Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна

Унгария предпочита здравия разум
22 мар 2024 13:19, Петър Бойчев
159
Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна
Снимка БГНЕС

Западните страни може да изпратят военни в Украйна през следващите месеци, не изключи унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на радио Kossuth.

"Това, което беше невъобразимо преди два или три месеца, два или три месеца по-късно се превръща в ежедневие. Спомням си, когато германците казваха, че не са готови да изпратят смъртоносни оръжия в Украйна, че предпочитат да изпратят оборудване и каски. И сега те казват, че Германия трябва да прехвърли на Украйна такива ракетни системи, които могат да бъдат използвани за удар по Москва“, заяви унгарският политик, предава Фокус.

Според Орбан политиците в Брюксел водят своята война срещу Русия на страната на Украйна, там цари войнствена атмосфера, войнствена реторика и военна логика. В същото време Будапеща предпочита здравия разум, Унгария смята, че конфликтът не е футболен мач, в който човек трябва да избира страна.

Орбан заяви още през пролетта на 2023 г., че европейските държави постоянно балансират на ръба на война с Русия. Той заяви, че Западът доставя все по-смъртоносни оръжия на Киев и дори може да стигне до изпращането на "мироопазващи войски“.

Идеята за изпращане на военен контингент в Украйна беше изразена от френския президент Еманюел Макрон през февруари на международна конференция в подкрепа на Киев. Тогава никой от участниците в срещата не го подкрепи.

В същото време, както пише вестник Le Monde, френските власти започват да разглеждат въпроса за изпращане на военни в Украйна през лятото на 2023 г. През февруари 2024 г. Макрон заяви в тесен кръг, че "тази година“ "ще трябва да изпрати момчетата в Одеса“.

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви, че Франция вече подготвя контингент, като на първия етап той ще наброява около две хиляди военнослужещи.

Според депутата от Радата Алексей Гончаренко, Париж уж обмисля възможността за изпращане на военна мисия в регионите на Украйна, граничещи с Беларус, за да освободи разположените там части на украинските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
5
 
20
 
! Отговори
Гр преди 1 месец
Един политик с разума си
130
26
 
8
 
! Отговори
история преди 1 месец
До Историята се повтаря Путин тръгва с 500 000 войници към Киев и след 3 год завършва пред Херсон с обратен поход към кремъл.
129
2
 
16
 
! Отговори
косвени улики преди 1 месец
ако има скок в цената на памперсите - там са!
128
3
 
15
 
! Отговори
Аха! Ясно! преди 1 месец
Затова ли белите чаршафите поскъпнаха? - за бели знамена ли?
127
5
 
27
 
! Отговори
Историята се повтаря преди 1 месец
1812 Наполеон тръгва с 600 000 армия за Москва, замръзва, едва 12 000 се връщат!1941 Хитлер започва с 3,4 милиона армия Операция Барбароса, стига Сталинград, замръзва, неизвестно колко войници се връщат!2024 Емануел Макрон тръгва с 1500 войници за Украйна, ще се завърнат 0..
126
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Прецаканата Германия - Германия сменя екипа на националния отбор с на американската Найки. След 70 години Адидас. Това ако не е ясен знак, не знам какво е.
125
3
 
16
 
! Отговори
Прецаканата Германия преди 1 месец
От 1945 Германия е окупирана и разчита на ядрения щит и армията на САЩ като заменя суверенитета са за защита! За тава пък те плаща за въоражаване! Превъртаме до 2024САЩ се изтегля от Европа и Украйна и оставя Германия да плати сметката! На преди това и взривява газопровода и икономиката
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Не е оправдано. - Щом подкрепяш, ще подкрепяш всичко. Не си ти тоя, дето поставя условията, друг е. Като все не можем без господари, така ще е.....
123
2
 
11
 
! Отговори
Война на друго ниво? преди 1 месец
Линията на войски от ЕС в Украйна не бива да се прекрачва. Това вече е ескалация на друго ниво. От една страна ЕС няма своя единна армия и не е готов за пряк военен конфликт. От друга страна ЕС има превъзходство в жива сила срещу Русия и традиционната руска с тактика на масовост на бойното поле не би работила срещу числено превъзхождащ ги противник. Русия обаче има повече материял (природни ресурси от ЕС) ЕС има повече земеделие и хора които да работят. Такава война ще е непредвидима и ядрена.
122
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Орбан е с акъла си, ама една лястовица пролет не прави. Но останалите "умници" ядрена зима с успех могат да уредят.
121
3
 
19
 
! Отговори
До историк преди 1 месец
Ако беше историк, щеше да знаеш, че от 600 000 армия на Наполеон през зимата само 12 000 се завръщат в Париж :) Защото са много умни ..като Микрон!
120
3
 
3
 
! Отговори
Не е оправдано. преди 1 месец
Подкрепям Украйна, но войски на НАТО и най вече на ЕС вече ми се вижда прекалено голяма стъпка криеща много повече рискове от потенциялни бенефити. Следното: В момента най-големия проблем на Украйна са липасата на Муниции, не толкова липсата на хора. И да имат повече хора, без муниции ще е трудно. 2. ЕС ще бъде вече в пряк военнен конфликт с Русия. Така както Украйна поразяват цели с дронове във вътрешноста на Русия, така и Русия би поразила с ракети цели във вътрешността на ЕС. 3. Тръмп в САЩ.
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До савецко шимпанзеТе не са искали да превземат Киев преди да ви разбият в Донбас, както правят в момента. Вие се бяхте паникьосали пред Киев, а не руснаците. Те искаха да преговарят с вас.
118
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ИсторикПак ще е същото пак сезоните ще са ви виновни и пак ще твърдите, че някой е избягал. При война е важно физически да заемеш територията, а не да я напуснеш и да твърдиш, че си победил.
117
15
 
3
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
До макрон. А ти филма гледа ли го? Или не си запознат и с историята. Че Наполеон влезе в Москва и страхливите сибиряци бяха я подпалили и избягали. И че французите не са загубили на бойното поле, а от суровата зима. Само че сега сме 2024, а не 1812 и зимата няма значение.
116
6
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 месец
Е пааа *** си ли жа тръсят в Украйна? До адин ке ги изтепат
115
10
 
7
 
! Отговори
Хайл преди 1 месец
До 112. Руснаците да благодарят на глу.павите САЩ и Великобритания, че им помогнаха неимоверно във ВСВ, иначе сега столицата им щеше да се казва Moskau.
114
14
 
6
 
! Отговори
савецко шимпанзе преди 1 месец
Разните превъзбудени путлерасчетa ще си потрошат клавиатурите да обясняват колко е велика съвецката армия :) Същата, която щеше да превземе Киев за 8 часа :) С безстрашните чеченски, бурятски и всякакви полумаймунски бойци, които крадяха перални и тоалетни чинии!
113
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макрон си вика : Няма по-*** и по-лесни от българите. Изментих ги за Македония да свалят ветото срещу нищо. Редовно си привиквам техните жалки политици, като Мънколай Седенков, да им свивам сърмите и чинно ме слушкат".
112
2
 
8
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 месец
Евреите са си наумили да я подпалят и третата световна война, която според тях ще е последната и след това техничт Мешия ще дойде на земята. Направете си труда да проучите в какво вярват тези извратенняци евФреите, и ченето ви ще удари пода!! Няма друго такова племе проклето, което да е направило толкова злини на рода адамов. Това обяснява и факта защо те са били прогонени 1033 пъти - четете правилно 1033 пъти! досега! Да се надяваме 1034'ят да е за последно!! Скоро по кината по цял свят!