Трети ден дирят Николай Николов-Паскал, но го няма

Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда
5 апр 2024 13:40, Нели Христова
53
Трети ден дирят Николай Николов-Паскал, но го няма

Трети ден издирват сочения за контрабандист Николай Николов-Паскал. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Заедно с него подведени под отговорност са и още трима, сред които шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова.

Паскал не е бил открит на адресите му по време на акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. Затова е обявен за издирване. Повдигнато му е обвинение задочно, съобщава NOVA.

Известният като Краля на цигарите Паскал няма досие в МВР и никога не е бил обвиняван и съден. Той е осветен през 2015 г. , когато високопоставен източник от Агенция "Митници" разказа пред "168 часа", че Паскал е ощетил държавата с милиарди.

Печалбата му била от контрабандно внесени цигари, дейност, с която безнаказано се занимавал през последните 25 г. Експерти тогава коментират, че само за месец прекарвал през ГКПП Капитан Андреево стока за около 130 млн. лв. От 17 тира месечно загубите за държавата от неплатени мита и ДДС били над 30 млн. лв., а митничарите милионери на пункта прибирали от всеки камион по 100 хил. лв.

Цялото му име е Николай Димитров Николов. Роден е на 8 май 1961 г. в Димитровград. Официалният му адрес бил в Хасково, поне така е преди 9 г. Слабостта му обаче била местност на 28 км от Кавала, където прекарвал по-голяма част от времето си.

Николов бил агент на службите. Подписал декларация за сътрудничество още по времето на Държавна сигурност. "Работил" или за контраразузнаването, или по-малко вероятно - за икономическата полиция. Поради контактите си останал в сянка.

Понесъл само един сериозен удар. През 1998 г. контраразузнаването, тогава ръководено от ген. Атанас Атанасов, провежда операция, при която задържат три тира с контрабандни цигари, влезли от Гърция през ГКПП Ново село.

В два склада в Хасково е открита още толкова нелегална стока, колкото в задържаните камиони. Изобличени са трима митничари и петима високопоставени служители на контраразузнаването и полицията в Хасково, работили за Паскал. След този случай името му повече не се споменава. Задържани са десетина души, но контрабандистът не е сред тях, защото по това време бил в Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от Русия
Как Дронов се превърна от селско момче в Шаман - любимият певец на Путин?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 3 седмици
Преди ден писахте че е арестуван сега го обявихте за издирване, наистина голям цирк
50
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
В статия от оня ден в този сайт пише,че Паскал е арестуван. В тази статия - трети ден го търсят. И глупацитеee които трият се обидиха ,че ги разобличих и ми изтриха поста....
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От нашите служби и *** за зеле не става. Могат само да усвояват бюджетни средства и да ударят някой неудобен по поръчка на олигархията, която реално управлява тая разбита територия.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цяло село знае, само ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията не знаят! Ти да видиш!!!!
47
0
 
3
 
! Отговори
Те това е преди 3 седмици
Страхотен партизанин!
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спокойно, службите работят много усилено. Оня ден са хванали двама с по 100 тениски менте и една баба с 5 стръка марихуана в двора си. Този случайно са го изпуснали. Само няколко милиадра са, не са повече. Случва се.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тъкмо разбрахме, че е контрабандист и че е ощетил фиска с няколко милиарда, почнахме да го търсим и той изчезна. Ама само за няколко минути го изпуснахме, бе! Иначе 25 години нищо не знаехме. Божков и той 10 години с по 70 милиома ощетяваше хазната, ама ние не знаехме. Ай ша му се не види, големи каръци сме!
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А вие чакайте родителите ви да получават високи пенсии, събирайте капачки за ковьози и пари за да се лекува някое дете.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много искат да го открият, ама нямат никакво желание да го търсят.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Туй е Паскал - математик. Няма да го хванете.
41
0
 
11
 
! Отговори
Мдааа преди 3 седмици
Той се криеше, ама те не го търсеха. Може и обратно.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да отворим досиетата на ДАНС и МВР и да разкрием доносниците и сътрудниците на ДАНС и МВР. Десните фашисти да сравнят старите досиета и новите досиета и да се ужасим от капиталистическите доносници и сътрудници на ДАНС и МВР.
39
0
 
5
 
! Отговори
МНОГО ДОБРЕ преди 3 седмици
Явно нашите хора добре са укрили нашето момче !
38
0
 
13
 
! Отговори
Прост преди 3 седмици
Колко ли кинти са се набълбукали през годините определени хора?За оня с филийте с мас е ясно понеже си е *** и си признава без бой,ама за другари със големи звания без покритие знаем ли знае ли се?Поредното доказателство колко всъщност богата държава сме или бихме могли да бъдем!За съжаление мисля че няма Сила която да ни спаси?
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Размирисахме се чак до Луната. Ужас!
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Куче влачи рейс...о хо хо! Данс в кюпа. Покриват го от 25 години.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предупреден като пепи еврото и офейкал. С милиарди. Някъде по оснровите. Покрил се е, за да не го покрият.
34
0
 
3
 
! Отговори
с камьони много се преди 3 седмици
превозва . Ставаш сътрудник и цял живот радост . Но от това не се печели . Как ще вземе 800 камьона и с менте цигари ще се подвизава . Даже има вероятност сърби или гърци да са повече каналджии . а шунката и плешивия в гърция дърпали нелегалния канал за петрол и за други цигарени канали . хахахаха
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами то очевадно излиза, че Уж бившите агенти на ДС не са бивши и още си връткат контрабандата с цигари за лично очлагодетелстване, както и на политиците над тях. Паскал всички го знаели като Краля на контрабандата, пък нямал и грам досие, щото се води сътрудник. И хич не ми е смешно!
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще го дирят. Както дириха Галевите и останалите 10 000 подобни.