Още трима задържани за кървавия атентат в Москва

Арестуваните заподозрени стават вече седем
26 мар 2024 10:15, Петър Бойчев
30
Още трима задържани за кървавия атентат в Москва
Снимка БГНЕС

Още трима души са задържани в предварителния арест във връзка с кървавия атентат в концертна зала в Москва на 22 март, съобщи БТА. Така задържаните за атаката стават общо 7, заедно с четиримата основни заподозрени, за които се смята, че са стреляли по хората.

Четиримата предполагаеми основни извършители се явиха пред съда вчера вечерта. По телата им се виждаха следи от побой. Руските медии съобщават, че те са направили пълни самопризнания.

Четиримата мъже са от Таджикистан. Турските служби обявиха, че миналата седмица те са влезли за кратко в Турция, за да подновят разрешителните за пребиваване в Русия.

На 22 март вечерта четирима мъже откриха огън по публиката преди началото на рок концерт в „Крокус сити хол“, а след с взривни вещества предизвикаха огромен пожар в сградата. Над 130 души загинаха при нападението, а 182 са ранени.

Терористичната организация „Ислямска държава“ пое отговорност на нападението.

Без да предостави доказателства, президентът на Русия Владимир Путин обяви, че Украйна може да е свързана с атаката, тъй като предоставила коридор за бягство на атентаторите. Киев категорично отхвърля това обвинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Списъкът на Менгеле преди 1 месец
От Тетрадките в Дахау и записките на Менгеле: двете фази им ги намай с тънка жица в уретрата а парче от цолова водопроводна тръбаДаСезанаалнизиравгзаТниците им. Нулата я бодини с габъче на езика, КътИмСеДомочаиЗаака, двете фази метни на ушите и да литнат като мънани пещерни прилепчета . . . .
24
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
идеята никога не е била да се оправдае мобилизация, щото от царско време на тая територия на крепостните никой не им е длъжен с нищо. идеята е по том сойерски, да се покаже на света къде ни е накълвал петела, да може да хванем някой друг да ни белоса оградата. преведено за инж. балкански, оон да се "Самосезира" за украинска връзка, а крепостните сами да желаят батюшката със силната ръчица.
23
1
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
нещо не разбирам, от 11 на седем... като с въртолетите на русофилите, от осем - един. чиста случайност. гьобелс май имаше нещо по въпроса, започващо с "Аз да си кажа за сестра ти..."
22
3
 
3
 
! Отговори
Антон преди 1 месец
До 20: какво ви пречи в случай че Путин направи масова мобилизация? Нали мобилиизрани ще са руснаци! Нали те ще идат да се бият срещу супер мега ултра оръжията на нато? Нали те ще умират?Нас какво ни вълнува хипотетична масова мобилизация в Русия? Отделно сме членове на нато и то ни пази! Нали тъй? Та моля да ми разкажеш защо да се плаша или страдам от мобилизацияъа в Русия?
21
2
 
7
 
! Отговори
До Теле зрител преди 1 месец
Отвратилтелни са! В същото предаване дори се възмущаваха какво отношение получили терористите - единия бил с отрязано ухо, а другия бил на инвалидна количка. И двамаъа водеши, заедно с некав мадъхам треторазряден редактор ни разясниха за руските такни служби и плановете на Путин. Жалки, по-жалки, най-жалки
20
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този атентат малко ми понамирисва на вътрешна работа. Путин готви солидна мобилизация и затова всячески се опитва да изкара Украйна виновна, за да нахъса народа да се запише в армията. Вече със сигурност се знае, че той беше организирал онези атентати в Беслан и когато срутиха едни блокове, за да оправдае войната в Чечения. Сега ползва същите похвати, може би иска да анексира и стан-ските държави към матушка Русия.
19
3
 
17
 
! Отговори
Теле зрител преди 1 месец
Таз сутрин една от абонираните за телевизиите говореща глава по антибългарската Нова ронеше сълзи и описваше и оправдаваше атентаторите като агънца невинни щото видиш ли Путин им забранявал ислямизма и провеждали таен гаражен ислямизъм!За това си отмъщавали!Докъде пропадна *** ни!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия няма да искат вече да са живи. Какви мъчения ги очаква не е истина.
17
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не потърсят Главният терорист? Скоро го избраха с фалшиви избори, както у нас за президент!
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Снимката ми прилича на карабъла мацква!!!
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А дали истинските атентатори не са отдавна зад граница, пък рашите ловят тенденциозно мюсюлмани от бившите республики? ИД май праща предимно ка м ик ад зета да вършат атентати...
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След санкциите на ЕС към Русия, коя държава доставя петрол към ЕС? Само питам.
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИД поема отговорност, обаче за рашите най- важно е да замесят и Украйна, а най- важното е да заловят всички таджикистанци наблизо. Не следя отношенията Русия- Таджикистан, ама май има нещо назад във времето. Някакви сметки за разчистване. Нещо гн и ло.
12
7
 
7
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
При руски разпит всеки проговаря!В Царъко дори са играли на руска рулетка,като са му обяснявали на разпитвания,че ако не отговори ще има шанс едно на шест да го питат отново.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ловят всеки от Таджикистан и чрез изтезания изтръгват самопризнания. Принципът е "да си осъдят и у б и ят", т.е. присъдата е предварителна. А дали те са терористите, или не са те, никой няма да провери.
10
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има още един терорист на свобода - и това е Путин!!!
9
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терористите всичко са си признали, вкл. за намесата на Украйна и САЩ.
8
7
 
6
 
! Отговори
ФСБ служител преди 1 месец
Сега, заради немарлива работа, ще трябва да накълцаме половин Таджикистан, ***.
7
21
 
14
 
! Отговори
А организаторите? преди 1 месец
Начело с баш тартора Вовата? Защото това зверство е изгодно само на неговата бандичка - за "сплотяване" срещу "безмилостните врагове". И войната с Украйна я започна, за да остане на власт, защото още преди това социално-икономическото положение на огромното мнозинство от жителите на Руската федерация ставаше плачевно, меко казано. А корупцията ставаше съвсем непоносима. Истинските виновници кога ще увиснат на Червения площад да ги полюшва вятърът?
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и 7 милиона руснаци продължват да ходят в ислямизирана Турция, отделно 30 % от населението на Русия са мюсюлмани - Чечения, Дагестан, Ингушетия, Северна Осетия и целия Кавказ, огромно мюсюлманско население и в Средна Азия в руската и част, отделно в Москва Путин построи най-голямата джамия в Европа- в Москва имало около 2 милиона и половина рабове на Аллах . И след това говорете че Франция със 7-8 % мюсюлманско население била ислямизирана, в Русия около 30 % ,а в Бг около 20 % ислямско население