НАТО не е и няма да бъде част от войната в Украйна

Столтенберг: Оказването на помощ не ни прави част от конфликта
58
НАТО не е и няма да бъде част от войната в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

НАТО не е и няма да бъде част от конфликта в Украйна, заяви днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на пресконференция след края на двудневното заседание на външните министри от алианса в Брюксел.

Нямаме планове да изпращаме войски в Украйна, няма молба за това. Оказването на помощ на Украйна не ни прави част от конфликта, добави той.

Столтенберг съобщи, че съюзниците подкрепят предложението занапред военната помощ за Киев да бъде съгласувана от пакта и така да се постигне предсказуемост. По неговите думи работата по този въпрос ще продължи в следващите седмици.

Обстановката на бойното поле остава сериозна. Украйна има нужда от повече средства за противовъздушна отбрана, боеприпаси и подкрепа. Виждаме, че Русия оказва натиск по фронта и мобилизира повече войски, готова е да пожертва хора и техника за незначителни цели. Има две възможности - съюзниците да осигурят повече помощ и Украйна да си върне повече от завзетите земи; другата възможност е да не можем да направим това и Русия да продължи напред, опасността да се повиши. Единственият начин да се постигне траен и справедлив мир е в силата на украинските въоръжени сили, само така Путин може да бъде убеден, че няма да спечели на бойното поле и трябва да преговаря за приемливо решение, при което Украйна запазва своята независимост. Вярвам силно, че това е възможно, каза Столтенберг.

Възразявам на всякакви опити на грузинските власти да върнат законопроекта за "чуждите агенти", това противоречи на усилията за укрепване на демократичните институции в страната и за сближаване с НАТО и ЕС, посочи генералният секретар./БТА, Николай Желязков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: натоЙенс Столтенберг
Още от Русия
Как Дронов се превърна от селско момче в Шаман - любимият певец на Путин?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
НИМРОД преди 3 седмици
Вие сте част от проблема! ТАЗИ ВОЙНА ВЕЧЕ Е И НА НАТО!! Добре дошли в ада! Ние сме пред вратите му!
52
1
 
15
 
! Отговори
Хахахаха, преди 3 седмици
а нещо за геройски загиналите натовски френски,английски,холандски и т. н. офицери озовали се по случаЕност в Укрия... :) :) :) Неполиткоретно,а?!?
51
1
 
17
 
! Отговори
НАТО кръволоци преди 3 седмици
Оборудването -натовско, комуникациите -натовски, мунициите - натовски, бронетранспортьорите - натовски, сателитното разузнаване - натовско, ПВОто -натовско, танковете -натовски, артилерията -натовска, самолетите- натовски, дрончетата - натовски, крилатите ракети - натовски,вертолетите - натовски, инструкторите -натовски, командването -натовско, милярдите долари за наемници -натовски, само умопомрачените смъртници -украински! С КОЙ Е ВОЙНАТА? ако и войниците станат натовски? С КОЙ?
50
1
 
16
 
! Отговори
И лъжец! преди 3 седмици
заради тоя - никой няма да вярва на НАТО!
49
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Положението е смехотворно32 цивилизовани и мощни държави и една пършива Русия.И още и се назландисват.....
48
2
 
22
 
! Отговори
Кикимора преди 3 седмици
Този викинг голям майтапчия излезна. Той самият не вярва в това което говори. Цял свят разбра, че НАТО е част от този конфликт.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вижте логото на НАТО, в снимката над статията. NATO OTAN. Това е на англ.и френски. Само 2 езика, а уж международна, с 32 държави. В когото им прозира дискриминация.
46
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Казва го за заблуда на врага. Колко натовски генерала имаше в Азов в тунелите?
45
3
 
21
 
! Отговори
как е възаможно? преди 3 седмици
Точно генсека на НАТО да каже нещо подобно? Може би се страхува от Москва и Кремъл? Той като шеф на Алианса трябваше да удари с юмрук по масата и извика на руснаците: НАТО ще обяви война на Русия, ако не ни се подчинявате. Мислете му!
44
2
 
20
 
! Отговори
Само да вметна преди 3 седмици
Има НАТО в Европа.Има Голям Проблем за Европа! Няма НАТО в Европа,Няма Никакъв Проблем! Простичко е!-:)
43
1
 
16
 
! Отговори
до 40 преди 3 седмици
Нали видя съседите когато не искаха да влизат в НАТО как ги бомбиха? Даже в България падаха бомбите. Който не иска с НАТО му пускат бомбите.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От 2014г. НАТО е съществена чсат от войната в украйната. Ако не беше - Фашагите отдавна щяха да "намажат въжето". Това самите те го признават, и бившият им президент зеленски 100 пъти вече заяви, че бвз нато часовете им са преброени.
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е как да не сте като вие финансирате воината с нашите пари,чии воиници умират в усраина,чии самолети горят там,чии танкове,чии снаряди се ползват.ТОЯ ДА Е ЧЕЛ КОНВЕНЦИЯТА ЗА ЗАБРАНЕНИТЕ ОРЪЖИЯ-КЪСЕТЪЧНИ,ТИЯ С ОБЕДНЕН УРАН,БЕЛИЯ ФОСФОР ,.ВСЕКИ ДОГОВОР ПОДПИСАН ОТ ТЕРОРИСТИЧНАРТА ДЪРЖАВА НЕ СТРУВА КОЛКОТО ХАРТИЯТА НА КОЯТО Е ИСТРАН
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАТО, Не е Европейска " кръв"! То е АМЕРИКАНСКА! От Друг Континент! Ние Европейците,Не си ли Създадем своя Европейска Армия! Ще бъдем тъпкани от Американският Ботуш ВЕКОВЕ Още!!-:( Събуди се Европеецо!!!
39
4
 
15
 
! Отговори
Каквото и да говори преди 3 седмици
НАТО са в Украйна от 10 години.
38
3
 
8
 
! Отговори
маалатъ преди 3 седмици
Въх, колко е щастлив Столтенберг, казаха му, че нема да го мобилизират и да го пратят на фронтъ..., за сега! -)))
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тук чета за гениални идеи! Обобщават следното: Да се съберем бедните, че да треснем богатите!
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой лъжете? Разузнаването и целеуказването се извършва от самолети на нато.
35
0
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 3 седмици
Пари!
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Министрите на външните работи на НАТО обсъдиха предложение за създаване на петгодишен фонд за Украйна на стойност 100 млрд.евро. А сега нямало да участват???? Тези 100 млрд.евро какво са??