Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна

Унгария предпочита здравия разум
22 мар 2024 13:19, Петър Бойчев
159
Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна
Снимка БГНЕС

Западните страни може да изпратят военни в Украйна през следващите месеци, не изключи унгарският премиер Виктор Орбан в ефира на радио Kossuth.

"Това, което беше невъобразимо преди два или три месеца, два или три месеца по-късно се превръща в ежедневие. Спомням си, когато германците казваха, че не са готови да изпратят смъртоносни оръжия в Украйна, че предпочитат да изпратят оборудване и каски. И сега те казват, че Германия трябва да прехвърли на Украйна такива ракетни системи, които могат да бъдат използвани за удар по Москва“, заяви унгарският политик, предава Фокус.

Според Орбан политиците в Брюксел водят своята война срещу Русия на страната на Украйна, там цари войнствена атмосфера, войнствена реторика и военна логика. В същото време Будапеща предпочита здравия разум, Унгария смята, че конфликтът не е футболен мач, в който човек трябва да избира страна.

Орбан заяви още през пролетта на 2023 г., че европейските държави постоянно балансират на ръба на война с Русия. Той заяви, че Западът доставя все по-смъртоносни оръжия на Киев и дори може да стигне до изпращането на "мироопазващи войски“.

Идеята за изпращане на военен контингент в Украйна беше изразена от френския президент Еманюел Макрон през февруари на международна конференция в подкрепа на Киев. Тогава никой от участниците в срещата не го подкрепи.

В същото време, както пише вестник Le Monde, френските власти започват да разглеждат въпроса за изпращане на военни в Украйна през лятото на 2023 г. През февруари 2024 г. Макрон заяви в тесен кръг, че "тази година“ "ще трябва да изпрати момчетата в Одеса“.

Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин заяви, че Франция вече подготвя контингент, като на първия етап той ще наброява около две хиляди военнослужещи.

Според депутата от Радата Алексей Гончаренко, Париж уж обмисля възможността за изпращане на военна мисия в регионите на Украйна, граничещи с Беларус, за да освободи разположените там части на украинските въоръжени сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
2
 
! Отговори
мдаааа преди 1 месец
предлагам да изпратим наш контингент ..... всичко за Украйна !Българите с ентусиязъм ще воюват на страна на Украйна !
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам в Киев митинг. Младите хора скандират: "Зеля, ГЕТь!" и "Зеля-сцикло"
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи скоро време ще чуем за още умрели френски, английски и американски туристи....
48
4
 
8
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Западните "елити" твърдо са решили да водят голяма война. Малка не ги устройва, защото не може да отвлече вниманието на матрялите от ситуацията в техните държави. Така че щем не щем, началниците са ни нагласили за война с Русия. Но оня в Кремъл е тарикат и се надявам да е подготвил още някоя изненада за началниците. Досага само ги обезоръжи, накара ги да обеднеят и ги направи за смях пред собствените им матряли. да видим нататък...
47
7
 
14
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
Украйна е фалирала държава. Полша вече се надява да си върне Лвов и принадлежащата му западна част, Румъния се надява да си прибере Бесарабия, Унгария - Задкарпатието. И най вероятно през следващата година ще могат и да си ги получат без дълговете. Тогава ще имаме удоволствието да видим как същите тези евроатлантици, които сега с пяна на уста доказват, че не може да се анексира територия от суверенна държава (без Косово естествено) ще започнат да разправят, че тези анексии са добри и правилни.
46
6
 
19
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Вече не се говори за преговори за спиране на войната, а само за изпращане на войски в украйна, кражба на руски пари за да се даде на украйна, въоръжаване на украйна, всичко за украйна.
45
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие унгарците въстанахте първи срещу рашките, да не си некоя държанка на Путин Орбанчо :)))
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама то и сега неофициално има натовски войници там:). Защо просто не продължат да пращат по този начин и така да спечелят. Защо е този зор да е официално. Какво се промени за 2 месеца? Целта ескалация ли е, защото друга логична няма
43
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А теб какво те интересува Раша Орбанчо, те унгарците немат много връзка с тех :)))
42
6
 
7
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
Предлагам да спрем да наричаме чужди държавници "джудже". Все пак Денков ни е премиерин още:)))
41
4
 
7
 
! Отговори
Чардафон преди 1 месец
Аз съм за излизане от НАТО! Ама една година след Унгария! Да видим те как ще са!
40
4
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
На Макрон и другите, които мислят като него им се струва, че ако просто изпратят техни войски в Украйна. които да се разположат по границата в Беларус за да освободят украински войски от там (които да отидат на фронта срещу руската армия), че Русия няма да се реши да им изпрати някоя и друга ракета. Нека да го направят и ще се убедят, че се заблуждават. На територията на Украйна те вече ще са легитимна военна цел. Както сега това става в Африка, където действа руската ЧВК Вагнер.
39
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре дошли! Франция, Германия и Полша ще изпратят по десетина хиляди войници като доброволци. Рашъните ще ги приемат с удоволствие, защото те няма да са страна във войната и докато свикнат да воюват, половината от тях ще бъдат убити, а пленените - застреляни.
38
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е нужно да се праща нищо, достатъчно е да се вдигне авиацията и да затвори небето над Украйна и 300 км ивица в русия, останалото уркаинците сами ще свършат, това можеше да се направи и в началото на войната и всичко отдавна да е приключило, в края на крайщата до 2-3 месеца ще се направи въпреки всичко, но вече има доста жертви
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стигнахме до етап от еволюцията в който се самоубиваме ! Най-умното и развито същество на планетата всъщност е тотално куку !
36
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като дойдат коч овете Орбанчо, друга песен ще запееш, ама айде... :))) Да не си мислиш Орбанчо, че си божия бич Атила..., далече си от него :)))
35
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франсетата имат опит да превземат Одеса. Около ВСВ или по-рано. Иска им се пак да опитат. И пак ще ядат голям бой. ВВП Няма да отстъпи руски територии. А 2/3 от Украйна е руска територия. И руска кръв се е ляла за нея.
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми като е против - да покани руски войски в Будапеща! Лесно е!
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека евроатлантиците в България заминават всички на фронта в Украйна, бих искал да видя там и Кирил Петков на фронта в Украйна, който твърди, че Русия била бензиностанция с ракети, но едва ли ще отиде?
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дела, дела и пак дела!! Стига приказки!!