Елена Поптодорова да ги маже с крем, Зайо Цицин, Горан Благоев и още десетина. Чрез изпращането им на фронта, ще се борим за по-добро бъдеще на България.:))
136
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи СССР 2.0 може да праща войски в Украйна, а западът не, така ли? И защо, Орбанчо?
135
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Орбан често бил ползван от Лилипутин за нощно гърне и ***. Оттам и външния му вид.
134
3
 
7
 
! Отговори
Фон Урсула преди 1 месец
Войната ще ни е полезна за зелената сделка, въглеродния отпечатък и екологията в Европа.
133
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Витя, Витя, не те слуша глЪвата, както и на руският ти авер Вова. На ли знаеш - с какъвто се събереш
132
13
 
4
 
! Отговори
Шаро преди 1 месец
Орбан влачи, диря няма....