Арестуваха деветима в Таджикистан за касапницата край Москва

Имало опити за разпалване на междуетнически конфликт
29 мар 2024 14:42, Петър Бойчев
27
Арестуваха деветима в Таджикистан за касапницата край Москва
Снимка БГНЕС

Службата за сигурност на Таджикистан е задържал тази седмица 9 души, за които смята, че са свързани със заподозрените за стрелбата в руската концертна зала, както и с "Ислямска държава - Хорасан" (ИДИЛ-К), предаде Ройтерс.

Всички те са били задържани в понеделник в град Вахдат и са били докарани в столицата Душанбе, съобщи БТА.

Същевременно заместник-министърката на труда, миграцията и заетостта на Таджикистан Шахноза Нодири заяви, че след терористичния акт в концертната зала "Крокус сити хол" в интернет се извършва опит за всяване на междуетнически и междурелигиозен конфликт.

"Сега в рускоезичната част на медийното пространство активно се лансира информацията, че сред терористите в "Крокус сити хол" е имало лица, родени в Таджикистан. Това е явен опит за предизвикване на междуетнически и междурелигиозен конфликт", подчерта тя.

"Освен убийството на беззащитни хора, паралелно с това виждаме как всяка минута, всяка секунда се правят опити за пускане на поредната бомба в нашето общество", този път информационна, добави Нодири в реч, която произнесе по видеовръзка пред Международния икономически форум на страните-членки на ОНД.

Нодири отбеляза, че представителството на таджикистанското министерство на труда в Русия е получило заплахи след терористичния акт в Подмосковието.

"Много граждани на Република Таджикистан, законно упражняващи временна трудова дейност на територията на Руската федерация, вече са се сблъсквали с прояви на омраза и нетърпимост на етническа основа", съобщи заместник-министърката, цитирана от руската новинарска агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от САЩ
Семейството на мъжа, който разобличи Boeing, обвини компанията за смъртта му
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми защо да не се пошегуват веднъж и таджиките?! Путин всеки ден се майтапи с рашките, ама не дава един път друг да се избъзика с тях. Не е честно някак си.
24
0
 
1
 
! Отговори
Да бе, да! преди 3 седмици
Ясно, Путин е решил да денафицира Таджикистан!
23
0
 
1
 
! Отговори
Шегичка бе преди 3 седмици
За ФСБ всеки ден е Първи април. ))) Е, няма да се хванем. ;)
22
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
били четирима, до тука 25 човека бити и окаушени... за момчетата в тъмно синьо нито дума, рязанский сахар в2
21
2
 
2
 
! Отговори
Фатме преди 4 седмици
Браво. В Маскваабад става тревожно.
20
6
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 4 седмици
НАКРАЯ ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ , ЧЕ ТЕРКТА Е ПОРЪЧАН ОТ ФСБ И ИЗПЪЛНЕН ОТ ХОРА НА КАДИРОВ....ХАХАХАААА!??У РУСИЯ, ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО...!!!!
19
3
 
5
 
! Отговори
ЩЕ ГИ ПУСНАТ! преди 4 седмици
МОСКВА НАЛИ Е ГЪСТАК С КАДИРОВ И ЧЕЧЕНСКИТЕ КАСАПИ, ТЕ ОТДАВНА СА КОМБИНА С ФСБ И ЗАЕДНО, ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ.А,ЙДЕ, СТИГА С ТИЯ ПАРЧЕТА....ХАХАХАААА
18
1
 
2
 
! Отговори
Миле преди 4 седмици
Абе какви глупости пишете бе
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 15, то не е нужно украинците да участват пряко, за да са замесени. По света има достатъчно безмозъчни индивиди, които за малка сума са готови да опекат майка си на фурна и да я изядат. Но в интерес на истината, в случая и аз не виждам украинците какво биха спечелили от такъв жалкарски атентат.
16
7
 
5
 
! Отговори
П. Утин преди 4 седмици
Службите да направят всичко, за да се разбере истината че са украинци ! Абе това Таджикистан не беше ли някъде по украинските земи ??!
15
5
 
8
 
! Отговори
П. Утин преди 4 седмици
Нееее, укрраинци са били, но са се дегизирали като таджики !
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия ще стане най-големия халифат в света
13
0
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 4 седмици
То и без атентат е така . В която и да е мясялманска държава може да проверите колко различни малцинства живеят - клони към 0 . Най нетолерантните хора на света са те ( преди някой да остроумничи , да отбележа че не считам Ливан за мюсюлманска държава там са си близо 50/50 и това до някъде я прави нормална държава)
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Малко стана като в Газа. Някакви питеци муслими избиват голям брой друговерци, останалите викат Алахуакбар и се кефят къде тайно, къде с клаксони и празненства по улиците като в Газа. И когато дойде възмездието - Олеле малеле как ни дискриминират и ни прилагат геноцид. Сами си правят така, че религията им да се ползва с изключително лошо име по целия свят. Как пък веднъж някой будист не извърши някъде атентат. Все брадатите.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази сланинеста кратуна,трябва да се търкаля по улиците,защото отне много човешки животи.Руските служби трябва да приложат нечувани до сега средстова,изгаряйки тези двукраки *** на бавен огън.
10
5
 
3
 
! Отговори
бам преди 4 седмици
зеленски беше
9
2
 
7
 
! Отговори
БУЛГАРИСТАН преди 4 седмици
НЕ ИМ ВЪРВИ НА РУСНЯЦИТЕ С ДЪРЖАВИ ОТ ТИПА ..СТАН. АВГАНИСТАН, КАЗАХСТАН, ТУРКМЕНИСТАН, ТАТАРСТАН, ДАГЕСТАН, КИРГИСТАН...
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само си представете, християнин или евреин да влезе с автомат в мюсюлманска страна, на концерт, и да избие 140 мюсюлмани, жени и деца. Колко евреи и християни ще останат на другия ден в тази страна живи? Въобще да не се правят на ощипани.
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те какво очакват, да ги погалят по главицата ли? Да не е баба ти Меркел, ислямистите взривяват и изнасилват, тя кани още да идват? Много ясно, че ако 11 таджики в Русия са замесени в убийството на 140 невинни, останалите руснаци няма да са особено щастливи да виждат други таджики в страната си, поне за известно време.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
1 и 2, какъв режим обвинявате? "Службата за сигурност на Таджикистан е задържал тази седмица 9 души". Чети, бре, чукотка!